Demokrat Zafer

KADINLARIN ZAFERİ ALEYNA TİLKİ, İREM DERİCİ ve SİMGE’DEN 2023 REKORLARI

2023 kadın şarkıcıların yılı oldu. Aleyna Tilki 3 şarkısı ile hem Telifmetre, hem Spotify listelerine girdi. İrem Derici’nin ‘Yaz Gülü’ radyo ve televizyonlarda en çok yer alan pop şarkısı oldu. Simge ise ‘Aşkın Olayım’ ile Spotify’ın 2023’te en çok dinlenen şarkılar listesinin zirvesine oturdu.

2023 yılı müzik üretimi açısından yoğun ve rengârenk geçti. 2024 yaklaşırken geride bırakmak üzere olduğumuz senenin en popüler şarkıları ve şarkıcıları liste sonuçlarıyla ortaya çıkmaya başladı. Telifmetre resmi verilerine göre radyo ve televizyon listelerine 3 şarkısı ile giren tek şarkıcı Aleyna Tilki oldu. Bu arada Aleyna Tilki 3 aydır trendlerden düşmeyen şarkısı ‘Başıma Belasın’ ile Spotify En İyi 50 Türkçe listesinde 16 numaradayken ‘Ayrı Gitme’ şarkısı ile aynı listede 26 numarada. ‘Bir Gün Ol Yerimde’ ise Spotify’ın ilk 100 listesindeki yerini koruyor.

İrem Derici ise 2023 yılında en çok dinlenen şarkılarından biri olan ‘Yaz Gülü ile Radyo TV Takip (RTVTAKİP) verilerine göre radyo ve televizyonlarda en çok yayınlanan pop şarkısı olarak zirvede yerini aldı. Simge ise artık bir efsaneye dönüşen ‘Aşkın Olayım’ şarkısıyla Spotify Yılın Şarkıları listesinde bir numaranın sahibi oldu. Platformda 2023’te en çok dinlenen şarkı ‘Aşkın Olayım’!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ