Demokrat Zafer

BOZBEY-YEŞİLTAŞ EL ELE , BURSA CHP’YE..!!

Mustafa Bozbey, CHP İl Başkanlığı’nda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na  adaylığını resmen açıkladı. Bozbey, Bursa’nın artık İstanbul ve Ankara’nın gölgesinde kalmaması gerektiğini belirterek, ” Bursa’da yönetim anlayışı değişecek, sonra herkes gülümseyecek” dedi.

BOZBEY  “VİRA BİSMİLLAH” DEDİ..!!

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey’in adaylık açıklamasında bulunacağı salon hınca hınç doluydu.Açıklama sırasında İl Başkanlığı önünde toplanan binlerce partiliye Bozbey  seslenerek adeta ilk mitingini gerçekleştirmiş oldu. CHP Bursa İl Başkanlığı’nda düzenlenen adaylık açıklamasına CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ,Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Hasan Öztürk, Orhan Sarıbal, Kayıhan Pala, , Milli Eğitim eski Bakanı Turhan Tayan, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve çok sayıda partili katıldı.

  YARIM KALAN DÜŞÜMÜZÜ TAMAMLAMAK İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ..!!

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş konuşmasında şunları söyledi:

“Bir şeyler vardı yarım kalan ve düşlerle bir türlü bağdaşmayan demiş büyük şair. Bugün yarım kalan düşümüzü tamamlamak için yola çıkıyoruz. Sosyal demokrat anlayışı, bu kadim şehrin her tarafına yaymak için, dünyaya örnek olmuş bir ilçe yaratan, yerel yönetimler tarihine geçmiş, Türkiye’de belediyecilik denince, akla gelen ilk isimlerden biri olan, Sayın Mustafa Bozbey’i, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı yapmak için geliyoruz.”

 CHP’Yİ BURSA’DA İKTİDAR YAPMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK..!!

CHP’yi Bursa’da tekrar iktidar yapmak için yola çıktıklarını belirten Yeşiltaş, “Sosyal demokrat anlayışın kısa sürede bu şehri ayağa kaldıracağına inancımız tamdır. Mustafa Bozbey’in Bursa için hayalleri, bu kenti layık olduğu yere getirecektir. Bursa’nın iyiliğini ve geleceğini düşünen herkesi, bizlerle birlikte dayanışmaya davet ediyorum. Gelin, gelincik yüzlü bir Bursa’yı birlikte yaratalım” ifadelerini kullandı.

BOZBEY; UMUDA HOŞ GELDİNİZ..!!

Yeşiltaş’ın ardından kendi adaylık açıklamasını yapan Mustafa Bozbey  ise konuşmasında şunları söyledi:

“Neden buradayız? Ben aday olmak, yol arkadaşlarım destek olmak, sizler de haber yapmak için mi buradasınız?   Hayır!    Bir umudu paylaşmak, yıllardır kaybedilenleri hızlıca yerine koymak, kentin yaralarını sarmak, yeni yaralar açmamak ve en önemlisi uzunca bir süredir sahipsiz kalan Bursa’mızı ve Bursalımızı sahiplenmek için buradayız. Bir aradayız. Hoş geldiniz umuda! Hoş geldiniz yok edilen gülümsemenin ve mutluluğun geri kazanılması için başladığımız mücadelenin ilk adımına!”

 5 YILDIR SAHADAYIM..!!

Bozbey 5 yıldır sahada olduğunu hatırlatarak, “Mücadeleyi ve kent için çalışmayı hiç bırakmadım. Bu süreçte hangi kapıyı çalsak, kimlerle karşılaşsak aynı şeyleri duydum: “ Yazık oldu Bursa’nın beş yılına”, “Yazık oldu Bursa’nın çocuklarına, gençlerine…” Dediler ki “Yarım kalan hikayeyi tamamla” dediler ki “Bozbey Gelecek, Bursa Gülecek” dediler ki; “Bozbey gelince bunların hepsi düzelecek!”

BURSA GİDEREK TAŞRALAŞTI

Osmanlının ilk başkenti olan kıymetli şehrimiz, mevcut yönetim anlayışı sayesinde giderek taşralaşmış, Bursa’yı Bursa yapan değerlerini tek tek kaybetmiş durumdadır. Evliya Çelebi Bursa sudan ibarettir derken, sel sularını kastetmemişti. Çeşmelerimizden akan sular güvenli mi? Barajlarımız dolu mu? Akarsularımız, göllerimiz, denizimiz temiz mi, verimli mi? Kim korkusuzca içine çekebiliyor kentimizin havasını? Kimin yürüyüşlerine ağaç gölgeleri eşlik ediyor? Yapıların arasına sıkışmış çocuklarımız, yeşilini kaybeden kentimiz gibi güvenle yürüyemedikleri yollarda, parklara yer vermeyen sokaklarda çocukluklarını kaybediyor. Bu kente yeşilini ve çocukluğun neşesini geri vermek zorundayız. Bu kent terk edilmiş. Araçlara, plansızlığa, ağaçsızlığa, düzensizliğe ve adaletsizliğe! Bu kentin insanları sahipsiz. Sporundan kültür sanatına, üretiminden tüketimine, çocuklarından gençlerine, emeklisinden beyaz yakalısına, mavi yakalısından, gri yakalısına, öğrencisinden memuruna, çiftçisinden sanayicisine, taraftarından, yaşlısına, sokak hayvanlarından, müsilajda yüzmek zorunda kalan balığına kadar mutsuz olan bir kent Bursa. Kadını, erkeği, yaşlısı, çocuğu, genci kimsenin mutlu olmadığı bir kent. Yani bu kenti sahiplenen, bu kenti seven herkesin, bütün Bursalıların sahipsiz bırakıldığı bir kent.

BURSA ARTIK  GÖLGEDE KALMAMALI

Bozbey, “Bu umut ve duyulan bu güven için adayım. En önemlisi bu hoyrat yönetim anlayışının kente ve kentlilere kaybettirdiklerine dur demek için adayım! Çünkü güzel Bursa’mızın artık kaybedeceği bir dakikası bile yok. Sellerin yerleşim yerlerine akması değil, trafiğin akması gerek bu kentte. Deprem gerçeğiyle yaşarken kentsel dönüşüm adı altında insan hayatını tehdit eden yapılaşmanın sona ermesi gerek. Bursa artık İzmir’in, İstanbul’un, Ankara’nın gölgesinde kalmamalı.” dedi.

 HEP BERABER ÇÖZECEĞİZ..!!

“Hep beraber çözeceğiz, hep beraber gülümseyeceğiz!” diyen Bozbey, “Bursa’da yönetim anlayışı değişecek, Bursa güzelleşecek. Osmangazi’de, Nilüfer’de, Yıldırım’da ,Kestel’de ,Gürsu’da, Mudanya’da, Gemlik’te, Orhangazi’de, İznik’te, Yenişehir’de, İnegöl’de, Keles’te, Harmancık’ta, Büyükorhan’da, Orhaneli’de ,Karacabey’de, Mustafakemalpaşa’da Velhasıl tüm Bursa’daki

Emekliler, köylüler, kadınlar, gençler, yaşlılar, esnafımız, sanayicimiz, öğrencimiz, çiftçimiz… en önemlisi çocuklarımız gülümseyecek! Bursa’da değişim zamanı! Bursa’da yönetim anlayışı değişecek, sonra her şey güzelleşecek. Bursa’da yönetim anlayışı değişecek, sonra herkes gülümseyecek.

Bursa’da yönetim anlayışı değişecek, sonra sokaklar çiçeklenecek.” ifadelerini kullandı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ