Demokrat Zafer

KIZILAY BURSA ÇOCUKLARA ‘İYİLİK’ AŞILIYOR

Türk Kızılay Bursa İl Merkezi, Küçükbalıklı’daki Afet Deposu’nda, Kızılay’ın faaliyetlerinin anlatıldığı bir müze oluşturdu. Kızılay burada ilkokul çağındaki çocuklara iyilik aşılıyor. Türkiye’nin 155 yıllık iyilik çınarı Türk Kızılay’ı bu yılda çeşitli etkinliklerle Kızılay Haftasını (29 Ekim- 4 Kasım) kutluyor. Küçükbalıklı’da bulunan Afet Deposu’nda “Afet Müzesi” açan Türk Kızılay Bursa İl Merkezi, 30 Ekim’den bu yana farklı okullardan ilköğretim çağındaki öğrencileri ağırlıyor. Yapılan müzenin açılışına Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık da katıldı.

TUTANÇ, “ÖĞRENCİLERİMİZE İYİLİĞİN ÖNEMİNİ ANLATIYORUZ”

Türk Kızılay Bursa İl Merkezi Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç, “Her yıl sergimizi okullarda açıyorduk. Bu yıl depomuzda “Afet Müzesi” açarak, öğrenciler faaliyetlerimizi yakından görsün istedik. Çocuklarımız burada, Kızılay çadırlarını, ikram aracımızı, yardım kolilerimizi, fırınımızı, arazi aracımızı kısacası afet durumunda kullandığımız tüm materyalleri yakından görme fırsatı buluyor. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN IŞIK’TAN DAYANIŞMA VE BİRLİK VURGUSU

Kızılay’ın afet durumunda dünyanın birçok noktasında önemli çalışmalara imza attığını belirten Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Türkiye’nin yardım eli olan Kızılay, her zaman mazlumların umudu olmuştur. Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde de bölgede gösterdiği fedakarca çalışmalarla, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayan Kızılay, bundan sonraki süreçte de Türkiye’nin en değerli kurumlarından bir tanesi olmayı sürdürecektir. Yaşadığımız afetlerden sonra dayanışmanın ve birlik olmanın farkındalığını bir kez daha anladık. Kızılay gönüllülerine ve yöneticilerine şükran borçluyuz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri Afet Müzesi’ni gezerken, programın sonunda Kızılay Haftası dolayısı ile öğrencilerle birlikte pasta kesildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ