Demokrat Zafer

İş yerlerine ücretsiz ulaşım insani ve temel bir haktır. Öğretmenler iş yerlerine ücretsiz ulaşım talep ediyor.

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Bursa İl Temsilciliği, öğretmenlerin ulaşım hakkının ücretsiz olmasını isteyerek bir bildiri yayınladı. Bildiride;

Hizmeti belli kişiler, zümreler, akrabalar, yandaşlar için değil halk için üreten yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapan engelli – dezavantajlı gruplar ve kadınlar lehine irade ortaya koyan halkçı belediyeleri Bursa’da söylemlerle değil iş ve icraatlarla görmek istiyoruz.Eğitim emekçileri rantçı değil halkçı ve demokratik belediye istiyor.

Töbsen Bursa Temsilciliği olarak projemizi tamamladık. 17 ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’ne yazılı olarak teslim edeceğiz. Bursa ilinde toplam 43 bin öğretmen görev yapmakta. Bu 43 bin öğretmenin yaklaşık 30 bini Toplu taşıma kullanmaktadır.

Sendika olarak belediyeler ve büyük şehirden talebimiz 24 Kasım Öğretmenler Gününden itibaren hafta içi 07.00-19.00 arası 4 ücretsiz basım hakkının öğretmenlere verilmesidir. Talebimiz hafta sonu, ara tatiller ya da yaz tatili için değil hafta içi beş gün öğretmenlerin ücretsiz iş yerlerine ulaşım sağlayabilmesi içindir. Bu talep keyfi bir talep değildir keyfi bir yerden bir yere ulaşımın sağlanması ile alakalı bir talep değil tamamen iş yerlerine ücretsiz ulaşım sağlanması ile alakalı insani bir taleptir. Bildiğiniz üzere Belediye Zabıta personeli, Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde kadrolu ve fiilen görev yapan Emniyet Hizmetleri sınıfı personelinden subay-astsubay ve uzman çavuş, Sarı Basın Kartı sahiplerinin ücretsiz topluma taşımadan faydalandığını biliyoruz. Dünya’nın en önemli mesleğini yerine getiren öğretmenlerinde bu ücretsiz ulaşımdan  yararlanması akıl dışı bir talep değil. Bu talebi Bursa’da Belediyeler ile hayata geçirmek istiyoruz. Bu haklı talebin öncüsü Bursa ilçe belediyeleri ve büyükşehir olursa bizler daha da mutlu oluruz. Çalışmamızı tamamladık. Belediyelere ve büyükşehire teslim edeceğiz. Halkçı belediyecilik diyen belediyelerin ne kadar samimi olduğunu ne kadar halktan ve emekçiden yana olduğunu göreceğiz.

Talebimiz gerçekçi yapılabilir bugünden hayata geçirilebilecek bir taleptir.

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Bursa İl Temsilciliği olarak halkçı sendikacılığı Bursa’da hayata geçirmeye devam edeceğiz. Töbsen üyelerinin sadece özlük, sosyal ve demokratik hakları üzerinden mücadele etmez. Hayatının bir bütün olduğu gerçeği ile üyelerinin bütün sorunları ile ilgilenir. Töbsenli öğretmen aynı zamanda sokağın da bir parçasıdır. Sorunların çözüm noktasında sorumluluk alır.

Öğretmenlere 24 Kasım’dan itibaren hafta içi 5 gün ücretsiz ulaşım ile alakalı çalışmamızı tamamladık. Önümüzdeki hafta Cuma’ya kadar belediyelere teslim edeceğiz.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ