Demokrat Zafer

TOKİ’NİN TAKSİTLERİ EL YAKIYOR

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, birçok yurttaşımızın bir ev sahibi olma umuduyla başvurduğu TOKİ tarafından yapılacak olan sosyal konutlara ilişkin yaşanan mağduriyetleri Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na verdiği soru önergesiyle sordu.

Halk Sağlığı profesörü Pala,  Bursa, Mustafakemalpaşa İlçesi (Lalaşahin Mah. 683(661)) Konut Projesi kapsamında, hak sahiplerine konutların teslim edilme tarihiyle ilgili belirsizliğin yanı sıra, ödenecek aylık taksitlere Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak zam yapılacak olmasının, başvuru yapan yurttaşlarımız açısından konut bedeli evin çok yüksek miktarlara çıkartabileceğini belirtti.

TBMM, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Pala, verdiği önergede şu soruları iletti:

“ 1) Bursa Mustafakemalpaşa Lalaşahinpaşa Mahallesi’nde yapımına başlanan 694 konutluk projeye kaç yurttaşımız başvuru yapmış, kaçı hak kazanmıştır?

2) Söz konusu projede yer alan konutların toplam bedellerinin, enflasyonun çok yüksek olduğu bu koşullarda 180 ay sonunda kaç TL’ye ulaşabileceği konusunda Bakanlığınızın tahminleri nedir?

3) Adı ‘Sosyal Konut’ olarak duyurulan ve dar gelirli yurttaşlarımız için hazırlandığı açıklanan bu projedeki aylık taksitler neden sabit tutulmamıştır?

4) Aylık taksitlere Memur Maaş Artış Oranı dikkate alınarak zam yapılacak olmasının kaç dar gelirli yurttaşımızı bu projeden ayrılmak zorunda bırakacağı hesaplanmış mıdır?

5) Projeden ayrılmak zorunda kalacak dar gelirli yurttaşlarımızın zararları nasıl karşılanacaktır?

6) Söz konusu proje kapsamında hak sahiplerine evleri ne zaman teslim edilecektir?

7) Proje için hangi tarihlerde kaç ihale yapılmıştır? İhalelerin toplam bedeli ne kadardır?

8) Bu projeye ilişkin ilk ihalenin 2020’de yapılmasına karşın iptal edilmesinin gerekçesi nedir?

9) Söz konusu projede, ilk ilan edilen başvuru koşullarında daha sonra herhangi bir değişiklik yapılmış mıdır? Yapılmışsa değiştirilen koşullar ve ödeme tutarları nelerdir? Neden değişiklik yapılmıştır?

10) Bu proje kapsamında, zamanında gerçekleştirilmeyen konutlar ile şartları sonradan değişen hak sahipleriyle TOKİ arasında kaç dava dosyası bulunmaktadır? ”

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ