Demokrat Zafer

AHMET BOZKURT’UN DÜŞSEL BİR YOLCULUK SUNDUĞU ŞİİR KİTABI KU’YU, YENİ BASKISIYLA AYRINTI’DA!

Şair Ahmet Bozkurt’un, okuru şiirin ve felsefenin, imgenin ve kavramların iç içe geçtiği düşsel bir yolculuğa çıkardığı şiir kitabı Ku’yu, Ayrıntı Yayınları tarafından yeniden basıldı. Bozkurt’un aşk, zaman, bekleyiş, varlık gibi konuları ele aldığı şiirleri, şairin Türkçeyi ve imgeleri kullanışındaki zenginlikle öne çıkıyor.

Ayrıntı Yayınları, daha önce Orpheus’un Bakışı ve Varlık Tutulması adlı kitaplarını yayımladığı Ahmet Bozkurt’un Ku’yu adlı şiir kitabını da yeni baskısıyla okurlarla buluşturuyor.

Ku’yu’da “Kalbe düşen şiir” nice çöllerden ge­çip, kurumuş “nice kuyular”dan çekilerek gün yüzüne çıkıyor: Gönderilmemiş mektuplar; zamansız yüzler; puslu hatıralar… Kendi kuyusunun çağrılısı olarak şair, sessiz bir ıstırabı büyütür koynunda. En dehşetlisi mürekkep sessizliğidir çünkü orada ak kâğıt üzerinde “varlıktan oyma bir bengi ırmak” olan dil akmaz hâle gelmiştir. Hiçbir rüzgâr erişemez susuzluğuna. Yusuf’a kuyuyu yurt eden efsun, sevgilinin kalbindeki mührü söken aşktır. Ve aşk, kıyısında bütün keli­melerin biriktirildiği ve derinine varıldıkça kendinden dışarı taşan, taşınandır. Varlığımız kanadığında yalnızlık sökün eder; şiir, suskun bir kız olarak belirir kuyunun aynasında. Düşgezerlerin geçmiş ve geleceğinden ayrışmış bir şimdi­nin içerisinde kaybolduğu, masalın sonlanıp rüyaların doğduğu, zamanın ve mekânın hükmünün geçmediği bir başka alemin şiiri Ku’yu: Cam kırıklarının çoğaltıp unutuşun girdabına hapsettiği “gölgeyazı’lara” inat yağmura, yağmu­run biriktirdiği sulara yazılmış şiirler.

Ku’yu, yeni baskısıyla raflarda ve internet satış sitelerinde!

Bilgi için:             ayrintiyayingrubu.com

instagram.com/ayrintiyayinlari

twitter.com/AYRINTIYAYINEVI

facebook.com/ayrintiyayinevi

AHMET BOZKURT HAKKINDA

1977 Erzincan-Tercan doğumlu. Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Tiyatro Bölümü mezunudur. 1998-1999 yılları arasında, Erzincan’da yayımlanan Taşra dergisi­nin yayın kurulunda yer aldı. 2000 yılında yine Erzincan’da Le poète travaille (Şair çalışıyor) dergisini çıkartmaya başladı; dergi Türk edebiyatında yerellik, merkez ve taşra kavramlarının tartışıldığı bir zemin oluşturdu. Birikim, Virgül, Hürriyet Gösteri, Kitap-lık, Varlık, Mimesis, Hece gibi dergilerde şiirleri, dil fel­sefesi, yapısalcılık, sanatsal dilin oluşumu ve dilin şiirdeki varoluşsal yaratımına yanıt arayan çalışmaları, edebiyat ve resim eleştiri yazıları, denemeleri, tiyatro oyunları yayımlandı. Resim ve şiir üzerine yazdığı yazıları pek çok ortak kitapta yer aldı.

Yapıtları:

Eleştiri, Deneme: Şair Çalışıyor, 2007; Varlık Tutulması: Jean-Paul Sartre Tiyat­rosunda Varlık ve Hiçlik, 2012; Orpheus’un Bakışı, 2014; Unutma Zamanı: Yazı, Bellek ve Eleştiri, 2015; Mum Lekesi: Eleştirinin Kıyıları, 2016; Şiir-Fragmanlar: Her Yüz Bir Dünyadır, 2017.

Derleme, Antoloji: Montaigne, Denemeler, 2018; Dünyadan 100 Aşk Şiiri, 2020; Şiirlerde İstanbul, 2021; Evvel Zaman İçinde İstanbul, 2021; Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk Edebiyatı, 2023.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ