Demokrat Zafer

BODRUM’DA CUMHURİYET’İN GURURU SERGİLERİ

Cumhuriyet’in 100. Yılını görkemli çağdaş sanat etkinlikleriyle kutlama hedefimiz, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Güzel sanatlarda başarı, bütün devrimlerin başarılı olduğunun en kesin delilidir. Bunda başarılı olamayan uluslara ne yazık ki bütün başarılarına karşın uygarlık alanında yüksek insanlık sıfatıyla tanınmaktan her zaman yoksun kalacaklardır.” söylevinden gelmektedir.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılı kutlama etliklerimizin konsepti; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, bundan 100 yıl önce, işgaller altında ezilen Anadolu topraklarını ağır bedeller ödeyerek kurtardıktan sonra, çok zor şartlar altında kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni ‘Muasır Medeniyetler Seviyesinin de Üstüne Çıkarmak’ ülküsüdür.  Türkiye Cumhuriyeti’nin kültürünü ve çağdaş sanat alanında yüksek atılımlarla yücelmesinin Türk halkı tarafından daima korunacağını yansıtan etkinlik ve sergilerimiz Ocak ayına kadar Bodrum Yarımadası’nda Cumhuriyet’in göstergesi olacaktır.

Prof. Dr. Kıymet Giray’ın küratörlüğünde Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak hazırlanan “Cumhuriyet’in Gururu Sanat Etkinlikleri” Bodrum’un sanat ve kültürle yazılmış tarihine yeni bir halka olarak çağdaş sanatımızı da ekleyecektir. Sergiler, konferanslarla devam edecek olan etkinlikler Cumhuriyetimizin 100. Yılının yaşandığının idrakini, kültür ve sanatın Cumhuriyet döneminde yükselişini, görünürlüğünü ve farkındalığını arttıracak, kentimize dinamik bir olgu kazandırıp, gençlerimize sanat sevgisi aşılayacak ve en önemlisi Cumhuriyetimizin kazanımlarını tüm vatandaşlarımıza bir kez daha hatırlatacaktır.

Turgutreis Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde; Ulusal ve uluslararası sergileri, kitaplarıyla sanatın tarihinde önemli yerler kazanmış olan sanatçılarımızdan Devrim Erbil, Mehmet Aksoy, Hanefi Yeter, Bedri Baykam, Ahmet Oran, Mahir Güven, Ekrem Yalçındağ, Seydi Murat Koç, Burcu Perçin, Beyza Boynudelik, Nur Gürel, Burçin Erdi, Fırat Engin, Asaf Erdemli ve Mehmet Çevik’in eserleri yer alacak.

Bordum merkezde yer alan Mausolos Sergi Salonu’nda; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyelerinin eserlerini kapsamına alan sergide Erol Turgut, Musa Köksal, Erhan Şengöl, Burcu Karabey, Barış Yılmaz, Ayşe Canbolat, Şükriye İnan Çalapkulu, Elif Köse ve Samet Aygün’ün eserleri yer alacak.

Artemisia Sergi Salonu’nda; “Cumhuriyet’in Gururu Etkinlikleri” kapsamında Burak Erim’im “Atatürk’ün İzindeyiz” resim sergisi, Atatürk portrelerinin çağdaş yorumları olarak yer alacaktır.

Bodrum Heredot Kültür ve Sanat Merkezinde; Cumhuriyetin 100 Yılında teknolojik gelişmeleri tanımlayan sanatçıların işçi ve teknoloji sembolü olan Baret’ler üzerinde tasarlayarak sanat eserine dönüştürdüğü ve listede adları yazılı olan 155 sanatçının 155 eseri olarak, Ali ve Sezer Ak Koleksiyonu’nun Bodrum Kültür AŞ. ye sürekli bağışı olarak sergilenecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ