Demokrat Zafer

VAHŞİ YAŞAM KORUYUCUSU TRANG NGUYEN’İN GERÇEK HİKÂYESİ, “SORYA’YI KURTARMAK” KİTABI RAFLARDA!

Afrika ve Asya’daki yasa dışı vahşi yaşam ticaretine karşı verdiği mücadeleyle tanınan Vietnamlı vahşi yaşam koruyucusu, çevre aktivisti ve yazar Trang Nguyen’in, kendi hikâyesinden esinle kaleme aldığı Sorya’yı Kurtarmak: Chang ve Malaya Ayısı, Dinozor Çocuk logosuyla raflarda yerini aldı! İnsanlar yüzünden nesli tükenmekte olan vahşi hayvanların yaşamlarını koruma ve onlara sahip çıkma hayali olan Chang’ın hikâyesini anlatan kitabın çarpıcı güzellikteki çizimleri ise Jeet Zdung’un imzasını taşıyor.

Ayrıntı Yayınları’nın çocuk kitapları markası Dinozor Çocuk, Vietnamlı vahşi yaşam koruyucusu Trang Nguyen’in ilk çocuk kitabı Sorya’yı Kurtarmak: Chang ve Malaya Ayısı’nı minik okurlarla buluşturuyor. Nguyen’in, Jeet Zdung’un illüstrasyonlarıyla daha da zenginleşen kitabı, yazarın kendi gerçek hikâyesinden esinleniyor.

Küçükken, tesadüfen bir Malaya ayısının safrasının çıkarılmasına tanık olan Trang Nguyen, o anda doğa koruyucusu olmak ve vahşi hayvanlar için daha iyi ve güvenli bir dünya sağlamak dışında başka hiçbir şey yapmak istemediğine karar verdiğini ifade ediyor. Nguyen, Sorya’yı Kurtarmak adlı kitabında hikâyesini anlatırken hem muhteşem bir yaratık olan Malaya ayısı ve onun orman hayatında taşıdığı önemli rol hakkında hem de bu hayvanları ve onların ormandaki evlerini korumak için hayat kurtarma çalışmaları yapan doğa koruyucuları hakkında birçok bilgi sunuyor.

Chang, yasa dışı avcıların kampından kurtarılan genç Malaya ayısı Sorya’nın vahşi yaşamına geri dönmesi için elinden geleni yapma sözü verdiğinde hayatının en zorlu işine kalkıştığını bilmiyordu. Çünkü Sorya, Chang için sadece bir ayı değildi, onun en yakın arkadaşı olmuştu. Ve her ne kadar en doğrusu bu olsa da onu kendi doğal ortamına bırakıp gitmek o kadar da kolay değildi.

Nihal Ünver’in çevirisiyle Sorya’yı Kurtarmak: Chang ve Malaya Ayısı, raflarda ve internet satış sitelerinde!

Bilgi için:         ayrintiyayingrubu.com/dinozor-cocuk

instagram.com/dinozorcocuk

facebook.com/dinozorcocuk

twitter.com/dinozorcocuk

 

TRANG NGUYEN HAKKINDA

Trang Nguyen Afrika ve Asya’daki yasa dışı vahşi yaşam ticaretine karşı verdiği mücadeleyle tanınan Vietnamlı bir vahşi yaşam koruyucusu, çevre aktivisti ve yazardır.  Trang İngiltere’de University of Kent’ten Biyo-çeşitlilik Yönetimi Bölümünden Geleneksel Asya tıbbında vahşi hayvan parçalarının kullanımının Afrika vahşi yaşamına etkileri üzerine araştırma yaparak aldığı doktora derecesiyle mezun oldu. 2018’de Trang, Jane Goodall’la birlikte “Stroop: Journey into the Rhino Horn War” (Stroop: Gergedan Boynuzu Savaşlarına Bir Yolculuk) isimli belgeselde yer aldı. 2019’da BBC’nin “100 Kadın” listesine girdi. 2020’de “Forbes 30 Yaş altı 30 Asya” listesinde yer aldı. Trang yasa dışı vahşi yaşam ticareti pazarlarını takip eden ve Vietnamlı gençlere çevrecilik eğitimleri düzenleyen bir sivil toplum örgütü olan WildAct’in kurucusu ve yöneticisidir. Ayrıca tüm dünyada kendi doğal yaşam alanlarında yaşayan ayıların korunmasını destekleyen IUCN SSC Ayılar için Uzmanlık Grubu’nun da bir üyesidir. Sorya’yı Kurtarmak: Chang ve Malaya Ayısı onun ilk çocuk kitabıdır.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ