Demokrat Zafer

MEMURLAR ASKERLİK BORÇLANMASI KONUSUNDA HAKKINI İSTİYOR

Emekleri Yasalara Takılanalar Derneği (EYTADER) her platformda sorunların çözümü için çaba harcıyor. Dernek Başkanı Nalan Esmeray, hak mücadelesi veren mağdurların seslerini duyurmak adına canla başla mücadele ediyor. Bu mağdur kesimler arasında “Askerlik Borçlanması yapmalarına rağmen sigorta başlangıç tarihleri geriye götürülmeyen Kamu Çalışanları da” var.

Başkan Esmeray; “Bilindiği üzere; SSK ve BAĞKUR kapsamındaki çalışanlar ile 2008 yılından sonra memur olanların yaptıkları “Askerlik Hizmet Borçlanması” sigorta başlangıç tarihlerini geriye götürmekte ve EYT kapsamına alınmalarını sağlamaktadır.  Aynı askerlik borçlanmasını yapan Emekli Sandığı kapsamındaki Asker, Polis ve Memurların ise sigorta başlangıç tarihleri geriye götürülmemektedir.

Madem SGK’nın öne sürdüğü gibi memurlar için de 08.09.1999 tarihinden önce sigorta başlangıcı şartı vardır, öyleyse Sosyal Devlet ve Sosyal Adalet anlayışı ile Anayasal Haklar gereğince; SSK ve Bağ-Kur kapsamındaki çalışanlarda olduğu gibi, Emekli Sandığı Kapsamındaki Memurlarında yapmış oldukları “Askerlik Hizmet Borçlanmaları etkisiyle“ sigorta başlangıç tarihlerinin geriye götürülmesi” sağlanmalıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu; Memurların sigorta başlangıç tarihlerinin geriye götürülebilmesi için kanuni bir düzenleme yapılması gerek demektedir.

Öyleyse SGK tarafından istenilen bu mevzuat değişikliğinin yapılması ve mağduriyetin giderilmesi için, “TBMM’ye bir kanun teklifi sunulması konusunda” siyasi partilerden yardımlarını  bekliyoruz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. PolMurat dedi ki:

    Eyt yasası sonrası İşçi Esnaf ve çiftçi, Askerlik borçlanması ile Emekli edilirken, Polis Asker ve Memurlara işçilerden 2 kat, 11.000 gün prime rağmen Askerlik borçlanması ile Eyt li olma hakkı verilmedi.Türkiye yüzyılının en büyük adaletsizliği ⚖
    #BorçlanmaMağduruMemurlar

  2. Serhat dedi ki:

    Askerlik hizmet borçlanması, sigorta başlangıç tarihini:
    +Ssk’lıysan
    +Bağkur’luysan
    +2008 SONRASI memur olduysan geriye ÇEKİYORMUŞ…
    -Sadece 2008 ÖNCESİ Asker, Polis veya Memur olduysan geriye ÇEKMEZ MİŞ…
    Memurun suçu ney miş ki⁉️ #BorçlanmaMağduruMemurlar

BİR YORUM YAZ