Demokrat Zafer

‘GÜRSU’DA YÜZME BİLMEYEN ÇOCUK KALMADI’

Gürsu Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi’ kapsamında ilçede başlattığı yüzme kurslarına  vatandaşlar çocuklar ve aileler yoğun ilgi gösterdi.  220 çocuk yaz boyunca düzenlenen kurslarda yüzmeyi öğrendi.

GÜRSULU ÇOCUKLARDAN YÜZME SPORUNA  YOĞUN  İLGİ

Sporcu Kenti Gürsu’da geleceğin yüzücüleri yetişiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi kapsamında Gürsu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün  yaz kurslarında başlatılan yüzme eğitimleri her yaş grubundan çocuğun ve ailesinin yoğun ilgisi ile karşılandı.  8- 13 yaş grubundaki çocukların başvuruları ile düzenlenen  kontenjanlı eğitimde 201 Gürsulu çocuk haftada  dört gün sekiz seans yüzme eğitimi gördü. İki dönemde gerçekleştirilen eğitimlere büyük bir heves ile katılan çocuklar eğitim bitiminde yüzmeyi tamamen öğrenir hale geldiler.

Sporun ve Sporcunun Kenti Gürsu sloganını göreve geldiği günden beri projeleri ile destekleyen ve benimseten Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Yüzme kurslarımıza gösterilen ilgiden çok memnun kaldık, birçok sporda sporcu yetiştiriyoruz, bu yıl özellikle de yüzmeye ilgi göstermek istedik. Bu alanda profesyonel sporcu olabilecek çocuklarımızı uzman eğitmenlerimiz özellikle seçerek Bursa Büyükşehir Belediyemizin alt yapısına da önerecekler. Dolayısıyla aslında birçok hayata etki ettiğimiz çok özel bir proje oldu” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ