Demokrat Zafer

Bizim Saadet Partisi olarak amacımız yeni bir dünya kurmak.

Saadet Partisi Bursa İl Başkanlığı, Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca’nın katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

Saadet Partisi Bursa'dan değerlendirme toplantısı

SİMLANUR İNCE / BURSADA BUGÜN

Saadet Partisi Bursa İl Başkanlığı, yerel seçimlere az bir süre kala, Bursa’nın sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca’nın katılımıyla basın toplantısı gerçekleştirildi.

Düzenlenen basın toplantısına, Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Ali Osman Karahan katıldı.

Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Ali Osman Karahan‘ın konuşmasından satır başları şöyle;

Malum Türkiye‘de hem yerelde hem genelde sorunlarımız var. Bizim Saadet Partisi olarak amacımız yeni bir dünya kurmak. Yerel de bir takım sorunlar var ise, Türkiye’de sorunlar var ise bunun sebebi mevcut iktidardır. Öyleyse bugünkü sorunlardan kurtulmanın yolu şu anki iktidardan kurtulmaktır. Bursa’daki sorunların sebebi iç göçtür. Artan nüfusla birlikte, konut, eğitim, trafik, ulaşım sorun hale gelmektedir. İç ve kırsal göçün durdurulması ve herkesin doğduğu yerde doyurulması esas alınmalıdır. Ülkenin Doğu ve Güney Doğu bölgesinde insan kalmadı. Kırsal alanlarımız insansızlaştırılıyor. Dağ ilçelerinde nüfus her geçen gün düşmekte. Bunun için Bursa’daki sorunları konuşurken öncelikle bu göçü durdurmak gerekiyor. Metroyu da hafif raylı sistemi de konuşmak gerekiyor. Bursa’nın bitmeyen hızlı tren projesi adı altında, insan taşımacılığı amaçlanarak bitmeyen bu projenin büyük bir sorun olduğunu görmekteyiz. Yaşadığımız depremleri konuşmak gerekiyor ama Bursa’da hiç karşılığı olmamışçasına yerel yönetimler bunun için bir adım atmıyor.

“BİR ŞEHİR HASTANESİ YAPILDI FAKAT ŞEHRİN DIŞINDA”

Bursa’da ve Marmara‘da yaşanacak deprem hem ekonomik kaybı etkileyecek hem de insanlarımızı kaybedeceğiz. Depremi mutlaka iradecilerimizin gündeme alması gerekiyor. Diğer bir sorun Bursa’da içme suyu problemi. Doğancı Barajı yeter denmişti ardından Nilüfer Barajı gündeme geldi. Göç arttıkça Çırancık Barajı gündeme geldi. Çok hızlı bir şekilde Bursa’nın içme suyu probleminin ortadan kaldırılması gerekiyor. Bursa’ya bir Şehir Hastanesi yapıldı fakat şehrin dışına yapıldı. Bir metro projesi yapıldı ancak o da hala bitmedi. Halkımızın oraya ulaşması için bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Şehrin değişik noktalarında insanlarımızın çok kolay ulaşabileceği hastaneleri kapatıp şehrin dışına devasa bir hastane oluşturdular. Metro hattı umarım hızlı bir şekilde yapılır ve insanlarımız oradan hizmet alır.

Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca’nın konuşmasından satır başları şöyle;

Uzun yıllar sonra ilk defa Meclis’te grup olarak temsil etme hakkı bulduk. Umut ediyorum önümüzdeki süreçte toplum için daha güzel hizmetlerimiz olucak. Biz Gazze’nin, Filistin’in basit bir mesele olmadığını düşünüyoruz. Bugün Gazze’de yaşanan olaylar bizi oldukça üzüyor. Bir yönüyle de bize sürpriz değil bu konu. AK Parti‘nin 22 yıldır uyguladığı dış politika bu zemini hazırlamıştı. Mısır’ın, Libya’nın büyük Orta Doğu projesine katkı koymuş bir hareket. İsrail’in bu zulümlerine karşı koyacak bir devlet Orta Doğu’da kalmadı. Arap Baharı adı altında bu projeler kabul ettirildi ve AK Parti’de bunda rol oynadı. Daha milli, yerli politikalar devam ettirebilseydi bugün İsrail’in bu zulmü yapamazdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ