Demokrat Zafer

ALQA … 15 Eylül’de ilk teklisi ile şaşırtacak. ‘bu hayatta, hiçbir şey tesadüf değil’

ALQA’NIN ARALIK AYINDA YAYINLANACAK

KAOTİK ALBÜMÜNÜN

DİNLEYİCİ İLE İLK BULUŞAN TEKLİSİ

BİLSEYDİM

15 EYLÜL’DE YAYINDA

Bu hayatta, hiçbir şey tesadüf değil…

ALQA (Okunuşu: Alka), alternatif sahnenin önemli figürlerinden biri olmaya aday ve Aralık ayında yayınlayacağı 15 şarkılık ilk albümünün çıkış şarkısı olarak “bilseydim”i seçti. Bu dikkat çekici eser, 15 Eylül Cuma günü Los Angeles merkezli yapım şirketi U Records etiketiyle ve Ulus Müzik iş birliği ile tüm dijital platformlarda video klibiyle birlikte dinlemeye sunulacak.

ALQA, iki yıldır üzerinde çalıştığı konsept albümünün dinleyiciyle buluşmasının ilk adımını “bilseydim” ile atıyor ve Aralık’a kadar her ay yeni çalışmalarını dijital dünyada paylaşacak.

“bilseydim” şarkısı, ALQA ve Alper Ulus’un birlikte bestelediği ve düet yaptığı ilk eserleri. Bu şarkı, hayatları teğet geçmiş iki insanın hikayesini anlatıyor. Şarkının düzenlemesi tamamen ALQA’ya aitken; Alper Ulus, prodüktörlüğünün yanı sıra “bilseydim” adlı şarkının video klibi için hikayeyi yazıp yönetmenliğini üstlendi.

Albümün mastering’i, Oppenheimer, Metallica, Game of Thrones gibi projelerle tanınan Los Angeles, California merkezli Lurssen Mastering stüdyolarında Reuben Cohen tarafından yapıldı.

“bilseydim,” piyano, vokaller, ses efektleri, yaylılar, vurmalı ve bakır nefesli enstrümanlarla sinematik öğeler taşıyan bir şarkıdır. Aynı zamanda synth seslerle elektronik bir dokunuş katılarak, hüznün yanı sıra güçlü ve heybetli bir ruh hali yaratılmıştır. ALQA’nın bu müzikal deneyimi, dinleyicilere unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

ALQA – ‘bilseydim’ Şarkı Künye

Söz / Lyrics: ALQA (Canan Syrell Günçer), Alper Ulus

Beste / Music: ALQA (Canan Syrell Günçer), Alper Ulus

Düzenleme / Arrangment: ALQA (Canan Syrell Günçer)

Prodüktör / Produced by: Alper Ulus

Mixing Engineer: Tuna Boylu

Mastering: Reuben Cohen (Lurssen Mastering)

ALQA – ‘bilseydim’ Müzik Video Künye

Yapım / Production: U Records

Ortak Yapım / Co-Production: Ulus Müzik

Yönetmen / Director: Alper Ulus

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ