Demokrat Zafer

Türkiye’nin En Büyük İş Süreçleri Zekâsı Etkinliğinde İş Akışı ve Doküman Yönetimi Çözümleri Alanındaki Yenilikler Paylaşıldı

PAPERWORK, Türkiye’nin En Büyük İş Süreçleri Zekâsı Etkinliğinde İş Akışı ve Doküman Yönetimi Çözümleri Alanındaki Yenilikleri Paylaştı

Türkiye’nin en büyük iş süreçleri zekâsı etkinliği I-BPM SUMMIT 2023, 30 Kasım 2023 tarihinde MEXT Teknoloji Merkezi Ataşehir’de düzenlendi.

20 yılı aşkın deneyimiyle iş akış ve doküman yönetimi çözümleri ile işletmelerin dijital dönüşümlerini destekleyen PaperWork, I-BPM SUMMIT 2023 ana sponsoru olarak etkinliğe alanında uzman önemli konuşmacıların renkli sunumları ile katkı sağladı.

İş süreçlerini iyileştirmek ve verimliliği artırmak için yapay zekâ ve makine öğrenimini kullanan liderleri ve uzmanları bir araya getiren I-BPM SUMMIT, 200’den fazla sektör katılımcısı ile uluslararası olarak gerçekleşti.

Etkinlikte PaperWork Satış Direktörü Tolga Eşiz “Tedarikçi İlişkilerinde Başarının Anahtarı” ve “Kişisel Verilerin Yapay Zekâ ile Maskelenmesi” başlıklarında iki konuşma yaptı. Eşiz ilk konuşmasında iş süreçlerini kolaylaştıracak gelişmeler hakkında şu bilgileri verdi: “Günümüz iş dünyasında, birçok şirket ve kurum; müşterileri, tedarikçileri, bayileri, tasarım ajansları, mağazaları, avukatlık büroları, teknik servisleri ve ithalat/ihracat gibi iş ilişkisinde bulunduğu firmalarla olan iletişimini e-posta ve telefon üzerinden yönetmeye çalışıyor. Bu tarz geleneksel iletişim yöntemleri, kısmen zaman alıcı, hataya açık ve verimsiz olabilmekte. Bu durum işletmelerin hızlı ve etkili bir şekilde faaliyet göstermelerini engelliyor. Tedarikçi yönetimi, tedarikçi performansının etkin bir şekilde değerlendirilmesi ve yönetilmesini sağlayarak, kalite, teslimat ve maliyet açısından müşteri beklentilerini karşılamayı amaçlamaktadır. Yeni Tedarikçi İlişkileri Yönetimi “Performax” sayesinde tedarikçi ile olan iletişimin yönetilmesi, performansının değerlendirilmesi ve sürdürülebilir iş ilişkilerininin kalıcı olarak oluşturulması mümkün olabilecek. PerforMax, müşteri-tedarikçi ilişkilerini daha güçlü kılarak kaliteli ürün ve hizmetlerin, zamanında teslimini sağlayabilmektedir. PerforMax ayrıca teslim süreçlerinde iyileşme ve maliyetlerin düşürülmesine destek olurken, tedarikçiler ile olan iletişimin yönetilmesi ve ölçülmesi sayesinde müşterilerin kendi operasyonlarında yaşanabilecek aksaklık risklerini de azaltmaya yardımcı olur.”

Yetkisi olmayan kişiler, kişisel veri içeren belgeleri maskelenmiş olarak görüntüler

İkinci konuşmasında kişisel verilerin yapay zekâ ile maskelenmesine değinen Tolga Eşiz şunları söyledi: “PaperWork’ün ISDD modülü, PaperWorkAI motorunu kullanarak, elektronik ve taranmış belgeler içindeki kişiler verileri bulur ve maskeler. Yetkisi olmayan kişiler, kişisel veri içeren belgeleri maskelenmiş olarak görüntüler. Kişisel Verilerin Korunması Kanunun gereksinimlerinden bir tanesi de şirketlerin ve kurumların süreçlerinde kullanmak üzere topladığı kişisel verileri saklamak, kullanmak veya paylaşmak durumunda kaldıklarında, dokümanlarda yer alan kişisel verilerin ‘kişilere ulaşılmayacak’ bir şekilde ‘gizlenebilmesidir’. PaperWorkAI Yapay Zeka Motoru üzerinde çalışan derin öğrenme ve bilgisayarlı görü tabanlı ‘Kişisel Veri Kimliksizleştirme Aracı’ ile dokümanlarda yer alan kişisel veriler, dokümanı görecek kullanıcıların yetkileri çerçevesinde, maskeleme, şifreleme, sahteleştirme ve genelleştirme gibi teknikler ile kimliksizleştirir veya anonimleştirir.”

PaperWork Yazılım Teknolojileri Direktörü Gürcan Yücel ise akıllı doküman işleme çözümlerinden bahsettiği konuşmasında, veri ve dokümanların yapay zekâ ile sınıflandırılması, anahtar kelimelerin yakalanması süreçlerinde, yeni geliştirilen INTELIVUS IDP teknolojisine dikkat çekti: “Günümüzde gelişmiş yazılım teknolojisinin getirdiği düşük işletim maliyeti; iş akışı ve doküman yönetim çözümlerinin her ölçekteki firmalar tarafından uygulanabilir olmasını sağlamıştır. Dokümanların bir Doküman Yönetim Sistemine (DYS) aktarılabilmesi için DYS tarafından hızlı ve tekil bir şekilde erişilebilmesini sağlayacak anahtar verilerin belirli alanlara aktarılması gerekmektedir. ‘İndeks Alanları’ olarak adlandırılan bu bilgilerin DYS’ye aktarılması ise çoğunlukla kullanıcı tarafından yoğun emek harcayarak gerçekleşebilmektedir. Yapay zekâ / doğal dil işleme modelleri ile taranmış yığın dokümanların sürekli öğrenme safhası sonrası yüksek başarı ile otomatik olarak ayrıştırılması sağlanacak, ayrıştırılmış her doküman sınıflandırılacak ve sınıflandırılmış doküman üzerindeki indeks alanları elde edilerek DYS’ye aktarılabilecektir.”

Karikatürist Erdil Yaşaroğlu da “Çizgilerle PaperWok” başlıklı keyifli anlatımı ile katılımcılara renkli bir sunum gerçekleştirdi. Erdil Yaşaroğlı sunumunda, Bay Paper’ın yaratılış hikayesi, PaperWork’ün karikatüre nasıl döküldüğü, bu çalışmalar oluşturulurken nelerin incelendiğini paylaştı.

Editöre bilgi:

PAPERWORK 1998 yılında kurulduğu tarihten itibaren, sadece iş akışı ve doküman yönetim konusuna odaklanarak, uzmanlaşmış kadrosuyla PaperWork ürün ailesini geliştirmiştir. Yapay zekâ destekli PaperWork platformu, Low Code mimarisi ve sürükle bırak ile çalışan form ve iş akışı tasarım araçları sayesinde, firmalarda çok kısa sürede uyarlanabilmektedir.

Dijital dönüşümün temel taşlarından olan PaperWork, iş akış ve doküman yönetim çözümüdür. Verimsiz kâğıt ve Excel formları ortadan kaldırır. Webden, mobilden, evden, ofisten görev yapılmasını ve belgelere ulaşılmasını sağlar. Görevler, çalışanların iş yüküne göre dağıtılır. Tamamlanma süreleri ölçülür. İşlerin anlık takibi ve süreç yönetim performanslarının ölçülmesi, firmaya çeviklik kazandırır. Süreç modelinin kolayca değiştirilmesi, değişimler karşısında hızlı hareket edilmesini sağlar. Sorunlu noktalar tespit edilir, iyileştirilir. Kaynak planlaması yapılır. Çalışanların zamanı, en verimli şekilde kullanılır. İşlerin tanımlı kurallara bağlı olarak yapılması, süreç otomasyonunu sağlar. Sistem, doğru kişiye, doğru dokümanı zamanında ulaştırır, kurum içinde belgelerin güvenli olarak paylaşılmasını sağlar, belge versiyonlarını düzenler ve değişiklikleri takip eder.

QUERY INSIGHT QA: Dosya sunucularındaki belgeleri yapay zekâ ile okur. Chat GPT gibi soru sorulmasını sağlar

INTELIVUS IDP: Veri ve dokümanların yapay zekâ ile sınıflandırılması, anahtar kelimelerin yakalanması

PERFORMAX: Tedarikçi İlişkileri Yönetimi Tedarikçilerle olan görev ve belge paylaşımını yönetir.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ