Demokrat Zafer

DMAX, Cumhuriyetin 100. Yılını Türkiye’ye Özel Yayınla Kutluyor!

DMAX, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılını, 29 Ekim Pazar günü boyunca gerçekleşecek Türkiye’ye özel yayınla kutluyor. Cumhuriyet Bayramı sevincini izleyicileriyle paylaşmak için en sevilen programlar ve merak edilen belgesellerden Türkiye’ye özel bir seçki sunacak olan DMAX’te, Nasıl Yapılır, Bloggerlarla Avrupa Turu, Kahve Macerası, Mühendislik Harikaları ve Efsanevi Mekanlar serilerinin Türkiye’de çekilen bölümleri ile Anadolu’dan Amerika’ya uzanan bir başarı hikayesinin kahramanı Hakkı Akdeniz belgeseli ekrana geliyor.

11.20  Nasıl Yapılır? – Türk Lokumu

Modern dünyayı oluşturan nesnelerin çoğu hakkında, merak edilenlerin ekrana geldiği Nasıl Yapılır’da bu bölüm; Türk lokumu ekrana geliyor. Tatlı ikramlık lokumun asırlık bir tarifle yapımı, tüm detaylarıyla DMAX’te.

11.50 Bloggerlarla Avrupa Turu – İstanbul

Yemek yazarı Donal Skehan, Avrupa’nın dört bir yanındaki blog yazarlarına ulaşıyor. Yaşadıkları şehirleri hızlıca tanıtacak birer tur hazırlamaları için onlara 48 saat veriliyor. İstanbul bölümünde; Donal Skehan, İstanbul’da eski ile yeninin karışımını keşfediyor. Kebaplardan pizzaya kadar dünyanın en iyi sokak yemeklerini tadıyor. Ertesi gün sabah saat 5.00’te baklava yapmak için uyanan Skehan, Türk masajı yaptırmayı ihmal etmiyor.

12.20  Kahve Macerası – Türk Lokumu

Todd Carmichael, seyahat serisinde lezzet ve yenilikle ünlü destinasyonları ziyaret ediyor. Türk Lokumu isimli bölümde; Todd, Kapadokya’nın yeraltı mezarlarını ve İstanbul’un nimetlerini keşfediyor.

12.55  Larry ve George Türkiye’de

İngiliz aktör Larry Lamb ve oğlu radyocu George Lamb; Türkiye’nin tarihi, arkeolojik ve kültürel değerlerini ekrana getiriyor. Larry ve George Türkiye’de isimli seride ikili; İpek Yolu’nun en batı noktası olan İstanbul’dan yola çıkıp Alaçatı, Efes, Antalya, “güller şehri” Isparta, Avanos, Boztepe, başkent Ankara ve ardından Artvin’e gidiyor.

15.55  Mühendislik Harikaları – En Derin Tünel ve Türkiye’nin Devasa Deriner Barajı İnşaatı

Amerikalı mimar Danny Forster, İstanbul’da iddialı bir mühendislik projesini ele alıyor: Yeraltı ulaşım sisteminin Asya’yla Avrupa’yı bağlayan 1.5 km’lik bir deniz tüneli ile birlikte yenilenmesi. 29 Ekim 2013’te yolcu trafiğine açılan Marmaray Tüneli’nin tüm detayları ekrana geliyor.

Ardından Danny, Artvin’de Deriner Barajı’nın inşaatını ziyaret ediyor. Türkiye’nin en sarp dağlarının arasında bulunan ve en yüksek barajlardan biri olan Deriner Barajı inşaatı tüm detaylarıyla izleyiciyle buluşuyor.

17.55  Efsanevi Mekânlar

Josh Gates, gezegenin en tarihi yerlerine büyüleyici bir yolculuğa çıkıyor. İlgi çekici mekanları meşhur eden efsanelere kapılıp, kendi benzersiz bakış açısıyla keşfediyor. Bu bölümde Josh, Türkiye’deki 12.000 yıllık bir yapıyı araştırıyor.

18.20  Merhaba, Ben Hakkı Akdeniz

Başarılı Türk pizzacı Hakkı Akdeniz’in ödüllü belgeseli, “Merhaba, Ben Hakkı Akdeniz” DMAX’te izleyicilerle buluşuyor. 21 yaşında ABD’ye göç ettikten sonra New York’ta sokakta yaşamaya başlayan Akdeniz’in tanımadığı insanların gösterdiği yardım ve nezaket sayesinde başarılı bir pizzacıya dönüşümü ekrana geliyor.

DMAX, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel içeriklerle gün boyu 100. Yıl coşkusuna ortak oluyor.

DMAX Kanal Bilgileri; Digiturk 49, D-Smart 46, Kablo TV 35, Tivibu 54, TV+ 39, Türksat 4A.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ