Demokrat Zafer

Demokratlar Yerelde İktidara Bursa’dan Yürüyecek! “Şahlanan Kırat Türkiye’nin Yaralarına Melhem Olacak!”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’dan sessiz sedasız Bursa buluşması! Genel Başkan Gültekin Uysal’ın açış konuşmasıyla başlayan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında iç ve dış politik gelişmeler ve teşkilat ile ilgili meseleler değerlendirildi. Genel Başkan Yardımcısı Adnan Turfan ve Adem İpek, İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, Bursalı GİK Üyesi Ahmet Okur ile MKK Üyeleri Nazif Kara ve Süleyman Yuşa, Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan’ın ev sahipliğinde Balıkesir’den Işın Gümüşyay, Kütahya’dan Hakkı Yağız, Bilecik’ten Erkan Beler, Kocaeli’nden Mustafa Nazlıgül,  Sakarya’dan Zafer Adalet, Yalova’dan Zehra Görener, Eskişehir’den Hüseyin Özcan, Çanakkale’den Serdar Sertaç Ekmekçi, Düzce’den Mithat Ceylan il başkanı olarak katıldığı toplantıda önemli kararlara imza atıldı. Bursa içinde 8 ilçede belediye başkan adayları kesinleşerek önümüzdeki günlerde isimlerin açıklanacağı bilgisine ulaşıldı.

Genel Başkan Gültekin Uysal, mart ayında Büyük Olağan Kongreye işaret ederek teşkilatlara hazırlıklı olmasını istediği toplantıda; ”

Tarihin kırılma anları vardır.
Tarih yazan tarihler…
Devirleri bitiren, çağlar açan, çağlar kapatan hadiseler vardır.
Tarihte her bir yeni çağ bir yeni söz ile, eylem ile, vakıa ile başlar.
Hani en aşina olduğumuz Batı için Amerika’nın keşfi bizler içinse İstanbul’un Fethi olan yeni çağın başlangıcı.
Yahut daha gerilere gidelim; Malazgirt Zaferi.
Belki Devlet-i Ali döneminde Tanzimat fermanı, ya da Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında azmi ve kararlılığı ile Samsun’a ayak basışı…
Kahraman Mehmetçiğe Akdeniz’i işaret ettiği ya da Kocatepe sırtlarını yayan geçip düşmanı bin parça, bin pişman ettiği anlar.
Bakın ya da ‘Efendiler’ diye seslenip Milleti için, Milletin egemenliği için evla bildiği Cumhuriyeti ertesi gün ilan edeceklerini söylediği o an.
Ya da 78 sene evvel tam da bugün Milletin tarihinin yazılmasında, talihinin kırılmasında Atatürk’e yarenlik eden yiğitlerin “Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmak gerek” diye düşünüp, Atatürk’ün silah arkadaşları olarak onun medeniyet mücadelesini yükseltmek adına Demokrat Parti’yi kurdukları o an!
Aslında çağları değiştiren vakıalar değil iddialardır!
İstanbul’u fethedetmek vakıaydı, Vatanın iki yakasını bir araya getirmek iddia.
Vatanın işgalden kurtuluşu vakıaydı, Milletimizi hürriyetle kavuşturmak ise iddia.
Cumhuriyeti ilan etmek vakıaydı, Milleti teba olmaktan çıkarıp vatandaş yapabilmek, keyfiyeti kaldırmak, hürriyetleri temin etmek iddia.
İşte 78 sene önce partimizin kurulduğu bugün de bir vakıa, bir olay gerçekleşti. Partimizin kuruluşu vakıaydı.
Ülkeyi demokrasiyle buluşturmak, hürriyetleri yeniden tesis etmek, adaleti işler hale getirmek, refahı Millete yaymak, rekabet edebilen, büyüyen ve üreten bir Türkiye yaratabilmek ise iddia.
Bizlerle beraber devam ettirilen ve gerçekleşmesi için hayatımızı vakfettigimiz bir iddia.
Bir iddia ki şehitler verdik uğruna.
Bir iddia ki zindanlarda yatmayı, ölüme yürümeyi göze aldık.
Darbelere maruz kaldık.
Kurmaca mahkemelerde yargılandık.
Sistemli olarak hukuksuzluklara maruz kaldık
Ama yılmadık!
Milletimiz için, milletimizin geleceği, huzuru, mutluluğu, uluslararası toplumda hak ettiği yeri elde edebilmesi için miras aldığımı o iddia ile yaşıyoruz.
Hala hukuksuzluklara maruz kalsak da.
Adaletsizliğe maruz kalsak da.
Anti demokratik her türlü tertibin hedefi olsak da.
Bayar, Menderes, Polatkan, Zorlu, Özal, Demirel bırakmadı o iddianın peşini.
Ne olursa olsun sımsıkı sarıldılar.
Onlar onca şeye rağmen vazgeçmemişken biz nasıl vazgeçelim.
Vazgeçer miyiz?
Asla!
Kıratın yeniden şahlandığını, yeşille bozkırın savaşında yeşilin galip geldiğini, Türkiye’nin yeniden refah üretip ihraç ettiğini, bu Milletin yüzünün güldüğünü görmeden bu iddiadan vazgeçmek yok!
Gerçi bu iddia bir nihayete tekabül etmez
Bunlar gerçekleşse de bitmez vazgeçilmez!
Daha iyisi, hep daha güzeli için o iddiayla yaşarız biz.
Yaşıyoruz, yaşayacağız.” dedi.
İl Başkanı Çağrı Kaplan; “Genel Başkanımız sayın Gültekin Uysal ve dava arkadaşlarımızı biz bugün Bursa olarak misafir ettik. Bugün önümüzdeki 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için izleyeceğimiz yol başta olmak üzere 9 ana başlıkta Türkiye meselelerini ele aldık. Seçimlere kendi logomuz ve adaylarımızla girmek için bazı çalışmalara başlayacağız. İlçelerimiz için belirlediğimiz kamuoyu içinde sürpriz olabilecek bazı değerli siyasi aktörleri de önümüzdeki süreçte tanıtacağız. Ülkenin iç ve dışta sürüklendiği güvenlik ve ekonomik çöküşü tekrar burada dile getirmeye gerek yok. Topyekün muhalefetin şehitlerimizin çıkışı olmasaydı kesinlikle Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Alinur Aktaş, Tophane surlarına şehitler için o afişi astırmayacaktı. Bir kenti yönetmek zordur ama herşeyi de muhalefetin çıkışına bağlamamak lazım! Demokratlar bu ülkenin kaderidir.” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ