Demokrat Zafer

MESVAK Başkanı Konaklı’dan deprem yıldönümü mesajı

Müteşebbis Gelişim Vakfı (MESVAK) Başkanı Nurettin Konaklı 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin 24. yıldönümünde yayınladığı mesajında depremde hayatını kaybedenleri rahmetle andı, tüm depremzedelere sabır ve başsağlığı diledi.

Konaklı, mesajında şunları söyledi:

“Acılarıyla yaşadığımız 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi, Türkiye’nin en büyük doğal afetlerinden biridir. Depremde resmiyette 17.480 kişi hayatını kaybetti, 24.514 kişi yaralandı ve 500 bin kişi evsiz kaldı. Deprem, Türkiye’nin sosyal ve ekonomik hayatına da büyük zarar verdi.

Depremler, deprem kuşağının fay hatları üzerinde olan Türkiye’nin yaşadığı en büyük dramlardan biridir. Ancak, deprem aynı zamanda Türkiye’nin birlik ve beraberliğini, insani değerlerde ki yüksek duyarlılığını da gösterdi. Depremzedelere yardım etmek için Türkiye’nin her yerinden ve yurt dışından insanlar seferber oldular. Türkiye, depremin ardından hızla toparlanma sürecine girdi ve bu gayretlerine devam etmektedir.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ni ve 6 Şubat 2023’de yaşadığımız asrın felaketini unutmayacağız. Depremden çıkarılan derslerle, Türkiye’nin daha güvenli bir ülke olmasını sağlayacağız inşallah.”

Konaklı, mesajının sonunda depremlerde şehit olmuş, gazi olmuş, mağdur olmuş depremzedelere sabır ve başsağlığı dileyerek, Türkiye’nin depremlere karşı daha dayanıklı ve güvenli bir ülke olması için çalışmalara aralıksız bilim ve tekniğin gereklerinde devam edilmesi gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ