Demokrat Zafer

ALİ – AYSUN KOCATEPE’DEN CUMHURİYET ŞARKISI

Ali – Aysun Kocatepe, Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye’ye armağan ettikleri bir şarkı hazırladı: “Cumhuriyet Sonsuza Dek!” Sözleri Ali Kocatepe ve Aysun Kocatepe’ye, müziği Ali Kocatepe’ye, düzenlemesi Mete Aydın Çelik’e ait olan şarkı, koroyla seslendirildi.

Türkiye’ye armağan ettiler

Ali – Aysun Kocatepe memleketimizle ilgili duygularını, hoşgörünün, kardeşliğin önemini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan inancı işledikleri “Bu Memleket Hepimizin” isimli sevilen şarkılarını, sevenlerinden gelen yoğun istek üzerine Cumhuriyet’in 100. yılına özel revize edip, senfonik bir düzenleme ile koroyla yeniden seslendirdiler ve Türkiye’ye armağan ettiler.

Cumhuriyet Anıtı’ndan yola çıktılar

“Cumhuriyet Sonsuza Dek!” isimli 100. Yıl şarkısının video klibi; Nebil Özgentürk’ün yönetmenliğinde çekildi. Ali – Aysun Kocatepe’nin, 1925’te Cumhuriyet’in yeni gösteri alanı olarak seçilen Taksim Meydanı’nındaki bir yüzü Türk Kurtuluş Savaşı’nı, diğer yüzü Cumhuriyet Türkiye’sini temsil eden Cumhuriyet Anıtı’nı ziyaretiyle açılan video klipte, Nebil Özgentürk’ün çok değerli arşivinden görüntülere de yer verildi.

“Cumhuriyet Sonsuza Dek!” şarkısının sözleri ektedir.  

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ