Demokrat Zafer

SİZİN AKSİYON SİNEMASINDA YILDIZ İSMİNİZ KİM? TOM CRUISE, CHARLIZE THERON, KEANU REEVES, GAL GADOT, RYAN REYNOLDS?

Her dönem kendini yenileyen ve türün meraklılarını cezbetmeyi her seferinde başarabilen bir tür olan aksiyon sineması, son yıllarda altın çağını yaşıyor. Son dönemde aksiyon türünde pek çok filmde izlediğimiz oyunculardan bir seçki yapan Burçin S. Yalçın, Milliyet Sanat Eylül 2023 sayısında beş yıldız ismi ayrı ayrı masaya yatırıyor: Tom Cruise, Charlize Theron, Keanu Reeves, Gal Gadot ve Ryan Reynolds!

Milliyet Sanat’ın Eylül 2023 sayısında yer alan yazıda Burçin S. Yalçın, Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Jason Statham gibi klasik isimlerden ziyade son dönemde farklı özellikleriyle öne çıkan, türe ayrı bir hava ve karakter katan, kariyerlerinin başlarında aksiyon sinemasıyla çok da alakası olmayan yıldızlara ağırlık veriyor. Böylece ortaya aksiyon sinemasının gözde beş oyuncusundan, Tom Cruise, Charlize Theron, Keanu Reeves, Gal Gadot ve Ryan Reynolds’tan oluşan harika bir grup çıkıyor.

Kariyerinin başlarında geleceğin bebek yüzlü, çok yönlü karak­ter oyuncusu olarak yansıtılsa da özellikle “Görevimiz Tehlike”nin kahramanı Ethan Hunt’la birlikte tehlikeyi seven bir aksiyon yıldızı gelen Tom Cruise, en tehlikeli sahnelerde bile dublör kullanmayı reddetmesiyle çok konuşuluyor.

“Monster/Cani” filmiyle kazandığı Oscar sonrası tam bir aksiyon kraliçesine dönüşen Charlize Theron, bu türde rol aldığı tüm yapımların istisnasız hepsinde cesur, güçlü ve inatçı bir kadın portresi çiziyor.

Son 20 yılın aksiyon sinemasına damga vuran “The Matrix” filminin yıldızı, Neo karakterine hayat veren Keanu Reeves, köpeği öldürüldüğü için dünyayı kötü adamların başına yıkan John Wick karakteriyle ise aksiyon türünü adeta yeniden tanımladı.

Kısa filmografisine karşın âdeta aksiyon sineması için yaratılmış gibi duran Gal Gadot, “Hızlı ve Öfkeli” serisinin ardından şimdi de süper kahraman âleminin Wonder Woman’ı olarak izleyicileri peşinden sürüklüyor.

Zıpırlıkla aksiyonu sempatik biçimde harmanlamak için doğmuş gibi görünen Ryan Reynolds ise, “Deadpool” serisiyle ve öncesinde rol aldığı, güldürürken heyecandan tırnak kemirten tüm filmlerle elinin bu türe ne kadar yatkın olduğunu kanıtlıyor.

Burçin S. Yalçın imzalı yazının tamamı Milliyet Sanat’ın Eylül 2023 sayısında…

Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, shopier.com’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için:         milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ