Demokrat Zafer

KAMURAN TANRIVERDİ İLE İNEGÖL ÖZEL GÜNDEM..!!

Zorlu süreçlerden geçtikten sonra İnegöl’de Mobilya sektöründe güzel bir ivme yakalamış olan Kamsan Sandalye’nin kurucusu Sayın Kamuran Tanrıverdi ile sektördeki çalışmaları, bugünlere geliş süreci ve AK Parti’den İnegöl Belediye Başkan Aday Adaylığı ile ilgili  gelişmeleri  masaya yatırdığımız, bir çok merak edilene cevap bulduğumuz kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

*** Öncelikle Kamuran Bey bizleri , ekibimizi İnegöl’de ki üretim tesislerinde konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum.Kısaca isterseniz size bir tanımak   isteriz, sonrasında da okuyucularımızdan gelen sorulara ana başlıklar halinde cevap verirseniz sevinirim.

ADAM OLACAK ÇOCUK MİSALİ..!!

—-Öncelikle bizlere, bana KAMSAN  Sandalye’ye böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan dolayı ve İnegöl’e geldiğiniz  için teşekkür etmek istiyorum.1983 yılında Muş’un Malazgirt ilçesinin Sarıdavut köyünde  doğdum.İlkokul, ortaokul ve liseyi yatılı olarak okuduktan sonra Düzce Üniversitesi Mobilya tasarım Bölümünden mezun oldum. Hiç unutmam,hep anımsarım,üniversitedeyken son sınıfta İnegöl’e fuara gitmek istememiz tabii para sıkıntısından dolayı zora girmesi sonrasında gelecekte benim ilk patronumda olacak  olan Burhan Alıcı Ağabeyimizin desteği ile fuara gitmemiz sonrasında dönüşte   Muzaffer Çilek ağabeyimizin gelip herkese bütün öğrencilere sarı zarflarda harçlık ve de yanında kartını koymasını hiçbir zaman unutmadık. Belkide bizim için o gün tam bir dönüm noktası da olmuş olabilir.Memur olmaktansa bu sektöre girin bu sektörde güzel çalışmalar ortaya koyacaksınız demelerini hiç unutmam.Sonra biz tabii döndük Düzce’ye bir buçuk ay sonra okul bitti mezun olacağız Burhan Abi hemen beni çağırdı yanına.Okul bitti hemen pazartesi günü Burhan Abinin yanına geldim,çalışmaya başladım.Gece gündüz çalıştım,2012 yılında kurduk firmayı,yaklaşık olarak firmamızı kurmadan evvel 15 yılı aşkındır bu sektör içerisindeyiz.Ben çalışanlarımdan sonra hiçbir zaman fabrikaya ayak atmadım bizim konseptimiz masa sandalye ağırlıklı kahve ,restaurant ,otel projelerinde çalışıyoruz.Bunun yanında ev gruplarında da ciddi adetler üretiyoruz.Sandalyeciliği seviyoruz hiçbir alan hiçbir yaşam alanı sandalyesiz olmaz. Gittiğiniz her yerde sandalye olmak zorunda.Bu anlamda biz her geçen gün süreci geliştirerek kendimizi yenileyerek sektöre bir şeyler katmaya çalışıyoruz.

BİRLİKTEN GÜÇ ORTAYA ÇIKINCA..!!

En büyük gücümüz de 10 kardeş  olmamız, ben en büyükleriyim. 6-7 aydır artık çocuklar yetişti ,bana gerek kalmıyor pek. İnegöl ve Kayseri’deki üretim tesislerimizde toplamda 250 kişi istihdam edilmektedir.Kardeşlerim içerde,örneğin  10 elemanın yapacağı işi bir kardeşim tek başına yapar.Sabah  bir girerler gece 12-1’lere  kadar devam.Durum böyle olunca birlikten güç ortaya çıkınca Cenab-ı Allah nasip etti,on yılda güzel yerlere geldik.Çünkü kazancımız helaldi, burada yatırımlarımız var.Elhamdülillah bakıyorum maşallah yıllarca üretim  yapan kişiler hala kiradalar. Buraya mesela kiracı  olarak girdik sonradan sahibi olduk.Biz Muş -Malazgirt’liyiz burada kazandığımızın mutlaka yarısını oraya da yatırım yaptık.Ayrıca Türkiye’deki en büyük masa sandalye Mağazası’nın bizde olduğunu söyleyebilirim.İngiltere ile çok hızlı ticaret yapıyoruz Londra’ya gidin 10 mekandan 6 mekan  Kamsan markalıdır. Orada kafe-restaurant’ta bilhassa çok hızlıyız. Avrupa’da başta İngiltere olmak üzere Amerika, Almanya, Fransa birçok Avrupa ülkesine ihracatlarımız her sene artarak devam etmekte.

***Kamuran bey Kamsan öncesi kuruluşu sonrası bugünlere geliş süreci  ile ilgili okuyucularımıza verdiğiniz  bilgilerden sonra da şimdi de isterseniz gelelim AK Parti’den İnegöl Belediye Başkan Aday adayı olmanıza.Tabii bu anlamda da birçok soru gelmiş ne gibi değişiklikler olacak İnegöl’de, Kamuran Bey’in Başkan olması durumunda gibi. İş hayatınızdaki başarınızı başkanlıkta sürdürmeniz durumunda İnegöl’de neler değişir gibi,gibi sorular gelmiş.

 GÜVEN VE HUZURUN KENTİ “İNEGÖL”..!!

—- Öncelikle bu güzel soruyu bana yönelttiğiniz için teşekkür etmek istiyorum.Bilindiği üzere belediye başkanlarının bayağı bir aylık maaşları vardır eğer ben Belediye Başkanı olursam  kesinlikle aylık maaş  istemiyorum, herhangi bir Makam aracı gibi şeyler de istemiyorum.Koruma falan da istemiyorum,benim kendi aracım bana yeter.Bunun yanı sıra belediye başkanının her zaman ulaşılabilir olması gelen insanların kapıdan dönmemesi adına başkanlığın  kapılarını kaldıracağım, sekreterini kaldıracağım. Herkes direk istedikleri zaman başkana ulaşabilecekler.Dertlerini sıkıntılarını anlatabilecekler. Bu anlamda halkla başkan arasındaki bütün duvarları kaldıracağımı söylemek istiyorum.

İNEGÖL’ÜN GİRİŞLERİNİ MUTLAKA DÜZENLEYECEĞİZ..!!

İşte siz de Bursa yolundan buraya  geldiniz, İnegöl’ün girişini gördünüz.Bu tarafta  bir tek  Mobilyum vesaire var ama Ankara tarafından gelişte  ise hiçbir şey yok.Her iki taraftan da hem Bursa tarafından girişte hem de Ankara istikametinden gelen girişte İnegöl’ün çevresini değiştirecek güzel çalışmalar yapacağız.Röportajımızın en başında Kayseri’de de bir üretim tesisimiz olduğunu söylemiştim, o yüzden sıklıkla Kayseri’ye gidip geliyorum. Kayseri’deki şehirleşme, imarİ yapı gerçekten çok hoş çok güzel. Aynı şekilde Konya’da aynı şekilde Eskişehir’de yine güzel bir yapılaşma var. İstanbul’da da yine peyzaj ve çevre çalışması anlamında güzel çalışmalar ortaya konmakta. Eğer İnegöl’de belediye başkanı olmam durumunda buralarda güzel uygulamaları ortaya koyan bu şehirlerden teknik ekiplerle birlikte çalışmalar yürüterek mutlaka biraz önce de söylemiş olduğum gibi hem batı yönünden hem doğu yönünde şehrin girişlerinde ve de hem de kentleşme ve yapılaşma anlamında imar anlamında da biliyorsunuz yine İnegölümüz ve  çevresi deprem kuşağında olan bölgeler ve o manada da burada düzenli imarın olması anlamında da bu çalışmalarımız çok değerli olacaktır.

EĞİTİM,SAĞLIK,GÜVENLİK..!!

İnegöl Mobilya’nın başkenti olarak bilinir tanınır biz İnegöl’ün  güven ve huzurun kenti de olsun istiyoruz.Tabii bu anlamda kentimizde huzuru ve güven ortamını geliştirebilmemiz için öncelikle değerli bir emniyet mensubu ağabeyimiz var ondan destek alarak huzur ve güven ortamını sağlamak amacıyla çalışmalar yapacağız. Biliyorsunuz ki; Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek onları iyiye, güzele, doğruya, spora yönlendirebilmek maksadıyla her türlü çalışmaları ortaya koyacağız. Burada belediye kurumları, zabıta ve emniyetin ortak bir doğrultuda çalışmaları yönünde yönlendirici olacağız. Sağlıkla da ilgili güzel projelerimiz var. Bu anlamda bir değerli Hekim büyüğümüzden destek alarak köy köy mahalle Mahalle taramalar yapılarak hasta,bakıma muhtaç kişiler tespit edilerek bunların  ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili projeler ortaya koyacağız.

İnegöl’deki altyapı ile ilgili de sıkıntılar hat safhada, biraz bir bölgeye fazlaca yağmur yağması durumunda büyük sıkıntılar yaşanıyor ,yollar kapanıyor ,sel baskınları vesaire gibi durumlarla halkımız karşı karşıya kalabiliyor. Bununla ilgili mutlaka güzel projeler ortaya koyarak, uygulayacağız.

Onun yanı sıra Yenice Organize Sanayi bölgesinde bu görmüş olduğunuz çevrelerde birçok fabrikalar yapılmış ve üretimleri çerçevesinde İnegöl’ün altındaki su kaynaklarını kontrolsüz kullanıyorlar ve bunlarla da ilgili herhangi bir  ödemede  olmuyor. Bununla ilgili mutlaka bu fabrikalara sayaç takılarak bu suların ücretlendirilmesi, ve böylelikle İnegöl’de yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin su faturalarının ücretsiz olması konusunda da projeler çalışmalar ortaya koyacağız.

BİR ÇOK PROJEMİZ VAR..!!

Sonrasında bizim huzurdere  adını verdiğimiz bir projemiz var. O bölgede gerçekleştireceğimiz proje ile gelen ailelerinin çayını kahvelerini ve hatta mangal kömürlerini bile kendimiz  temin edeceğiz. Sadece Ne yiyip içeceklerse kendileri getirecekler. Buradan sadece aileler yararlanacak. Onun yanı sıra belediye olarak aşevleri kuracağız,Yardıma muhtaç insanlarımıza mutlaka bu şekilde destek vereceğiz. İnegöl zengin bir şehir, Kesinlikle aç insan kalmayacak.Onlar içinde belediyenin olanakları el verdiği sürece yardımlar yapacağız ama benim de kapım herkese tüm konuklarımıza tüm  İnegöllülere  açık olacak. Bizim  Aile geleneğinde Misafire hürmet onlara en güzel bir şekilde ağırlama olmazsa olmazımızdır.Bu durum bu şekilde bugünlere geldi bundan sonra da aynı şekilde devam edecek.

ALTERNATİF SEKTÖRLER DESTEKLENECEK..!!

Son olarak biliyorsunuz İnegöl Mobilya şehri birçok İnegöllü firma var aktif bir şekilde ama işte yine bazı zamanlar görüyorsunuzdur,yada basından duyuyorsunuzdur, büyük büyük şirketler bir iki senede parlayıp yükseliyor ama sonrasında yok olup  gidebiliyorlar.O zaman da tabii İnegöl esnafı zor durumda kalıyor,İnegöl  esnafı bundan çok büyük zarar görüyor.Bu   yüzden mutlaka ama mutlaka mobilyacılığın yanı  sıra ikinci bir sektöründe ağırlıklı bir şekilde İnegöl’de yer edinmesi adına çalışmalarımız olacak. Bu sektörde Tarım sektörü ile bağlantılı endüstriyel tarım olması çok mümkün.Bu anlamda çok başarılı bir şirketimiz var zaten onun gibi bu sektörde çalışmalar yapacak  şirketlerin daha da artması İnegöl’ün sanayisi için İnegöl’ün geleceği için çok önemli olacaktır diye tahmin ediyoruz ve biz bu alternatif sektörleri de mutlaka ama mutlaka güçlendirmemiz büyütmemiz lazım.Desteğimiz bu yönde olacak.

***Peki yatırımlarınızın  bir kısmını Muş’a Malazgirt’e de yaptığınızı söylemiştiniz, orada neler yaptınız  Kamuran Bey?

DEVLET KONUKEVİ TARZINDA BİR KONUKEVİ YAPTIRDIM..!!

—-Ben hep burayı  kurarken her sene memleketten belli oranlarda Toprak alacağımı söyledim, kim sattıysa aldım,aldım.Sonra  dedim ki;Kamuran senin siyasi düşüncen var kardeşlerinde  zaten yetişti dedim sen gel köye bir tane konak yap devlet konukevi gibi yap orayı , yarın öbür gün Allah nasip ederse başkanlık nasip olursa kendi konağında yaşarsın,dedim ve  konağı bitirdim. Bir ay önce bitti,ama bu yaptığım Konukevini ne  Bursa’da ne İstanbul’da hiçbir yerde bulamazsınız. İçinde, dışında kullanılan malzemeleri ,yeri, duvarı, tavanı, avizesi her şeyi özel bir şekilde  düşünülmüş durumda.Mesciti, salonu en az  on aşçının çalışabileceği büyük mutfağı, tuvaleti ,banyoları, 120 kişinin yatabileceği yatakhane yine aynı anda 150 kişinin kahvaltı  yapabileceği bir yemek salonu,her şeyini düşünerek yine özel misafirlerimi konuk edebileceğim 60 kişilik  bir yerimiz var. Gerçekten her şeyi orada özene bezene kendim de tasarımcı olduğum için düşündüm. Ayrıca çok özel mimarlardan ve yardım aldık. 30 dönüm üzerine yapmış olduğumuz bu Konak için kahvaltı setleri, yemek takımları vesaire özel çarşaf ve nevresimleri , yatak grupları ile gerçekten biraz daha ileriye dönük düşüncelerime yönelik yaptım. Ama tabi hala daha bitmedi çevre  düzenlemesi, helikopter pisti gibi çalışmalarda bahara kaldı.Rahmetli Dedem köy sevdalısıydı, biz batıya geldik diğer amcam Bursa merkezde 4-5 tane amcam İzmir’de Ankara’da İstanbul’da yaşıyorlar.Niçin? Biz hep ailecek annemizden babamızdan öyle gördük, bize konuk misafirler gelirdi, karda yollar  kapandığından aylarca kalırlardı çamaşırları yemeğini hepsi ne gerekiyorsa yapılırdı. Bizim orası gözünüzün alabildiğince ova. İnşallah artık toplantılarımızı çok çok geniş bir Aile olduğumuz için orada hepimiz bir aradaki istişarelerde bulunacağız, toplanacağız hasret gidereceğiz.

***Kamuran bey değerli Başkan aday adayım  röportajımız da bayağı uzadı, son olarak buradan İnegöllülere tüm insanlarımıza neler söylersiniz ne gibi mesajlar vermek istersiniz?

BAŞKAN ULAŞILABİLİR OLMALI..!!

— En başta da bahsettiğim üzere İnegöl’de büyük değişimler planlıyorum.Başkana ulaşmak çok kolay olacak.Kapı, sekreter olmayacak. İstediği anda başkana ulaşabilecekler. Tabii öncelikle her şeyin hayırlara vesile olmasını diliyorum son olarak İnegöl’de yaşayan 300 bini aşkın insanımıza ve yurt genelinde yaşayan 85 milyon insanımıza İnegöl’den sevgilerimi, selamlarımı, gönderiyorum, esenlikler diliyorum.Diyerek sözlerini tamamladı

İŞ HAYATINDAKİ BAŞARIYI  BAŞKANLIKTA DEVAM ETTİRİRSE NE OLUR.?

Evet bu soruyu kendime sordum. Sizlerde sorun istedim.

Hem anne hem baba tarafından çok güçlü bir ailelerden gelen,baba tarafından dedesinin 4 baba öncesi dedesi Kor Hüseyin Paşa’ya dayanan,108 yaşında vefat eden dedesinin vefat ettiğinde 226 torunu,torunlarının torunları ile beraber 326 kişiye varmasına rağmen o yaşta  hepsinin ismini bilmeside  gerçekten çok dikkat çekici.Ülkemizin 90’lı  yıllarda yaşamış olduğu Terör eylemleri neticesinde ilkokul, ortaokul ve liseyi yatılı okuyan,bu anlamda devletle bağı apayrı olan,Düzce Üniversitesinde daha gençken Üniversite sürecinde  İnegöl’deki fuara gelmek için büyük çabalar ortaya koyan ve bunun için değerli iş insanı  Burhan Alıcı ile iletişime geçen ve sonrasında da kendisinin ilk patronu olan bu anlamda arkadaşlarıyla birlikte Burhan Bey’in de desteğiyle bir otobüs kiralayıp ekibin Düzce’den İnegöl’e gelip dönmesini sağlayanda yine o zamanlardan adam olacak çocuk misali yine Kamuran Bey olmuş.

Sayfada yerimiz dolduğundan  bazı  detay ve konuşmaları yayınlayamadık maalesef . Bu anlamda değerli, Genç İş insanı Kamuran Tanrıverdi’den istirham ediyorum. Kamuran Tanrıverdi’ye bizler de bundan sonraki çalışmalarında ve hedeflerinde ,ayrıca  İnegöl Belediye Başkan aday adaylığı sürecinde de başarılar diliyoruz.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ