Demokrat Zafer

CW Enerji’den bir anlaşma daha

  • CW Enerji ile Arkat Alüminyum arasında 6,2 milyon dolarlık anlaşma imzalandı. Anlaşmaya göre CW Enerji, Arkat Alüminyum için Balıkesir’de yer alan bir arazi üzerine 700 kWe kapasiteli güneş enerjisi santrali kuracak.

CW Enerji anlaşma yaptığı firmalara bir yenisini daha ekledi. Arkat Alüminyum ile de bir anlaşma imzalayan CW Enerji, güneş enerji santrali (GES) projesi yapımı amacıyla geliştirdiği Balıkesir’de yer alan bir arazi üzerine 5.700 kWe kapasiteli güneş enerjisi santrali kuracak. Projenin 2024 yılının son çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

Anlaşma hakkında açıklamalarda bulunan CW Enerji CEO’su Volkan Yılmaz, 6,2 milyon dolarlık yeni bir anlaşmaya daha imza attıklarını söyledi. Arkat Alüminyum için güneş enerji santrali kuracaklarını ifade eden Yılmaz, “Firmamız ile Arkat Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında, GES projesi yapımı amacıyla geliştirdiğimiz Balıkesir ilinde yer alan bir arazi üzerine güneş enerjisi santrali kurulumu konusunda arazi bedeli dahil olmak üzere toplam KDV hariç 6.200.000,00 USD tutarında güneş enerjisi santrali kurulumu sözleşmesi imzalandı” dedi.

Yılmaz, anlaşma kapsamında 5.700 kWe kapasiteli güneş enerjisi santrali kurulumu yapacaklarını dile getirerek, projenin 2024 yılının son çeyreğinde tamamlanmasının planlandığını kaydetti.

Güneş enerjisi kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz

“Güneş enerjisinin kullanımını yaygınlaştırmak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor” diyen Yılmaz, şöyle devam etti: “Gelecek nesillere yaşanabilir bir doğa bırakma amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu doğrultuda, yaşadığımız dünyanın enerji ihtiyacını sağlıklı ve temiz kaynaklarla karşılamayı ve güneş enerjisi kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. CW Enerji ailesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman ülkemiz ekonomisine katkı sağlama amacıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ