Demokrat Zafer

EMERGE Tech Konferansı’nda Diginak Rüzgârı

Yapay zeka teknolojileri alanında yatırımlarını artıran ve 2023 yılında 5 kat büyüyen Diginak.com, EMERGE Tech Konferansı’nda yoğun ilgi gördü.

Teknoloji endüstrisinin öncüleri, EMERGE Tech Conference 2023’de bir araya geldi. İstanbul ESA Arena’da 2 – 3 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen organizasyonda, Orta ve Doğu Avrupa, Balkanlar, Orta Doğu ve Orta Asya’dan yaklaşık 3 bin iş insanı, yatırımcı ve girişimci yeni iş fırsatlarını değerlendirdi. Nakliye sektörünün daha da ileriye taşınması için yeni teknolojilere ve kanal yapısına yatırım yapan Dijital Taşımacılık Platformu; Diginak.com, EMERGE Tech Conference 2023’e Scale-up kategorisinde yarı finalist girişim olarak katıldı.

5 kat büyüdük ve yatırımcılarımızın yüzünü güldürdük

Diginak CEO’su Oğuzhan Karaca, 2023 yılını 5 kat büyüme ile tamamlayacak olan Diginak’ın yol haritası ve yeni yatırımları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Bu sene firmamız için oldukça verimli bir yıldı. Doğal afetler, seçim ve kur dalgalanması gibi olumsuz piyasa şartlarına rağmen 5 kat büyümeyi başardık. Etkinliğin – Büyük Düşün ve Global Oyuncu Ol – temasının Diginak’ın vizyonu ile örtüşüyor. Konferansa yurt dışından katılım oldukça fazla olması, kendimizi global start-up’lar ile karşılaştırmamıza yani Benchmarking yapmamıza imkan tanıdı. EMERGE Tech Conference 2023’te tüm start-up’lar fikirlerini 1 milyon dolara varan yatırım teşvikiyle yatırımcılara sunma fırsatı yakaladılar. Yuvarlak masa toplantıları, atölye çalışmaları, mentorluk oturumları başta olmak üzere birçok aktivitenin olduğu etkinlik, yeni iş birlikleri için önemli fırsatlar sundu. Biz de firma olarak Start-up Alley fuarında yoğun ilgi gördük. Birçok teknoloji uzmanlarıyla tanıştık, yeni işbirlikleri yapma şansı elde ettik.” şeklinde konuşan Karaca, 2024 yılında da hedeflerinin 5 kat büyüme olduğunu kaydetti.

Kuruldukları yıldan bugüne kadar pozitif nakit akışına sahip olduklarını ve bu özelliklerinin ekonomik şoklardan kendilerini koruduğunu ifade eden Karaca,

Başarımızın sırrı hibrit iş modeli

“Çalışan başına yıllık ciromuzdaki periyodik artış, yapay zeka alt yapımızın ne kadar güçlü olduğunun bir göstergesi. Teknoloji tüm boyutlarıyla gelişirken ve değişirken teknolojiyle bağlantılı olarak iş dünyası dinamikleri de aynı oranda yeniden şekilleniyor. İş modelleri artık eskisinden çok daha hızlı revize ediliyor. Diginak’ın bir dijital nakliye platformundan öte Freight Tech & FinTECH hibrit iş modeline sahip olması; sektörde bizi çok güçlü bir konuma taşıdı. Sağlam adımlar ile Seri A yatırımı almaya doğru yol alıyoruz” dedi.

Oğuzhan Karaca Diginak’ın 18-19 Ekim’de Seamless Berlin’de de tekrar yabancı girişimler ile boy ölçüşeceğini ve global arenadaki yetkinliklerini test edeceklerini sözlerine ekledi.

Diginak.com Hakkında

2021 yılında kurulan Diginak.com, yük sahibi müşterilerine uçtan uca nakliye hizmeti üreten bir “Dijital Taşımacılık Platformu” dur. Oluşturduğu yeni ve özgün taşımacılık modeli sayesinde, yük sahibi müşterilerine SPOT taşımalarında kaynağından araç tedariği ile %100 anahtar teslim taşımacılık hizmeti üreterek, kullanıcılarına rekabet avantajı sağlar. Diginak.com, Taşımacılık teknolojisi üreten Optimum Lojistik ve Ticaret A.Ş.’nin tescilli markasıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ