Demokrat Zafer

Canımız Allah’a Emanet! ASGD, ÇGD ve BGC Bursa’dan Yaman Kaya’ya Sıkılan Kurşuna Sert Tepki!

Başka Gazete Genel Yayın Yönetmeni Yaman Kaya, akşam saatlerinde aracında silahlı saldırıya uğradı. Kaya saldırıyı yara almadan atlatırken Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Bursa Şubesi’nden saldırıyı kınayan bir açıklama yapıldı.

Gazetecilere dönük saldırıların kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, “Yara almaması tek tesellimiz olan meslektaşımızın sonun kadar arkasındayız” mesajı verildi. ÇGD Bursa Şubesi’nin açıklaması şöyle:

“Başka Gazete Genel Yayın Yönetmeni Yaman Kaya’ya bu akşam saatlerinde FSM’de silahlı saldırı gerçekleştirildi. Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada Basın özgürlüğünün iktidar tarafından baskı altına alındığı bir dönemde gazetecilere yönelik şiddet eylemi kabul edilemez. Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi; “Basın özgürlüğünden doğacak sakıncayı gidermenin tek yolu yine basın özgürlüğünün sağlayacağı olanaklardır. Saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyor ve meslektaşımız Yaman Kaya’ya geçmiş olsun diyoruz. Tesellimiz meslektaşımız Yaman Kaya’nın yara almadan saldırıyı atlatmış olmasıdır. Meslektaşımızın sonuna kadar yanındayız.”

Gazeteci Yaman Kaya’ya yönelik silahlı saldırıyı yazılı bir açıklama yaparak kınayan Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, çirkin saldırının takipçisi olacaklarını belirterek açıklamasında şu görüşlere yer verdi;
“Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik çirkin saldırılara bu akşam Bursa’da bir yenisinin eklendiğini üzülerek haber aldık.
Genç meslektaşımız Yaman Kaya, aracıyla evine giderken silahlı bir saldırganın hedefi oldu. Tek tesellimiz meslektaşımızın iğrenç saldırıdan yara almadan kurtulmuş olmasıdır.
Halkın haber alma özgürlüğü adına fedakârca görev yapan meslektaşımıza ‘geçmiş olsun’ diyor, eli silahlı saldırganın yakalanarak hak ettiği şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Bursa Gazeteciler Cemiyeti olarak konunun takipçisi olacağız.”

Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği(AGSYD), Başka Gazete Genel Yayın Yönetmeni Yaman Kaya’nın silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada şöyle denildi:
“Gazetecilerin her türlü güvenceden yoksun olarak görev yaptıkları, can güvenliklerinin de her an tehdit altında oldukları, bir silahlı saldırı olayıyla daha adeta tescillenmiş oldu.
Bursa’da Başka Gazete Genel Yayın Yönetmeni Yaman Kaya’nın işinden evine giderken aracının içinde silahlı saldırıya uğraması, gazetecilerin güvencesizliklerinin yanı sıra sahipsizlik de yaşadıklarının göstergesidir.
Hiç bir sebep, gazeteciye saldırıyı haklı göstermez.
Gazeteciyi susturma girişimi, aslında halkın nefes yollarını kesme gayretidir. Aynı zamanda halkın gözünü kör, kulağını sağır, sesini kısma çabasıdır.
Bu menfur saldırıdan yara almadan kurtulan meslektaşımız Yaman Kaya’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, şer güçlere, rant odaklarına ve kötü niyetli çetevari tüm örgütlenmelere karşı her daim dayanışma içinde olduğumuzu vurguluyoruz.”
Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği Genel Merkezi

Saldırının kim veya kimler tarafından yapıldığı henüz bilinmezken, Yaman Kaya saldırıdan detaylarını anlattı.

‘SALDIRGANI GÖRMEDİM’

İki el ateş açıldığını, saldırganı görmediğini ancak bir görgü tanığının olduğu belirten Kaya “Saldırı saat 18:00 sıralarında gerçekleşti. Ben saldırganı tam göremedim ama olay yerinde bir görgü tanığı vardı. Eşini pilates salonuna getirmiş görgü tanığı. Görgü tanığına göre saldırgan 30 dakika boyunca bu şahıs benim otoparkımdan çıkmamı beklemiş. Aracımla çıkınca yolun karşı tarafına geçmiş ve sürücü kısmına ateş etmek için. Bulunduğum FSM Bulvarı Bursa’nın en popüler en işlek caddesi. İşyerimde orada. Aracımla soldan tam FSM Bulvarı’na geçecekken birden büyük bir patlama sesi duydum camların da patlamasıyla. Kısa süre bir şoka girince saldırganı göremedim. Görgü tanığı iki el ateş açıldığını söyledi, bir kovan bulundu, diğer kovan ise aranıyor. Saldırgansa yaya olarak kaçıyor” ifadesini kullandı.

‘YAPSA YAPSA RANT ÇETESİ YAPMIŞTIR’

“Ben Bursa’da uzun süredir ‘kent suçları’ diye tarif edilen yolsuzlukları yazıyorum” diyen Kaya “Sermaye ve rant gruplarından çeşitli tehditler alıyordum. Bazen aracılar geliyordu. Bu bahsettiğim yolsuzluklar 1 milyar lirayı aşan fazla konut imarı… Büyük ihtimalle bunları için yazdığım saldırı oldu. Tahminim bu yönde. FSM Bulvarı’nda öldürme kastıyla yapılan bu saldırıyı yapsa yapsa bu rant çetesi yapmıştır. Belli bir kesim bu yazılardan rahatsız oldu” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ