Demokrat Zafer

DASKUT ARAMA KUTARMA DERNEĞİ, İHAK TAKİPÇİLERİNE DEPREM SEMİNERİ VERDİ.

2015 yılında İstanbul’da Onursal Başkanımız Osman URFALIOĞLU tarafından yollarda mahsur kalan, arazilerde off road araçlarıyla yapılan faaliyetler sırasında araç kurtarma işlemlerini yerine getirmek ve üyeler arası yardımlaşma için kurulan “Daihatsu Fan Clup” daha sonra “Daihatsu Türkiye olarak anılacaktır” binlerce üyeye ulaşan topluluk olarak oluşturulmuş bir birlik olarak faaliyetlerine başlamıştır.

Daihatsu Grup üyeleri kendi içlerinde Ülkenin her yerinden birbirleriyle haberleşerek bir yardımlaşma ve araç kurtarma ağı oluşturmaya başlarlar. Daihatsu Türkiye ekibinin özverileri sayesinde “DAİHATSU YOLDA BIRAKMAZ” sloganı oluşur.2016 yılında  DASKUT yani “Daihatsu Arama ve Kurtarma”nın temeli atılmış olur. Artık Daihatsu sadece bir otomobil markası değil, Türkiye de dev bir sosyal topluluk, hayır sever, yardıma koşan ve kurtarma “DAİHATSU YOLDA BIRAKMAZ” (DASKUT) misyonunu yüklenmiş olur. 2019 yılında “Daihatsu Türkiye Grubu” ile tanışan Dernek Genel Başkanımız Tuncay MERİÇLİ , eski bir Arama Kurtarma Personeli olması nedeni ile “DAİHATSU ARAMA VE KURTARMA” biriminin daha profesyonelce yapılanması ve eğitimli personellerin yetiştirilmesi gerektiğini ön görerek, Onursal Başkanımız Osman URFALIOĞLU’nun da katkıları ile 12.11.2019 tarihinde DASKUT ARAMA ve KURTARMA derneğini kurdu. Tabi Daihatsu Marka haklarını ve kanunlarını düşünülerek (DASKUT) “Daihatsu Arama ve Kurtarma” ismi adı altında değil ,  (DASKUT) “Doğal Afet ve Sağlık Arama Kurtarma Derneği” olarak kuruldu.

Şu an 650’nin üzerinde ve tamamen GÖNÜLLÜ üyeleri bulunan derneğimiz Türkiye’de 25 ilde  ve Dünyada Almanya, Bulgaristan ve Thailand’ da temsilcilikleri bulunan ve her gün büyümekte olan bir arama ve kurtarma birliğidir.

Derneğimiz Türkiye’nin birçok ilinde eğitimler vererek olası bir deprem ve afet durumuna karşı hazır, eğitimli gönüllüler yetiştiriyor. Derneğimiz gelirleri üyelerden toplanan aidatlar ve hayır severlerin bağışlarından oluşmaktadır ve faaliyetlerini bu şekilde sürdürmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ