Demokrat Zafer

2040’lara gelindiğinde Türkiye’de HIV taşıyıcı sayısı 2.4 milyonu bulacak

ROJDA AYDIN – 22.11.2023 – HİBYA – Avrupa HIV Testi Farkındalık Haftası kapsamında, ilaç firması Gilead’ın ev sahipliğinde DADA Sahnesi’nde ”Bugününü Test Et, Yarınını Tanı Etkinliği” etkinliği düzenlendi.

Moderatörlüğünü oyuncu Okan Bayülgen’in yaptığı HIV farkındalık etkinliğinde 7 doktor ve 2 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) olarak Gilead Dr. Serhan Sevgi, HAKED&GÜNİDER Dr. Yeşim Taşova, ENFEKDER Dr. İftihar Köksal, HIVEND Dr. Hayat Kumbasar Karaosmanoğlu, EKMUD Dr. Hüsnü Pullukçu, KLİMİK Dr. Asuman Şengül İnan, ACYBHD Dr. İlkay Akbulut, Pozitif-İz Derneği Çiğdem Şimşek, Pozitif Yaşam Derneği Canberk Harmancı konuşma yaptı.

Etkinlikte, HIV alanında uzman hekim ve dernek sözcüleri, Türkiye’de ve dünyada HIV ve AİDS statüsü, güncel durum, doğru bilinen yanlışlar, kadın ve çocuk sağlığı açısından önemi, test ve tanıya erişimin neden önemli olduğu, yayılma engellenmesi için atılması gereken adımlar, anonim test merkezleri gibi konu başlıkları konuşuldu.

Etkinlikte, kendilerini adamış insanlarla beraber olunduğunun altını çizen Bayülgen, ”Bir adanmışlık, bir farkındalık söz konusu. Bu öncülerle beraberiz. 2040’lara gelindiğinde Türkiye’de HIV taşıyıcı sayısı 2.4 milyonu bulacak. Yani bir pandemiden söz ediyoruz. Aslında baskılanan, açılmak istenmeyen, unutulmaya çalışılanan bir konudan söz ediyoruz.” dedi (.. daha fazla için hibya.com basın emekçileri haberi telifsiz alabilir. )

https://www.youtube.com/watch?v=UkLRGMQ3RJw

Hibya Haber Ajansı

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ