Demokrat Zafer

AirHelp, Türkiye’deki havayolu yolcularına tazminat hakları konusunda destek vermeye talip

AirHelp CEO’su Tomasz Pawliszyn, “3 saat veya daha fazla rötar gerçekleşmesi ya da planlanan uçuş zamanına 14 günden kısa bir süre kala iptal edilen uçuşlar için tazminat hakkınız var” dedi.

Son dakika uçuş iptalleri ve rötarlar, havayolu yolcularının planlarını alt üst etmek için yeterli olabiliyor. Dünyanın en büyük hava yolcu hakları şirketi olan AirHelp, hava yolcularının olası haksızlıklar için 600 Euro’ya kadar tazminat talep etme hakkına sahip olduklarına dikkat çekti. AirHelp CEO’su Tomasz Pawliszyn, “3 saat veya daha fazla rötar gerçekleşmesi, overbooking sebebiyle uçağa alınmama ya da planlanan uçuş zamanına 14 günden kısa bir süre kala iptal edilen uçuşlar için tazminat talep edebilirsiniz. Böyle bir durumda havayolu şirketinin aksamalar konusunda kusurlu olarak kabul edilmesi de gerekiyor” dedi.

AirHelp CEO’su Tomasz Pawliszyn, birçok hava yolcusunun tazminat hakkını kaçırdığını veya hak ettiklerinden daha azını kabul ettiğini belirterek, havayolu yolcu hakları hakkında şu bilgileri verdi: “Türkiye’de uçuş rötarları, iptalleri, uçağa kabul edilmeme ve bağlantı uçuşunu kaçırma gibi sorunlar yaşan insanlara destek oluyoruz. Tazminat konusundaki bir anlaşmazlık yaşıyorsanız, davanızı kendiniz takip etmeye çalışabilirsiniz ya da AirHelp ile bir talep başlatabilirsiniz. Bir havayolu şirketi tazminat talebinizi haksız yere reddettiğinde AirHelp olarak uçuşun uygun olup olmadığını bağımsız veri sistemlerimizle kontrol edebiliyoruz. Bazı durumlarda, talebi hukuk uzmanlarımıza devrediyoruz ve havayolunun tazminat ödemesi için neler yapılabileceğini araştırıyoruz. Bir havayolu şirketi tazminat ödemeyi reddettiği takdirde bir sonraki adımımız mahkemeye gitmek oluyor.  AirHelp ile hak talebinde bulunursanız şirket sizin için tüm yasal prosedürleri üstleniyor. Davanın kazanılmaması durumunda hiçbir şekilde herhangi bir ücret ödemesi talep etmiyoruz.”

Pawliszyn, tazminatın uçuşta yaşanan soruna bağlı olarak değişebileceğine dikkat çekerek, “Örneğin, gecikmenin nedeni kötü hava koşulları veya güvenlik tehditleri gibi olağandışı bir durumsa talepler geçerli değildir. Uçuş rötarları ve iptalleri hem ekonomi hem de çevre açısından önem arz ediyor. Bir uçuş gecikmesi nedeniyle bir otel rezervasyonu yapmanız gerekiyorsa, faturanızla birlikte bu ödemeyi havayolu şirketinden talep edebilirsiniz.”

Eğer bağlantılı uçuşlar, tek bir rezervasyonun parçası olarak Avrupa Birliği’nden kalkıyorsa veya bir AB havayolu tarafından işletiliyorsa ve sadece kesinti uygunsa tazminat talep etmek mümkün olabiliyor. EC 261’e göre, bir yolcunun uçuşu iptal edilirse ve yerine konulan uçuştaki koltuğu business class’tan economy class’a düşürülüyorsa, ödenen bilet fiyatının yüzde 30- 75’i arasında geri ödeme alabilirler.

AirHelp Hakkında

AirHelp, dünyanın en büyük havayolu yolcu hakları kuruluşudur. AirHelp, kurulduğu 2013 yılından bu yana havayoluyla seyahat edenlere rötarlı ve iptal edilmiş uçuşlardan kaynaklanan tazminatı talep etmelerinde ve ayrıca uçuşa kabul edilmeme durumunda destek vermektedir. AirHelp, 2 milyonun üzerinde yolcunun gecikmiş veya iptal edilmiş uçuşlar için hak ettikleri tazminatı almalarına yardımcı olmuş olmanın mutluluğunu yaşamaktadır. Ayrıca, AirHelp havayolu yolcularının haklarını dünya çapında daha da güçlendirmek için yasal ve siyasal adımlar atmaktadır.

https://www.airhelp.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ