Demokrat Zafer

ADEM’İN HİKAYESİ “PERIPETEIA” YA İTALYA’DAN ÖDÜL

Uluslararası ödüllü yönetmen Merve Gezen’in son kısa filmi “Peripeteia – Talih Dönüşü”, dünyanın en eski kısa film festivallerinden biri olan 74. Montecatini Uluslararası Kısa Film Festivali’nde kurmaca dalında “En İyi Kısa Film” ödülünü aldı.

Yapımcılığını DTM Pictures’ın, görüntü yönetmenliğini Mustafa Kuşçu’nun, müziklerini Murat Evgin’in yaptığı kısa film “Peripeteia”; ekonomik sebepler yüzünden ailesine çöpten kağıt ve plastik toplayarak yardım eden 9 yaşındaki Adem’in, sıradan bir gününü konu alıyor.

Birçok Festivalde Gösterilecek

Adem Çeliktop, Cafer Varlı, Baran Karadeli, Kazım Çeliktop, Tuba Şardan’ın rol aldığı “Peripeteia”, prömiyerini Cenevre’de yaptıktan sonra İsveç, Paris, Türkiye ve İtalya’da gösterildi. Kısa film Kasım ayında; Türkiye’de International Crime and Punishment Film Festivali ve Kocaeli Film Festivali’nde, İtalya’da Napoli Human Rights Film Festivali’nde, Finlandiya’da Kotka Human Rights Film Festivali’nde, İsveç’te Stockholm City Film Festivali’inde, Kuzey Amerika’nın en eski Türk film festivallerinden biri olan Boston Türk Filmleri Festivali’nde gösterilecek.

Kendim ve Ülkem Adına Çok Gurur Verici

Yönetmen ve senaryo yazarı Merve Gezen, yüzyıllık bir sinema tarihine sahip olan 74. Montecatini Uluslararası Kısa Film Festivali’nde aldığı kurmaca dalında “En İyi Kısa Film” ödülü için; “Federico Fellini, Marcello Mastroianni, Nino Manfredi gibi İtalyan sinemasının dünyaca ünlü yönetmenlerini ağırlamış bir festivalde filmimle ‘Kurmaca Dalında En İyi Kısa Film’ ödülünü almak kendim ve ülkem adına çok gurur verici” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ