Demokrat Zafer

EuroFM 2023 Konferansı ve EuroFM Kış Okulu, Türkiye’de gerçekleştirildi

EuroFM kış okuluna katılan geleceğin yöneticilerine, ANKAmall AVM’nin tecrübe ve uygulama örnekleri sunum olarak aktarıldı

Avrupalı tesis ve kaynak yöneticileri, Kasım ayında Türkiye’de buluştu. 27 Avrupa ülkesinden gelen tesis yönetimi uzmanları ve öğrencileri, Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilen 2023 EuroFM Kış Okulu ve EuroFM Konferansında bir araya geldi.

Tesis ve kaynak yönetimi sektöründeki teori ve pratik uygulamaları buluşturmayı amaçlayan ve bu yıl Ankara Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen EuroFM Kış Okulu’nun araştırma tesisi ise ANKAmall oldu. EuroFM kış okulu kapsamında öğrencilere, ANKAmall AVM’nin tecrübe ve uygulama örnekleri anlatıldı.

Avrupa Tesis Yönetimi Kuruluşu (EuroFM) öncülüğünde her yıl başka bir ülkede gerçekleştirilen EuroFM Konferansı ve EuroFM Kış Okulu, bu yıl Türkiye’de gerçekleştirildi.

Sektörün uzmanlarını, eğitimcilerini ve öğrencilerini bir araya getiren etkinliklerin ilki; 2-9 Kasım tarihleri arasında Ankara Üniversitesi’nin öncülüğünde ve ANKAmall AVM’nin katkılarıyla Ankara’da gerçekleştirilen bir haftalık EuroFM Kış Okulu oldu.

EuroFM Kış Okulu eğitimlerinin tamamlanmasının ardından 9-11 Kasım 2023 tarihleri arasında, bu kez İstanbul’da 28. EuroFM Konferansı “Yeni Nesil FM’i Şekillendirmek” temasıyla gerçekleştirildi.

EuroFM’in araştırma alanı ANKAmall AVM oldu

Sektördeki teori ile uygulamayı buluşturmayı hedefleyen EuroFM Kış Okulu’na, farklı ülkelerden yaklaşık 20 öğrenci ve öğretim üyesi ile Türkiye’den lisans ve yüksek lisans öğrencileri katıldı.

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2023 EuroFM kış okulunun araştırma alanı ise Ankara’daki alışveriş merkezleri içerisinde konumu, büyüklüğü, teknolojik ve mimari nitelikleri, sürdürülebilirlik uygulamaları, ziyaretçi sayısı ve hizmet sunumu gibi farklı yönlerden diğer AVM’lerden ayrılan ANKAmall AVM oldu.

Ankara Üniversitesi ve ANKAmall AVM iş birliğindeki EuroFM Kış Okulu’nda; AVM yönetiminde yer alan operasyon, temizlik, güvenlik, reklam, pazarlama ve kiralama departmanlarının tesis yönetimi ile ilgili tecrübe ve uygulama örneklerinin paylaşıldı, saha ziyaretleri gerçekleştirildi.

Kış okulunda grup çalışmalarının yanı sıra tesis yönetimi konusunda dersler verildi ve piyasadaki önemli paydaşların tecrübelerinden yararlanıldı.

“Eğitim projelerinde yer almak mutluluk verici”

Tesis yönetiminin; günlük hizmetlerin sunumu ve bakım-onarım fonksiyonlarından çok daha fazlasını içerdiğini bu nedenle birçok ülkede gayrimenkul yönetimi (arazi, kaynak ve tesis) konularının bir çalışma ve uzmanlık alanı olarak geliştiğine dikkat çeken ANKAmall AVM Pazarlama Müdürü Burçin Cesur; “Artık tesisler veya bütün yapılı çevre, daha iyi yönetildiği zamanda kamu ve özel kuruluşlara değer katan önemli bir ekonomik faktör olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle tesis yönetimi alanında eğitim-öğretim ve araştırma ile insan kaynağının yetiştirilmesine şiddetli gereksinim duyulmaktadır.

Türkiye’de de AVM pazarının önemli bir yere sahip olması ve birçok açıdan diğer ülkelerden farklılık göstermesi nedeniyle EuroFM Kış Okulu’nda araştırma konusu olarak alışveriş merkezleri belirlendi. Amaç, öğrencilere bilgi ve becerilerini geliştirme fırsatı sunmak ve EuroFM bünyesindeki Araştırma Grubunun uygulamayla iç içe çalışma yapmasını sağlamaktır. Bu kapsamda EuroFM’in tercihini ANKAmall AVM’den yana kullanarak, sektöre örnek göstermesi, bizim için mutluluk verici.” diye konuştu.

GSYİH’nin yüzde 10’una yaklaşan pazar

Uzmanlara göre modern kent yaşamının kazandırdığı FM (Tesis Yönetimi) pazarının ülkeye ve FM’in o ülkedeki olgunluğuna bağlı olarak, GSYİH’nin yüzde 5 ile yüzde 8’i arasında olduğu tahmin ediliyor. Hem Avrupa’dan hem de Amerika Birleşik Devletleri’nden çeşitli kaynaklar, ortalama bir işyerinin, tesis ve hizmetlerle desteklenmesi için yılda yaklaşık 10 bin Euro’ya ihtiyacı olduğunu belirtiyor.


ANKAmall Hakkında

1999 yılında Migros Alışveriş Merkezi Ankara olarak açılan AVM, 2006 yılında ‘Türkiye’nin Alışveriş Merkezi’ sloganıyla ANKAmall Alışveriş Merkezi adını alarak yeni bir anlayışa kavuştu. ANKAmall, dünyanın seçkin markalarından oluşan 330’u aşkın mağazası, 120.000 m² kiralanabilir alanı, 6.000 araçlık ücretsiz otoparkı, kafeleri, restoranları, sinema salonları ve çocuklar için oyun alanlarıyla her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaretçileriyle buluşuyor.

Profam Gayrimenkul Yönetimi A.Ş. tarafından yönetilen ANKAmall Alışveriş Merkezi’nde Türkiye’nin ve dünyanın seçkin birçok markası ve Türkiye pazarına ilk defa ANKAmall’de giriş yapan ünlü markalar yer alıyor. Ciro, ziyaretçi sayısı, mağaza sayısı ve metrekare açısından Türkiye’nin en büyük 5. büyük AVM’si de olan ANKAmall, gerçekleştirdiği aktivitelerle de Ankara’da alışveriş merkezi anlayışını değiştirmeye devam ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ