Demokrat Zafer

Biaport Mudanya’da faciadan kıl payı dönüldü

Mudanya Ömerbey Mahallesi’nde hafriyat işlerine başlanan Biaport Mudanya projesinde yeterli önlemler alınmadığı için hafriyatın cephesindeki sokak ve duvarlarda yarıklar oluştu. Etütlerinin sağlıklı yapılmadığı anlaşılan site inşaatını denetlemesi gereken CHP’li Mudanya Belediyesi ancak bilbordlarda slogan atıyor.

Mudanya’da 5 yıldır sorunlar yumağı halinde hak sahiplerini büyük mağduriyetine yol açan kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar başladı. Ancak denetimsizliğin zirve yaptığı Mudanya’da, bir kez daha kontrolsüz ve gerekli etütlerin yapılmadığı, önlemlerin alınmadığı ortaya çıkan çalışmada adeta faciadan dönüldü. İnşaat hafriyatı sırasında siteye cephe sokak ve üst bölümündeki istinat duvarlarında derin yarıklar oluşurken, sokak trafiğe kapatıldı.

MHP’DEN SERT TEPKİ

Ömerbey Mahallesi’nde devam eden Biaport Mudanya projesinde ortaya çıkan olumsuzluklara MHP Mudanya İlçe Başkanı Hasan Uysal yaptığı bir açıklama ile tepki gösterdi. Uysal. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Mudanya’da inşaatı başlayan Biaport Mudanya Sitesi yapımında kazı çalışması sırasında önlemler ve yeterli etüt yapılmadığı gerçeği ortaya çıkıyor. Üst kısımda bulunan sanayi cadde ve dikey olan Huzur cadde kaymalar sebebiyle ulaşıma kapatılmıştır. Sanayi Cadde üzerindeki yapılara ait istinat duvarı da yarılmış ve tehlikeli durum yaratmış durumda. Burada ikamet eden vatandaşlar tahliye edileceği duyumlarımız arasında. Buradaki mağduriyet nasıl giderilecek? Yolları ulaşıma kapatarak bu sorun çözülecek mi? Bu konuda Mudanya Belediyesi’nin önlemleri nelerdir? Kısa sürede çözüm bekliyor ve kamuoyunun bilgilendirilmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÖZÇELİKSAN İNŞAAT YAPIYOR

Mudanya’daki nadir kentsel dönüşüm projelerinden birisi olan Biaport Mudanya, Özçeliksan İnşaat (Osman Çelik) ve Mudanya’da faaliyet gösteren Müteahhit Mustafa Samast tarafından yapılıyor. Özlüce ve Yıldırım’da da Biaport markasıyla iki site yapan Osman Çelik’in Biaport Mudanya projesinde yaşanan sorun, ne tesadüftür ki daha önce yine kendisi tarafından yapılan konutlarda risk oluşmasına neden oldu.

SLOGAN BELEDİYESİ

CHP’li Hayri Türkyılmaz’ın 10 yıldır yönettiği Mudanya’da daha önce de benzer görüntüler oluşmuştu.Denetim görevini yerine getiremeyen, hizmet üretemeyen Mudanya Belediyesi ve Başkanı Hayri Türkyılmaz, billboard ilanları ile algı oluşturmanın peşinde. Yıllardır imar planları mahkeme kararı ile iptal edilmiş bölgelerle imarsız ruhsatsız siteler yükselmesine göz yuman Mudanya Belediyesi, iş ve hizmet üretememesi nedeniyle Mudanya bakımsız ve denetimsiz bir kent haline gelmiş durumda.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ