Demokrat Zafer

Durlum, Türkiye’deki 10. Yılını Kutluyor…

Durlum Türkiye, 2013’ten beri Durlum GmbH’nin küresel iş ortaklarından biri olarak faaliyetlerine büyük bir başarıyla devam ediyor. Bu yıl işbirliklerinin 10. yılını kutlarken, Durlum GmbH’nin kuruluş ilkelerine sadık kalarak, ilk günkü heyecan ve mutlulukla üretmeyi sürdürüyor…

Modern mimari için metal tavan, aydınlatma ve gün ışığı sistemleri üreten Durlum; projeye özgü çözüm önerileri ile rakiplerinden ayrışıyor. Durlum Türkiye’nin sektördeki 10 yıllık deneyimleri içerisinde; Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürlüğü, Bayer Genel Müdürlüğü, White&Case İstanbul Ofisi, McKinsey İstanbul Ofisi, Amazon İstanbul Ofisi, Amazon İstanbul Ofisi, Siemens Genel Müdürlüğü, Memorial Bahçelievler Hastanesi, Tuzla Piri Reis Üniversitesi, İzmir Adnan Menderes Havalimanı, İstanbul Sabancı Center, TOGG Genel Müdürlüğü, Quick Sigorta Genel Müdürlüğü, Medicana Ataşehir Hastanesi, Abdi İbrahim Tower, Bloomberg İstanbul Ofisi ve Volkswagen Aksaray Showroom gibi değerli ve prestijli projeler yer alıyor.

2013 yılında Türkiye’de de hizmet vermeye başlayan Durlum, 2020 yılında Türkiye’de fabrikasını kurarak üretime başladı. %95 ihracat kapasitesine sahip olan fabrikada, yıllık ortalama 30 bin m2 üretim gerçekleştiriliyor. Her yıl ortalama 100 farklı projeye imza atan Durlum A.Ş., Durlum GmbH’nin ortak değerleri doğrultusunda, yenilikçi ve sürdürülebilir ürünleri ile sektörde fark yaratan, kendine özgü ve hiçbir zaman kaliteden ödün vermeyen projelere imza atıyor.

Durlum’un Felsefesi: İlham Veren Ambiyanslar

Durlum, tavan ve aydınlatma tasarımının mükemmel entegrasyonu ile ilham verici ambiyanslar yaratmayı ve konforlu bir deneyim sunmayı hedefler. Durlum’un tasarım prensiplerine göre; sorunlar hedefe giden yolu tanımlar ve bireysel gereksinimlere uygun yanıtları keşfetmemize ışık tutar. İşlev ve estetiğe eşit derecede önem vererek, ideal ve dengeli bir tasarım oluşturur. Durlum GmbH, 50 yılı aşkın deneyimi ve 350’den fazla ekip üyesi ile; tasarım, üretim ve lojistik gibi tüm süreçlerde, çevreye duyarlılığını açıkça ortaya koyar.

Dünya’da Durlum

Kendini dünya çapında faaliyet gösteren bir aile şirketi olarak tanımlayan Durlum GmbH, 1946 yılında Almanya, Schönau’da bir aile girişimi olarak işe başlamış ve günümüzde sektördeki öncü global holdingler arasına girmiştir.

Durlum GmbH; Avrupa ve Asya’daki dokuz şirketi ile tüm dünyaya hizmet götürür. Merkez ofisi Almanya’da bulunan Durlum Grubu’nun; Türkiye, İsviçre, Hollanda, Polonya, Fransa, Avusturya, Hongkong, Singapur ve Hindistan’da da iş ortakları bulunur. Ayrıca, ZI Jena GmbH ve HUCO NOTLICHT AG de Durlum Grubu’nun içinde yer alan iki diğer oluşumdur.

Durlum Ürünlerinin Kullanım Alanları

Durlum Grubu, dünya çapında, birçok prestijli projeye imza atmıştır. Havaalanlarından alışveriş merkezlerine, ofislerden eğitim kurumlarına, hastanelerden kültür yapılarına, kadar farklı tipte ve büyüklükteki birçok mimari proje için uygun ve özgün çözüm önerileri sunabilir.

Durlum’un Metal Tavanları

Durlum, standartlaştırılmış klasik metal tavanların yanı sıra projeye özgü tasarım tavanlar ve bireysel proje çözümleri sunar. Yüzer tavanlar, dikdörtgen metal paneller, genişletilmiş metal tavanlar, açık hücreli tavanlar ve metal karolar şeklinde 5 farklı tipte üretilir.

Yüzer metal tavan sistemleri dur-Solo, dur-Solo Active ve dur-Solo Rhombos, hafifliğiyle havada uçar gibi görünen çarpıcı bir görsel etki yaratır. Metal tavanın en klasik hali olan dikdörtgen metal paneller ise, farklı gereksinimler için özelleştirilebilir. Açık hücreli metal tavanlar; doğrusal, tek yönlü, çift yönlü ve çok yönlü panel seçeneklerine sahiptir. Doğrusal Starlam, Star ve Vario 3; tek yönlü Quadra, Ticell ve Etincell; çift yönlü Geo, Geote ve Getincell; çok yönlü Ticell-N, Quadra-Decor, Liva ve Pytha; modern tasarımları ile sade ve şık bir ambiyans oluşturmak için birebirdir.

Genişletilmiş metal (Mesh) tavan sistemleri, özellikle geniş tavan kesitlerinin olduğu büyük çaplı projeler için ideal çözümdür. Teknik donanım ve aydınlatma elemanlarıyla kolay ve mükemmel entegrasyon sağlar. Metal tavan karoları ise, çeşitli perforasyonlara sahip düz metal tavan elemanlarıdır.

Durlum’un Aydınlatma Sistemleri

Durlum, 1948’de ABD’den Almanya’ya ilk floresan lambaları ithal edip, o dönemde devrim niteliğindeki armatürleri geliştirerek başarı öyküsünün temellerini attı. Günümüzde Durlum; noktasal, doğrusal ve düzlemsel aydınlatma sistemleri üretir. Punteo, Omega, Tangenta ve Lumeo aydınlatma sistemlerinin farklı renk doku ve desenleri; sıva altı, sıva üstü ve sarkıt gibi farklı uygulama stilleri ile birleştiğinde, sayısız tasarım imkanı sunar.

Durlum’un Gün Işığı Sistemleri

Günışığına daha fazla erişim gerektiren mekanlarda, Durlum’un günışığı aydınlatma sistemleri devreye girer. Benzersiz bir tasarıma sahip olan DIAMOND TUBE, yüksek reflektif alüminyum bileşenleri sayesinde güneş ışığını etkin bir şekilde toplar ve iç mekana yönlendirir. Mekana doğal ışığı pratik bir şekilde yönlendiren LIGHT PIPE ise, gün ışığının homojen bir şekilde alana yayılmasını sağlar.

Tasarım Öğesi Olarak Duvar Kaplamaları

Durlum’un duvar kaplamaları ile mimari yüzeylerinizi özelleştirebilir, Dur-GRAPHICS baskı teknolojisi ile bireysel uygulamalar tasarlayabilirsiniz. Ayrıca günışığına erişimi olmayan alanlarda, PAREA günışığı simülasyon duvarı ile, pencere varmış hissi yaratabilirsiniz.

Durlum Kalitesi

Özellikle büyük projelerde kullanılan tavan uygulamalarında, ürünlerin kolay uygulanabilirliği, bakımı, uzun ömürlülüğü, akustik ve ısı yalıtımı, yangına dayanıklılık ve estetik gibi kriterler büyük önem taşıyor. Durlum, donanımlı ve ekonomik avantaj sağlayan ürünler sunmak için AR-GE çalışmalarını sürekli güncel tutar, son teknolojiyi kullanır ve inovasyona önem verir. Durlum, prestijli projeler için her zaman güvenilir bir tercihtir.

Mimarlık ve Yapı sektöründe 20 yıllık profesyonel meslek hayatının ardından, yine Türkiye’nin bu en güçlü sektörüne katkıda bulunmak için bir araya gelmiş, sektörün dinamiklerini çok iyi tanıyan, hedef kitlenin beklentilerini birebir yaşamış kurucusu mimar olan bir oluşum. Mimarlar, tasarımcılar, yazılımcılar ve pazarlama danışmanlarından kurulu etkin ve deneyimli ekibi ve güçlü çözüm ortaklarıyla yıllarca ilgili alanlarda birçok dijital yayıncılık, doküman yönetimi, katalog, tanıtım ve pazarlama projesini var etti ve geliştirdi. Tasarım, mimarlık, yapı üçgeninde yer alan firma, kurum, kuruluşlara; danışmanlık, stratejik planlama ve pazarlama, marka bilinirliği, iletişim, araştırma/geliştirme ve organizasyon hizmetleri sunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ