Demokrat Zafer

(MİLLİ SOL) GENEL BAŞKANI HÜSEYİN ALPAY İZNİK’TE

Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay,28 Kasım Bursa’nın İznik ilçesinin kurtuluşu nedeniyle İznik’i ziyaret etti.

Alpay’ın İznik’e yaptığı ziyarette Milliyetçi Sol parti genel başkan yardımcısı olan İznik’in sevilen esnaflarından Cemal Güneş ile birlikte İlçenin turistik tanınmış tesislerinden cafe Bazilikada parti programlarını anlattı.

Alpay yaptığı açıklamasında” partilerinin hiçbir partinin devamı olmadığını, ancak kendisi gibi DSP’den ayrılan birçok ismin partilerinde siyaset yaptığını söyledi. 2019 yılında DSP Genel Başkan Adayı olan Alpay, kurdukları MİLLİ SOL’un “Anadolu Solu” olduğuna vurgu yaparak, “Milliyetçi Sol Parti, Bülent ve Rahşan Ecevit çiftinin ideali olan Demokratik Solcu milliyetçi bir partidir” dedi.

Meclise sunulan Torba Yasa’da esnafın unutulduğunu savunan Genel Başkan Alpay, “Bu günün temel talepleri arasında; Bağ-Kur’daki 9 bin prim gününün 7 bin 200’e eşitlenmesi ile birlikte, 1999 öncesi Bağ-Kur’luların SGK şartlarında emeklilik haklarının gerçekleştirilmesi yer almaktadır.

Vergi dairesine kayıt olmuş fakat Bağ-Kur’a kayıt olmamış esnaflarımızın tescil haklarının verilmesi, staj ve çıraklık başlangıç tarihlerinin uzun vadeli sigortalılık başlangıç tarihi olarak kabul ve tescil edilmesi de en önemli beklentiler arasındadır. Öte yandan Bağ-Kur borçlarının avantajlı ihya ile hesaplanması ve Bağ-Kur’lu esnaflarımıza prim desteği sağlanması da yasal düzenlemeler ile mutlaka sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay açıklamalarında ayrıca, birçok farklı kurumda taşeron olarak çalışan işçilerin kadroya alınmaları gerektiğini savunarak, “Başta sayıları yüzbinlerle ifade edilen belediye şirket işçileri olmak üzere, kamuda çalışan taşeron şirket işçilerine kadroları bekletilmeksizin verilmelidir, Öğretmen atamaları için kamuoyunda büyük bir beklenti var ücretli öğrenmenler son derece zor koşullarda asgari ücret altında ve sigortalarının tam yatırılmadığı mesleki bir serüvenleri var Türkiye gündeminden ücretli öğretmenlik kavramının kaldırılması gerektiğini söyledi. Her ile üniversite açmak güzel iştir, iyidir destekliyoruz her üniversiteden mezun olan gençlerin iş sahibi olması istihdam edilmeleri devletin asli görevleri arasındadır “diye konuştu.

Milliyetçi Sol Parti genel başkanı Hüseyin Alpay ve baş danışman Hüseyin Yaylıcı ve beraberindeki heyet ile birlikte gece akşam saatlerinde  İznik zeytin otelde konaklayıp istirahat ettiler.

Sabah kahvaltı sonrası cafe Bazilikada parti programlarını anlattı.” İznik benim için çok önemli tarihi güzelliği ve dört medeniyete başkentlik yapmış şirin bir ilçe DSP’den ayrılan Cemal Güneş Demokratik sol partiyi benimseyen bir abimdir birlikte benimle parti kurulmasını sağlayan bu organizasyonu sayladığı için başkanıma çok teşekkür ederim ayrıca gazeteci Süleyman Bilir’e açıklama yapan Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay’a Yaklaşan yerel seçimlere katılıp katılamayacakları sorusuna ise 27 ilde örgütümüz hazır en az  41 ilde  kongre yapmamız gerekliydi fakat   iç işleri bakanlığı tarafından elimize parti kuruluş evraklarımız  geç ulaştırıldı fakat bütün zorluklara rağmen  27 ilde örgütümüz hazır bu arada olası bir erken seçimler için gerekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz İznik’ten memnun ayrıldım İznik zeytin Otel ve cafe bazilika işletmelerine göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı  ve basın arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” diyerek İzmir programı için ilçemizden ayrıldı

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ