Demokrat Zafer

NİLÜFER’DE BAŞKAN TURGAY ERDEMİN REKORUNU KİM KIRABİLİR?

Yerel seçimlerin yaklaştığı günlerde Bursa’da büyükşehir adaylığı dâhil en çok konuşulan ve en çok talep gören ilçe Nilüfer Belediye Başkanlığı oluyor. 17 ilçeden CHP’nin kazanmış olduğu 3 ilçeden birisi olan Nilüfer’de yarış siyasi partiler arasında olmuyor. Daha çok CHP’nin kendi içinde kıran kırana hata mevcut başkanı yok etmeyi amaçlayarak bir yarış yaşanıyor. Oysa 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Turgay Erdem CHP’nin aldığı %59.47 oyun üzerinde % 62.09 oy alarak bir rekor kırarak başarılı olmuş bir başkandır. AK Partinin en fazla kazanmayı istediği ilçe Nilüferken Başkan Turgay Erdem’in aldığı rekor oy adeta CHP içinde cezalandırılmak isteniyor. Çünkü önüne gelenin aday olduğu, hatta bugüne dek ismi duyulmamış yerel yönetimlerle ilgisi ve bilgisi olmayan birçok kimsenin garanti olarak görüp bu ilçeye aday olmaları düşündürücüdür! İzlediğimiz ve duyduğumuz kadarıyla Nilüfer’deki yarış tüm etik değerlerin dışında dedikodular ve karalamalarla sürmektedir. Oysa aynı karalamalar, suçlamalar, ithamlar ve iddialar 2019 yılında diğer siyasi partilerce yapılmış buna karşılık itibar ve haklılık bulmadığı için Turgay Erdem, %62.09 rekor oyla kazanmıştır. Nilüfer ilçesi Bursa’nın hatta Türkiye’nin gözbebeğidir. Bursa’daki herkes orada yaşamak istediği için yarışta Nilüfer’de CHP içinde fazlasıyla talep görürken yöntem olarak herkes aday olabilmek için bir torpil bularak ve Başkan Turgay Erdem’i ekarte ederek başarılı olmaya çalışmaktadır. Ancak yarış yerine daha çok Turgay Erdem hakkında karalama, yıpratama ve dedikodulara dayanan bizzat CHP’lilerin sufleleri ile yazdırılan ısrarla yolsuzluk iddiaları ile ön kesmeye dayanmaktadır. Çünkü bu iddialar yıllardır yapılmakta ve Nilüfer Belediyesi sürekli şikâyetlere bağlı olarak teftişlerden geçmektedir. Daha da önemlisi iktidarın kontrolündeki yargı Demokles’in kılıcı gibi Turgay Erdem’in başında olduğu halde yıllardır yasal olarak bir hata bulamamaktadır.

Durum böyle iken CHP içinde rantın en yüksek olduğu Nilüfer’deki yarış adeta %62.09 rekor oyla seçilmiş Turgay Erdem’i yok etmeye yöneldiği için bu durumun gerekçesini kendisine sormak ihtiyacını duyduk ve telefonla aradık. Turgay Erdem bizim bu talebimizi hiç tereddüt etmeden kabul etti. Kendisine başarılar diledikten sonra Bursa’da en çok aday adayının Nilüfer’de olmasını ve kendisinin daha önce rekor oyla seçilen bir başkan olarak bu konuda ne düşündüğünü sorduk. Turgay Erdem, bu konudan hem memnuniyet duyduğunu ancak hizmet yarışı yerine iftiralarla, yalanlarla, karalamalarla ve haksızlıklarla Sosyal Demokratlara yakışmayan yöntemlere başvurulduğundan dolayı da üzüldüğünü beyan ettiler. Dikkatimizi çeken durumsa Turgay Erdem hiçbir aday hakkında karalama ve ithamda bulunmadan üzüntüsünü belli etmiş olması oldu. Turgay Erdem bize daha önce AKP’nin ve diğer siyasi partilerin bu tür karalamalarla ve yargıyı kullanarak Nilüferi ele geçirmek ve kendisini başarısız kılmak için akla hayale gelmeyecek yöntemleri deneyip başarılı olamadıklarını söyledi.

Ve çok dikkat çeken bir açıklama yaptı: Amaç hizmetse, amaç Bursa’da CHP’yi ve sosyal demokratları başarılı kılmaksa neden Yıldırım ilçede böyle bir yarış yok? Hatta Yıldırım ilçede aday bile bulmakta zorlanıyorlar. Oysa Sosyal Demokratların en başarılı olması gereken ilçe Yıldırım ilçesidir. Çünkü ülkemizin tüm bölgelerinden göç alan, kalabalık ve yoksul ailelerine yerleştiği, emekçilerin ve yoksulluğun çok belirgin olduğu, eğitim düzeyi çok düşük olan bu ilçemizde sosyal demokratların başarılı olması CHP’nin tek amacı olmalıdır. Oysa özellikle sosyal medyayı şov yaparak, bu güne dek yerel yönetimlerle hiç ilgisi olmayan arkadaşlar bile Ankara’yı suyolu yaparak Nilüfer’e başkan olmak istiyorlar acaba neden? Beni üzen kendi partililerimizin bu tür karalamalarla, iftiralarla ve daha önceki seçimlerde AKP’lilerin denediği haksız ve çirkin yöntemlere başvurmalarıdır. Özellikle rekor oyla seçilmeme karşın bana karşı ve Nilüfer’deki insan odaklı çalışma ve başarılarımıza karşı yakışıksız, çirkin iddialarla ve iftiralarla mücadele ediyor olmalarıdır. Oysa CHP’de kimin ne için, kim adına veya hangi maksatla Nilüferimize aday olduğunu sağduyulu, vicdanlı örgütümüz ve seçmenimiz bilmektedir. Erdal Bey, ben kavgacı, hırsı aklından öte giden insanlara haksızlık yapan ve kazanmak için etik değerlere uymayan bir insan değilim.
Tabiki benimde hatalarım olmuştur ama bu hatalar hiçbir zaman ne kendimi ne örgütümü nede CHP’yi utandıracak hatalar değildir. Özellikle her zaman benim bulunduğum ve temsil ettiğim koltuğun sadece sosyal demokratların ve CHP’nin temsili olmadığı bilip; büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bir emanetine sahip çıkmanın ve ona layık olmanın bilinci ile davrandım.
Nilüferi her zaman yaşanır ve huzur bulunan, güvende hissedilen ve yüzlerin güldüğü bir ilçe olması için insan odaklı hizmet sunmaya çalışıyorum.

Yoksulluğun ve açlığın egemen olduğu ülkemizde; bizim, toprağına, tohumuna ve sağlıklı gıdaya sahip çıkan bir Nilüfer için sözümüz var. Nilüfer’in bereketli topraklarında çiftçimizin doğru ve bilinçli tarım yapması öncelikli hedeflerimiz arasında. Fide ve fidan dağıtımı, toprak analizi gibi verdiğimiz desteklerin yanında eğitimler düzenleyerek ürün kalitesinin ve verimliliğin artmasını sağlıyoruz. Ülke ekonomisi her geçen gün insan yaşamını daha da içinden çıkılamaz hale getirirken, emeklisi, işçisi darboğazla mücadele ediyor. Gençlerimiz kendilerine gelecek göremedikleri için yurtdışında yaşama hayalini gerçekleştirmenin yollarını arıyor. Üniversite öğrencilerinin pek çoğu kira, mutfak alışverişi, ders kitabı, kıyafet, ulaşım gibi temel masraflara yetişemiyor, eğitim hayatlarını devam ettirebilmek için bir işte çalışmak zorunda kalıyorlar. Barınmadan beslenmeye, ev eşyasından çay-kahveye kadar para harcamak zorunda kalacağı pek çok temel ihtiyaca destek oluyoruz. Çünkü bizler, onların geçim sıkıntısına değil, geleceklerine odaklanmalarını istiyoruz. Yine gençlerimizi sanat, kültür ve sporla hak ettikleri sosyal yaşama sokmak için mücadele ediyoruz. Nilüfer’de yetişen sporcular, Türkiye’nin yanı sıra dünya genelinde de büyük başarılara imza atıyorlar. Ülkedeki ekonomik kriz ve yaşanan yoksulluk sonucu çocuklarımız, bebeklerimiz yetersiz besin tüketmek zorunda kalıyor.

Evet, ne yazık ki son yıllarda, yüz yıldır bu topraklarda yaşanmayan ekonomik krizle mücadele ediyoruz. Bizler bu topraklarda insanca yaşamak, bunu sağlamak için de var gücümüzle çalışıyoruz.
Ayrıca Bursa deprem kuşağında olduğu için ve tehlike her an daha fazla yaklaşıyor. Ülkede hepimizi kahreden büyük ve yıkıcı depremin üzerinden aylar geçti iktidarın verdiği sözler yerine getirilmedi. Ama biz Nilüfer Belediyesi olarak ilk günden bu yana Hatay’la ve Hatay’lılarla dayanışmamızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Bölge esnafı geçtiğimiz günlerde bizden stant açma talebinde bulunmuştu. Biz de kendilerine Fethiye Kapalı Pazar Alanını tahsis etmiştik. Erdal Bey, Nilüfer, parklarıyla, cadde ve sokaklarıyla bizim evimiz. Daha temiz ve yaşanabilir bir kent de hepimizin ortak hedefi…

Her eve bir Pati Derneği ile imzaladığımız protokolle kentimizdeki sokak hayvanı popülasyonu artışının kontrol altına alınmasını sağlayacağız. Bir yılda yaklaşık 2 bin kısırlaştırmanın yapıldı.
Nilüfer’lilerin daha kaliteli bir şekilde hizmet alması kurum olarak bizlerin öncelikli hedefimizdir. Bunun için de bağımsız denetçiler tarafından, uygulamakta olduğumuz ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 10002 Vatandaş Memnuniyeti Yönetim Sistemi, ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ile ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi standartları denetleniyor, raporlanarak, gerekli iyileştirmeleri gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Nilüfer Belediyesi Hacı Remziye Bakgör Aşevi’nden Nilüfer’de ikamet eden ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ve üniversite öğrencilerimiz ücretsiz bir şekilde yararlanmaktadır. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız gerekli evraklarla Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne başvuru yaparak; üniversite öğrencileri ise öğrenci kimlik kartlarını göstererek her gün 15,00 ile 18,00 saatleri arasında aşevi hizmetimizden faydalanabilmektedir. Ayrıca kendi yemeğini yapamayan ve yanında destek sağlayacak durumda kimsesi bulunmayan vatandaşlarımıza da sıcak yemek hizmeti verilmektedir. Uzman personeller tarafından yapılan ev tespiti sonrası Sosyal Yardım Kurulu tarafından uygun görülen hanelere her gün 2 öğün sıcak yemek hizmeti verilmektedir.

Yine bizim için kütüphaneler, müzeler, kültür ve sanatla ilgili çalışmalar en önemli hedeflerimizdendir. Gezici Kütüphane; yıl boyunca yaklaşık 27 bin kilometre yol kat ederek 40 mahallemizi 674 kez ziyaret etti. 14 bin 250 okuru kitapla buluşturdu. Sayın Turgay Erdem, anlattıklarınız çok önemli, diğer adayların böyle çalışmaları ve bu güne kadar Nilüfer’le ilgili talep ve katkıları oldu mu?
Birde sizin kent bostanları ve özellikle çocukları bu üretimin içine sokmanız çok dikkatimizi çekmişti, tarımın yok edildiği ve çocukların beslenemediği günümüzde bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Ben ısrarla adaylarımız hakkında konuşmayacağım. Herkes birbirini tanıyor. Ve neden aday olmak istediklerini anlayacak kadar Nilüfer örgütü ve seçmeni sağduyu sahibidir. Ben ancak kendimden ve ne yapmak istediklerimden mesulüm. Bakın çok önemsediğim ve belediyeciliği sadece beton eserlerde sananlara karşı en büyük kozumuzu ve bizlerin amacımızı şöyle açıklayabilirim.

Çocuklarımızı bu üretimin içine sokmak ve onlara ülke toprağına sahip çıkmayı öğretmek en önemli amaçlarımız arasında… Yerli malı denildiğinde aklıma hep o ilkokul sırasında evden getirdiğim, annemin hala burnumda tüten, köyümüzün o taptaze ürünlerinden hazırlanmış böreği, zeytini, domatesi, biberi geliyor. Bugün de evimiz Nilüfer’de üreten çiftçilerimizin emeğiyle sofraya konan pek çok ürünümüz var: Konaklı’nın kavunu, zeytini, Çaylı’nın karpuzu, Akçalar’ın, Fadıllı’nın siyah inciri, Ürünlü’nün biberi, Büyükbalıklı’nın zeytini, Hasanağa’nın enginarı, Atlas’ın, İnegazi’nin çileği, Tahtalı’nın şeftalisi, Gölyazı’nın balığı, kereviti, Doğanköy’ün bamyası, Badırga, Başköy, Çatalağıl,Görükle, İrfaniye, Karacaoba’nın buğdayı, Badırga, Başköy, Çatalağıl, Görükle’nin ayçiçeği. Diğer aday arkadaşlarımızın anlayamadığı ve önemsemediği bu zenginlikleri desteklemek ve Nilüferde yaşamı güvenceye almak benim ve bizlerin en önemli amacıdır.
Bu bereketli topraklar bizim evimiz. Üretmeye, üreteni desteklemeye devam edeceğiz. Bana bu haksız karalama ve yıpratma amaçlı yapılanları sorarak kendimi ifade etme olanağı verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Sizi daha fazla yormak istemiyorum ama hiç kimse bir başkasının yolunu keserek, karalayarak, iftira atarak ve çirkinleşerek kendi dağarcığında olmayan hizmet anlayışını kopyala yapıştırla ve şovla kazanamaz. Ben Nilüferde hizmete devam etmek istiyorum. Aldığım rekor oy ve bugüne dek yaptığımız insan odaklı çalışmalar güvencemizdir. Herkese bir tavsiyemde “DEĞİŞİM” in ne anlam ifade ettiğini doğru anlayarak eski kısır tartışmalara girmeden, yandaş veya torpillere güvenmeden yarışmalarıdır. Çünkü amaç kişisel kazanım olmamalıdır. Nilüferi ülkenin en yaşanabilir ve huzurun, varlığın, paylaşımın, kadın ve gençlerin güvencesi olacak kültürü ve sanatıyla gıpta edilen bir konumda yaşatmak olmalıdır. Sayın Turgay Erdem verdiğiniz bilgiler ve zaman ayırdığınız için teşekkür eder ve size başarılar dileriz…

Özellikle bir konu dikkatimizi çok çekti gerçekten bu adaylar madem bu kadar hırslı ve hizmet etmekte kararlı hepsini Yıldırım’da yarıştırmak sosyal demokrasiye çok daha katkı olacağı için doğru olacaktır. Sayın Turgay Erdem bize zaman ayırdığınız için ve samimiyetle sorularımızı yanıtladığınız için çok teşekkür eder başarılar dileriz.

BURSA VATAN MEDYA GURUBU YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERDAL ORHAN

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ