Demokrat Zafer

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’dan,PMS Alüminyum’unTEKNOSAB’daki4. fabrikasına ziyaret

  • Alüminyum sektöründe yerli ve milli üretimin öncüsü PMS Alüminyum,Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ı ağırladı. Bakan Kacır, firmanın TEKNOSAB’da faaliyete geçen 4. fabrikasını gezerek, çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Alüminyum sektöründe 1988 yılından beri üretim yapan ve sektörün Türkiye’deki en önemli üreticileri arasında yer alan PMS Alüminyum, TEKNOSAB’da faaliyete başlayan 4. fabrikasındaSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ı ağırladı.

Kacır, sektördeki köklü geçmişi ve know-how gücüyle ülkemize çok önemli katma değer sağlayan PMS’nin Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nde (TEKNOSAB) faaliyete geçen yeni fabrikasını gezerek, çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Bursa MilletvekilleriAhmet Kılıç ve Refik Özen, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan veBTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın da bulunduğu ziyarette; yerli ve milli üretim hamlesinin önemi, Türkiye’nin ve PMS Alüminyum’un sektörde attığı başarılı adımlar konuşuldu.

Son teknolojiye sahip yeni nesil fabrika

Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan PMS Alüminyum Yönetim Kurulu Üyesi Merve Önsever Çağlayan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın fabrikayı gezerek çalışmalarıyakından incelediğinisöyledi. Türkiye’nin ileri teknoloji hedeflerine güç katacak yeni nesil sanayi bölgesi TEKNOSAB’da inşa ettikleri 4. fabrikalarında Bakan Kacır’ı ağırlamaktan ekip olarak duydukları memnuniyeti dile getiren Çağlayan, “Yerli ve milli üretim önceliğimizle, ülkemize ve sektörümüzün gelişimine katkı sağlamaya devam ediyoruz.Burada 108 dönüm arazi üzerinde ilk etapta 42 bin metrekarelik kapalı alanda üretimimiz başladı. Ayrıca daha fazla genişleme alanımız da bulunuyor. Tam entegre ve son teknolojiye sahip bu fabrikamızda, son derece güçlü bir Ar-Ge altyapısına da ulaştık. Sayın Bakanımızda fabrikamızı gezerek, Ar-Ge çalışmalarımızı yakından gördü ve çalışma arkadaşlarımızla bir araya geldi. Kendisine çalışmalarımız hakkında detaylı bilgiler verildi” dedi.

İstihdam ve üretim çeşitliliği vurgusu

Üretimde çeşitliliğin artırılması ve istihdam konusuna da değinen Merve Önsever Çağlayan, “Nitelikli iş gücü ve istihdamın önemini her fırsatta vurguluyoruz. TEKNOSAB fabrikamızın devreye girmesiyle birlikte istihdamın artırılmasına yönelik çalışmalarımız da hızla devam ediyor. Bu konuda kararlı adımlarla ilerleyerek,istihdama daha çok katkı sağlamak için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” dedi.

TEKNOSAB fabrikasında otomotiv sektörüne yönelik üretimlerinin de daha hızlı ve yüksek tonajlı yapılabileceğini belirten Çağlayan, yeni nesil araçlarda alüminyumun ön plana çıktığını ifade ederek, “Burada elektrikli araçlarda özellikle alt ve üst şase grubuna yönelik üretimler gerçekleştiriyoruz. Geri dönüştürülebilir bir malzeme olan alüminyum ile sürdürülebilir yaşamı destekleyerek, sektörün geleceğine katkı sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Son derece verimli geçen ziyaretin sonunda Bakan Kacır, fabrikada hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Alüminyumun kullanıldığı her sektörde adından söz ettiriyor

Öte yandan,%100 Türk sermayesi ile ürettiği ürünleriyle PMS Alüminyum; otomotiv, inşaat, raylı sistemler, savunma sanayi, beyaz eşya, makine sanayi, elektrik elektronik, solar enerji ve ses yalıtım sektörleri başta olmak üzere alüminyumun kullanıldığı her sektörde adından fazlasıyla söz ettirirken, tamamen katma değerli üretime odaklanıyor. PMS, yerli ve milli üretim önceliğiyle ülkemizi global ölçekte başarıyla temsil etmeye devam ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ