Demokrat Zafer

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN BURSA; Türkiye sevdalılarının bir araya geldiği sendikayız!

Çeşitli sendikalardan 59 kişi istifa ederek Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şubesine katıldılar. Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şubesi çeşitli sendikalardan istifa ederek, Türk Diyanet Vakıf-Sen’e katılan 59 kişi için üye katılım töreni düzenleyerek rozetleri takıldı. Üye katılım törenine Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcıları Hilmi ŞANLI, Arif GÜRSOY, Kadir Şahin’in yanı sıra, Bursa Şube Başkanı Eyüp BULUT, Şube Başkan Yardımcıları Oktay ÇAÇA, Mustafa ÇAĞŞAR ve İsmail KİSHA’da katıldılar.

Törende konuşma yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı şunları söyledi; Değerli dostlarım; bugün sizler, ayrılıklara karşı birleşmenin yanında yer aldınız, Dağılmaya karşı güç birliğinin peşinden koştunuz. Çürümeye karşı öze dönmenin arayışında oldunuz. Yanlışa karşı doğrunun şemsiyesi altında toplanmaya karar verdiniz. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Değerli Dostlarım, hep söyleriz ya Türk Diyanet Vakıf-Sen’ li olmak bir ayrıcalıktır.

Bunun pek çok sebebi vardır elbette; En önemli sebeplerinden bazılarına değinecek olursak, Kuruluş felsefesi ve misyonunun yanı sıra, sendikal anlayışını ortak akıl merkezli oluşturması, sağduyunun temsilciliğini üstlenmesi, sorumlu ve bilimsel sendikacılığı öngörmesi, her türlü ideolojik ve ön yargıdan uzak bir anlayışa hakim olması, Milli meselelerde hassas, bölücülere karşı açık duruş sergilemesi gibi pek çok faktör Türk Diyanet Vakıf-Sen’i Türk Diyanet Vakıf- Sen yapan hususlardır.

Diyanet ve Vakıflar Çalışanları Türk Diyanet Vakıf-Sen’i bu yönüyle sevip tektir ederek, bu takdirini de saflarımızı her geçen gün dahada kalabalıklaştırarak göstermektedir. Büyük ve ciddi kuruluş olmak kolay bir iş değildir. Bugün tarih böyle bir hayali kuran ve bunu hayata geçirmek için her türlü özveriyi ortaya koyanlara şahitlik edecektir. Böyle bir organizasyonu oluşturmak önce akıl, sonra inanç, iyi bir ekip ve yetenekli takımın ortaya koymuş olduğu performans neticesinde gerçekleşir.

Bu güzide kuruluşun her geçen gün büyümesi ve bu kuruluşa karşı ümit ve beklentileri de artırmaktadır. Çünkü bağlı bulunduğumuz konfederasyonumuz Türkiye Kamu Sen hedeflerini hep yüksek tutarak ülkenin geleceğine talip olmuştur. Paylaşımda adaleti savunmayı, sosyal kesimler arasındaki dar ve orta gelirli grupların sesi olmayı kendisine amaç edinmiştir dedi.

Katılım töreninde konuşan Genel Başkan Yardımcısı Arif Gürsoy ise;

MEMUR MAAŞLARINDAKİ ERİME AYLIK 7 BİN 50 TL OLDU

“TÜİK Kasım ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre Kasım ayında da enflasyondaki yükseliş devam etti. Bir aylık enflasyon %3,28 olarak gerçekleşti. Haziran-Temmuz arasında enflasyon %33,65 olurken yıllık olarak da %61,98’e ulaştı. Temmuz ayında memur maaşlarına enflasyon farkı hariç %6 zam yapılmıştı. Hal böyle olunca gerçekleşen enflasyon, memurlara maaş zammı olarak yapılan artışın 4,5 katına ulaşmış ve 27,65 puan erimiş oldu. Ortalama memur maaşı sosyal yardımlar da dahil edildiğinde 25 bin 500 TL düzeyinde bulunuyor. Buna göre memur maaşları geride kalan 5 ayda aylık 7 bin 50 TL eridi. Memurlarımızın alım güçlerinin haziran ayı seviyesine getirilmesi için bile en az 7 bin 50 TL artması gerekiyor. TÜİK’in rakamları bile ne kamu çalışanlarının ne de emeklilerimizin çarşı, pazarda karşılaştığı bu zamlara dayanacak gücünün kalmadığını söylemektedir.

Yetkilileri bu gerçeğe göre hareket etmeye ve ocak ayında kamu çalışanlarına refah payını da içeren bir artış yapmaya çağırıyoruz.” Dedi. Türk Diyanet Vakıf- Sen Genel Başkan Yardımcısı Kadir Şahin ise yaptığı konuşmasında ; Türk Diyanet Vakıf-Sen’in kuruluş ilkesini, ülkenin milleti ve devleti ile bölünmez bütünlüğü olarak belirlemesi, bu kurumun dünya ve ülke gerçeklerini ve milletimizi yok etmek isteyenlerin oyunlarını, kurulduğu günlerde gördüğünün ifadesidir. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Diyanet Vakıf-Sen yalnızca ücret sendikacılığı yapmayıp, aynı zamanda toplumun ve çalışanlarımızın bütün sıkıntılarıyla yakından ilgilenmektedir. Türk Diyanet Vakıf-Sen güçlü bir demokratik kitle örgütüdür.

Türk Diyanet Vakıf-Sen, Türkiye sevdalılarının bir araya geldiği “bizim ilkemiz önce ülkemiz” prensibini ön plana çıkaran, “çalışan, üreten, yol gösteren, hak eden ve hak ettiğini mutlaka alan” bir sendikacılık anlayışıyla hizmet vermektedir. Başlangıçtaki hedefleriniz, geleceğinizi belirler. Büyük olmak, sonradan kazanılan bir özellik değildir. Türk Diyanet Vakıf- Sen, kurulduğu an itibarı ile büyük bir oluşumdur. Çünkü Türk Diyanet Vakıf- Sen, temellerini büyük Türk milleti’nden alan, büyük idealleri, önemli ilkeleri olan bir Federasyondur” dedi. Bursa Şube Başkanı Eyüp Bulut’ ta konuşmasında, Türk Diyanet Vakıf Sen’in Diyanet ve Vakıflar Çalışanlarının tek ümidi olduğunu, bundan böyle de sendikamıza katılımların devam edeceğini söyledi.

Toplantı yeni üyelere rozet takılmasıyla son buldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ