Demokrat Zafer

CHP YILDIRIM MECLİS; “Kaplıkaya’dan Teleferik Caddesine Kadar Olan Çiçek Caddesi “100 cü Yıl” Olsun”

Yıldırım Belediye Meclisi kasım ayında yapılan meclis toplantısında CHP Yıldırım Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Servet Çağıl; “100 cü yıl coşkusunu yaşamak istiyoruz!” dedi.

Sözcü Servet Çağıl; “tarihimizin dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyetin 100.Yılını geçen pazar kutladık.Cumhuriyetin kurucusu ,Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘’ Cumhuriyet benim en büyük eserimdir’’ diyerek Cumhuriyete sahip çıkılması ve korunması gerektiğini ifade etmiştir. Cumhuriyet aydınlanmadır; Cumhuriyet özgürlüktür, Cumhuriyet uygarlıktır Cumhuriyet fazilettir, Cumhuriyet ilimdir, bilimdir, Cumhuriyet kulla kulluktan kurtulmaktır; Cumhuriyet tam bağımsızlıktır, Cumhuriyet kadın özgürlüğüdür; Cumhuriyet fikri hür vicdanı hür vatandaş demektir. Cumhuriyet, bu topraklarda binlerce yıldır devam eden tek adamlık-hanedanlık sistemine son verip halk egemenliğini esas alan bu yönüyle de büyük bir devrim hareketidir. Cumhuriyet ‘’yurtta sulh cihanda sulh’’ demektir, Cumhuriyet barış demektir. Cumhuriyet fırsat eşitliği demektir, her yurttaşın devletin imkanlarından eşit bir şekilde faydalanması demektir. Cumhuriyet; çağdaş ve gelişmiş medeni ülkeler arasına girmeyi isteyen, sosyal ve hukuk devletini sağlamayı amaç edinen, demokrasiyi özümsemiş bir ülke idealini hedeflemektedir.

Cumhuriyetin 100.Yılını kutladığımız bu günlerde bu hedeflere ulaşabildik mi? Cumhuriyet kurulduğunda; 13 milyonluk geri bırakılmış ve onlarca savaştan çıkmış yoksul bir halkımız vardı. genç Cumhuriyet bu şartlar altında Osmanlı’dan kalan tüm borçları ödemiş, eğitim seferberliği başlatmış, sanayi tesisleri kurmuş, yurdun dört bir yanını yollar ve demir ağlarla örmüştür. Gelinen noktada, hedeflenen muassır medeniyet seviyesi ve müreffeh bir toplum seviyesine ulaşmış olmaktan çok uzaktayız. Savaştan çıkıp borç ödeyen bir ülkeden milyarlarca dolar borcu olan ve
krizlerle boğuşan, halkının ezici çoğunluğu yoksulluk sınırı altında yaşayan bir ülke konumundayız. Bizlerle aynı zaman dilimi içerisinde yer alan ekonomik gelir düzeyi bizden de geri olan Kore, Japonya, İrlanda gibi ülkeler ile iki dünya savaşı atlatmış olan Avrupa ülkelerinin ulaştığı ekonomik gelir düzeyi ortada iken bizlerin halen ekonomik sorunlarla boğuşması, iktidarların Cumhuriyet hedeflerine sahip çıkamadığının somut bir göstergesidir. Tarım ve hayvancılık konusunda kendi kendine yeten hatta ihracat yapan bir ülkeden, tarım ve hayvancılığın bittiği, buğday, mercimek dahil ithalata bağımlı olduğumuz, hayvan ithal ettiğimiz bir ülkeye dönmüş durumdayız.

Herşeye rağmen yurttaşların Cumhuriyete ve demokrasiye olan inançları artarak devam etmektedir Maalesef ki , iktidar partinizce ,belediyelerinizce , Cumhuriyetin 100.Yılına yakışır şekilde kutlama ve etkinlikler yapılmamıştır. Bunun gerekçesi olarak Gazze’deki insanlık dramı sebep olarak gösterilip, bu konuyla ilgili hamasi nutuklar atılıyorsa da, sizleri somut ve net bir tavır takınmaya davet ediyorum. İsrail’in şartsız koşulsuz yegane destekçisi ABD’dır.,Türkiye’de 16 tane ABD Üssü,15 farklı yerde Nato radarları ve 5 farklı noktada da ABD füze ve nükleer
bomba kontrol merkezleri bulunmaktadır. Sayın Erdoğan’a çağrımızdır gerçekten Gazze’ye yardım etmek istiyorsanız somut bir adım atın ve ABD üslerini kapatın. Esasında bu 1.5 milyarlık İslam ülkelerinin de ayıbıdır. Arap ülkeleri ellerindeki petrol ve doğalgaz kaynaklarını Avrupa-Abd’ye ihraç etmeme kararı alırsa eminim bu saldırılar duracak ve bir anlaşma zemini oluşacaktır. İslam alemindeki yöneticiler somut bir adım atmayıp hamasi nutuklar atarak bu sorunu çözeceklerini zannediyorlar veya halklarını böyle kandırıyorlar. Bu bağlamda İsrail’in insanlık dışı teröre dönüşen eylemlerini lanetliyorum ve saldırıların bir an önce bitmesini temenni ediyorum. Yıldırım ilçemiz olarak , Cumhuriyetin 100.Yılını yaşatmak amacıyla Kaplıkaya’dan başlayan Teleferik Caddesinde biten Çiçek Caddesinin adının 100.Yıl caddesi olarak değiştirilmesini öneriyoruz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ