Demokrat Zafer

D&R, Neslim Güngen’i okurlarıyla buluşturdu

Kadınların hayatını ‘zorla güzelleştireceğim’

Güzellik merkezi zinciri sahibi ünlü iş insanı Neslim Güngen, 24 yıllık sektör tecrübesinden yola çıkarak kadınlara ilham olmak için yazdığı kitabı “Zorla Güzellik Olur”un lansmanı D&R Galataport mağazasında gerçekleşti. Neslim Güngen “Gerçek bir başarı hikayem var ve kadınlara ilham vererek onların sesi olmak istiyorum” dedi.

Kültür, sanat ve eğlenceyi tek çatı altında birleştiren D&R, okurları en sevdikleri yazarlarla ve eserleriyle buluşturmaya devam ediyor. D&R bu kez de, güzellik sektöründe yaptığı atılımlar ve Türkiye’nin dört bir yanına açtığı şubeleriyle adından sıkça söz ettiren başarılı iş insanı Neslim Güngen’i ağırladı. Güngen, iş hayatında başarıya giden yolu anlattığı ve Daha Kitap tarafından yayımlanan otobiyografik kitabı “Zorla Güzellik Olur”un lansmanında D&R Galataport’ta okurlarıyla bir araya geldi. Başarılı iş insanının “Kadınlara ve Z kuşağına ilham olabilecek bir motivasyon kitabı kaleme aldım.” ifadesiyle anlattığı kitabının lansmanına basın ve güzellik sektörünün önemli isimleri de katılım sağladı.

Gelecek Neslin Derneği ile kadınların sesi olacak

Kitabının ismine atıfta bulunarak “Zorla güzellik olur” diyen Neslim Güngen sözlerini şöyle sürdürdü: “Kime sorsak zorla güzellik olmaz diyorlar ama ben tam aksini iddia ediyorum. Çünkü olur! İnsanlar estetikle dış görünüşleri güzelleştirebildikleri gibi iyi niyetin gücüyle içlerini de güzelleştirebilirler. Gerçek bir başarı hikayem var ve kadınlara ilham vererek onların sesi olmak istiyorum. Çünkü kadınlar erkeklerden daha güçlü. Kendini tanıyan kadın nerede başarılı olacağını çok iyi bilir. Hedefim Gelecek Neslin Derneği ile birçok kadının sesi olmak. Özellikle mesleği olmayan, eşinden şiddet görmüş, ekonomik özgürlüğü olmayan kadınlara destek olacağım. Zorla güzellik olur mu? Evet. Onların hayatı da zorla güzelleşecek. Önce onlara psikolojik danışmanlık aldıracağım. Daha sonra üstün yeteneklerini keşfetmelerini sağlayacağım ve kendilerine uygun iş sektörleri bulup eğitimlerine destek olacağım. Ayakları yere basan bireyler olmasını sağlayacağım. Hiçbir erkeğe bağımlı olmayan, kendine özgün, güçlü kadınlar olsun istiyorum” diye konuştu.

İş dünyasında atılmak isteyen kadınlara önerilerde bulunan Güngen “Her zaman yenilikçi olmak, hiç kimseyi taklit etmeden özgün olmak gerekiyor. Maalesef emeksiz yemek yenmiyor. En önemlisi de kişinin kendine güvenmesi, yenilikleri takip etmesi ve işine sahip çıkması gerekiyor. Bu nedenle ben herkese işini aşkla yapmasını öneriyorum” dedi.

Z kuşağına da dokunmak istedim

“Herkesin bir hayat hikayesi var. Ama benim hiç kimsenin desteğini almadığım bir mücadelem oldu. Maddi imkansızlıklardan dolayı okuyamadım, 13 yaşında çalışmaya başladım, liseyi ve üniversiteyi dışarıdan okudum ama hedeflerimden hiçbir zaman vazgeçmedim. 18 yaşında bir kızım var. Çocuklarımız hayatımızda olduğu sürece çok daha güçlüyüz. Kitabımda Z kuşağına da dokunmak istedim. Z kuşağının da hayattaki zorlukları bilmesi gerekiyor. Bizler kadınlar olarak çok güçlüyüz. O gücümüzü keşfedelim. Kendimizi tanıyalım, kitabımda da en çok bu noktalara dikkat çekmek istedim. Bugün 2.500 kadına istihdam sağlıyorum. Zorla güzellik olur işte burada başlıyor. Ben hayatımı imkansızlıklar içerisinde kimsenin desteğini almadan kendi misyonumla, kendi vizyonumla güzelleştirdim. Dışarıdan bakıldığında imkansız gibi görünen bir hayattı. O sebeple bu kitap bir kadının başarı hikayesidir. Hayatımın dönüm noktası olan iki tane kitap var, biri Mark Wolynn ‘Seninle Başlamadı’ diğeri ise Mümin Sekman’ın ‘Çaresizsen Çare Sensin’ kitabı. Bazı kitaplar var ki gerçekten insanın hayatına dokunuyor.”

https://www.dr.com.tr/

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ