Demokrat Zafer

Barınaklara Bir Düzen, Sokak Hayvanlarına destek Lazım!

“Bölgede 3 bine yakın köpek var. Bu köpeklere bakmak oldukça zor. Yapılması gereken bu köpeklerin kısırlaştırılması…” diyerek çıktığı yolda Kütahya-Tavşanlı’ya bağlı Tepecik’te kaderine terk edilen 3 binden fazla köpek yavrusuna kendi imkanlarıyla hergün mama takviyesi yapan Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Başdanışmanı ve Sokak Hayvanları Hakları Komisyonu Başkanı Necdet Demirat’ın 10 yılı aşkın mücadelesi sonucunda 315 köpeğin aşılarını yaptırmıştı.

Demirat; sokakta yaşayan hayvanlar toplu bir şekilde zehirlenerek öldürmemesini istedi. Demirat; “Öncelikle sokakta yaşayan hayvanların zehirlenmelerinin son bulması için sıkı tedbirler alınmasını hayvanseverler olarak talep ediyoruz. Sokak hayvanlarına yönelik işlenen suçların araştırılmasını ve sorumluların adalet önünde hesap vermesini istiyoruz.

Kısırlaştırma Merkezi Kurulması
Sokakta yaşayan hayvan popülasyonunun kontrol altına alınması için;

  • Sistematik kısırlaştırma,
  • Takip ve kayıt sisteminin oluşturulmasını,
  • Kısırlaştırma ünitelerinin halkın kolayca ulaşabileceği bir yerde kurulmasını,
  • Aşılama çalışmalarının düzenli yapılmasını,
  • Besleme noktalarının oluşturulmasını,
  • Hayvan hakları konusunda eğitsel çalışmaların yapılmasını istiyoruz.

Aşıla, kısırlaştır ve yerinde yaşat kuralının ivedilikle hayata geçirilmesini talep ediyoruz.

Gönüllülerle Yerel Yönetimlerin İş Birliği Yapması

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na ve 7332 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanuna, İçişleri Bakanlığının 11172, 12867, 13498 sayılı genelgelerine göre kurumların gönüllülerle iş birliği içerisinde çalışması gerekiyor. Biz gönüllüler olarak belediyeyle iş birliği içerisinde çalışmaya hazırız. Sesimize kulak vermelerini, sorumluluklarını yerine getirmelerini istiyoruz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ