Demokrat Zafer

SÖNMEZ İLE YÜZ YÜZE..!!

Bursa’mızın başarılı iş insanlarından Gelecek Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Sayın Ercan Sönmez ile birçok merak edilene cevap bulma fırsatı yakaladığımız detaylı bir röportaj gerçekleştirdik.

**** Öncelikle Ercan Başkanım bizleri ekibimizi Gelecek Partisi Yıldırım ilçe binasında konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Ercan Sönmez kimdir? Kısaca sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım.

35 YILDIR YILDIRIM’DAYIM..!!

—- Bizlere, partimize, bana böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum.Ben Ercan Sönmez, 1982 Muş doğumluyum, 5 yaşında Yıldırım’a Bursa’ya geldim. 35 yıldır Yıldırım’da ikametgah ediyorum.Ticaretle uğraşıyorum kendime ait Tekstil firmam var. Sönmez İş elbiseleri Anonim Şirketi adında.İş kıyafetleri üzerine üretim yapıyoruz kendi aile şirketimiz. Ben ilkokul İkinci, üçüncü sınıfta Bursa’da ünlü terzilerin yanında çalıştım, Heykel’de, Bursa’da. Terziler odası Başkanı şu anki başkan Naci Bey, rahmetli Ali Yılmaz meşhur pantoloncu, sosyete terzisi Ferit Elseven’in yanında çalıştım bu ustaların yanında ben ısmarlama terziydim.Bu arada Ortaokulu okudum liseyi okudum akabinde, Şu anda üniversiteye devam ediyorum, İş güvenlik uzmanı olacağız nasip ederse, yüksek lisansı da  yapacağız orada.2000 yılında terzi dükkanı açtım ben takım elbise üzerine iğne iplikle takım elbise diken bir ustaydım. 2006 yılında bebek bebe konfeksiyon  imalatına girdim terziliği bıraktım, yani o terzi dükkanını çırağıma bırakmış oldum hala daha orada çalışmalar yürütüyorlar. 2009 yılında bebe konfeksiyon üzerine Vişne Caddesi’nde Üretim yeri açtım 15 makineli.

MESLEĞE TERZİLİKTEN BAŞLADIM..!!

Burada bebe çocuk  hazır giyim sektörlerine fason yapmaya başladım. 2013 yılına kadar tabii bu 15 makine 60-70 makine oldu yelpazeyi genişlettik akabinde 2015 yılında bebe mont  imalatına da başladık.Orası  3 ortaklıydı, bazı sıkıntılardan dolayı devam edemedik sonrasında ben bir iki yıl ara verdim. Akabinde 2015 yılında Ercan Sönmez Tekstil Konfeksiyon firmasını kurdum onunla devam ettim hem Fason dikmeye başladım. Hem de iş Kıyafetleri sektöründe neler üretebiliriz orada kendimizi geliştirmeye çalıştık,kendimizi yetiştirdik. Bir de zaten zemin olarak terziden geldiğimiz için kolay  uyum sağlıyorduk.

O SÜREÇTE GÜZEL BİR YOL KAT ETTİK..!!

Biz kendimiz karar aldık o dönem bu krizi yaşadığımız zaman ortaklarımızdan ayrıldıktan sonra KOSGEB’in yapmış olduğu bir kurs vardı işte kredi verilecek diye biz de bu KOSGEB programlarına katılarak nasıl bir firma kurabiliriz ne yapabiliriz kendi bilgi birikimimizi ön plana koyup da neler üretebiliriz noktasında kendimize proje hazırladık, bu projeyi hazırlarken aklımıza yeni bir şirket kurup hem bu şirketin bünyesinde atölye kurup imalat ,imalatın yanında da mağaza ve direk müşteriye sıcak satış noktasını nasıl yakalarız fikri ile bu projeyi oluşturduk. Biz Sönmez İş Elbiselerinde kısa bir sürede 2016 yılında kurmuş olduğumuz firmayı 15 makine ile kurmuş olduğumuz firma şu anda Demirtaş’ta 2 katlı 300 metrekare mağaza, 300 metrekare imalathane, Vişne Caddesi’nde üretim yerimizde  kesimhane ve model dikim hanemiz var. Ayrıca Arabayatağı Metro  istasyonunun orada da ayrıca bir mağazamız var. Biz Sönmez İş Elbiselerini Bursa’da bir marka haline getirdik.

*** Tabii başarılı bir iş hayatından sonra birçok stk’larda da görev aldınız ve alıyorsunuz değil mi

YARDIMLAŞMA,DAYANIŞMA ,TOPLUMUN YARARINI DÜŞÜNEN BİR ZİHNİYETTEYİM..!!

—- Ben 2009 yılında Bursa Muşlular Derneği’nde yönetim kurulu üyesi oldum yönetim kurulu üyeliğinden sonra bir dönem başkan yardımcılığı yaptım. Onun yanında 2015-2019 yıllarında da Yıldırım Muşlular Dernek başkanlığı yaptım. Daha sonrasında 2012 yılından itibaren  Anadolu Sanayici İş Adamları Derneği Yönetiminde  Disiplin Kurulu üyeliğim devam ediyor. Konuşmamın başında da söyledim yardımlaşmayı dayanışmayı toplumun çıkarlarını düşünen bir zihniyetim var benim.Cenab-ı Allah’ımın  bir lütfu bu doğamızda var.Yıldırım Muşlular Dernek başkanlığından sonra da Muşlu sanayici ve iş adamları Derneği’nin yani Muşsiad ‘ın Kurucu kurul üyesiyim ,ayrıca Başkan yardımcısıyım Ayhan Durgun bizim başkanımız. Orada birlikte güzel çalışmalar ortaya koyuyoruz.  Orada da çok aktif ve güzel bir sistem işliyor.

****Şimdi de gelelim Ercan Başkanım isterseniz siyasetle tanışmanıza işte sizin zamanında küçükken Ülkü  Ocaklarından, Alperen Ocaklarından gelen bir kardeşimiz olduğunu biliyorum, peki siyasetle bu manada ne zaman nasıl bir tanışma oldu.

TEKLİFLER ÇOK GELDİ AMA KABUL ETMEDİM..!!

—- Ben siyasette şöyle söyleyeyim, siyasette herhangi bir yerde  bir üyeliğim falan yoktu. Sadece işte ortaokul dönemlerinde Ülkü ocaklarında Alperen ocaklılarında oranın terbiyesiyle büyümüş bir kardeşinizim. Neden Gelecek Partisi?  Ben size bunu şöyle özetleyeyim. Ben Ahmet Davutoğlu’nun siyasi ahlakını yaşam biçimini yani televizyonlardan, gazetelerden başkanlık yaptığı dönemlerden Dışişleri Bakanlığı yaptığı dönemden  Başbakanlık yaptığı dönemden Kendisini takip eden sıradan bir vatandaştım.Ona karşı bir ilgim vardı. Daha sonra sivil toplum kuruluşlarında başkanlık başkan yardımcılıklarına biraz mesafe verince  bir boşluk olmuştu.Bu boşluk içerisinde de Gelecek Partisi’nin üst düzey yetkilerinden bize teklif geldi siyaset yapmamla ilgili. Bunun öncesinde Yıldırım İlçe teşkilatları Yıldırım İlçe Başkanlığı için birçok partiden teklif de gelmişti.Ben özellikle bunları kabul etmedim siyaset yapmayı da düşünmüyordum aslında. Daha doğrusu siyaset benim işim değil diyordum.

NEDEN GELECEK PARTİSİ.?

Ama ülkemizin girmiş olduğu bu durumu görünce biliyorsunuz 2009’dan sonra ülke gerçekten ekonomik anlamda kötüye gitme yolundaydı.Hem ekonomik hem sağlık hem eğitim  anlamında zor süreçlerden geçildiği görüldü. Ve bir yerlerde görev alma hissiyatı oluştu bende.Evet teklifler geliyordu teklifleri reddediyorduk ama bir noktadan sonra da kalbimizin bir yönünde de bir yerde yer almak lazım bir yerde sorumluluk almak lazım sonuçta bizler bu ülkede yaşıyoruz yaşamış olduğumuz ülkemizde yaşantımıza bir değer katmamız lazım onu da nasıl yapabiliriz istihdam oluşturuyoruz, çalıştırıyoruz, mücadele ediyoruz ama bazen insanların hakkını hukukunu korumak için malını canını öyle bir durumdayız ki inanılmaz bir durum zaten bunları sizlerle daha iyi biliyorsunuz. Yaş olarak bizden  büyüksünüz geçmiş tecrübeleriniz var. Lakin hani derler ya görünen köy kılavuz istemez. Biz de geldik Gelecek Partisine Yıldırım ilçede siyasete girelim dedik. Bundan önce bir arkadaşımız vardı ilçe başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla atama ile geldim. 2021 Ocak ayında bu teklif bana yapıldı. Ama ben bu teklif yapıldığında mazbatamı sayın  genel başkanının elinden almak istedim Ocak ayında göreve geldik ama bu görevi resmi olarak 20 Mart’ta gerçekleştirdik ve yetki belgesini de o zaman sayın genel başkandan aldık.

YILDIRIM’DA PERFORMANSIMIZ YÜKSEKTİ..!!

Ve böylelikle  görmüş olduğunuz ilçe başkanlığımızı  arkadaşlarımızdan aldık .Aslan yattığı yerden belli olur diyerek kendi imkanlarımızla bu hale getirdik ki elimizden geldiğince güzelleştirmeye çalıştık.Geldik başladık daha sonra 25 Asil, 25 de yedek yönetim kurulumuzu oluşturduk kendi çevremizde bu da kolay olmadı. Ayrıca üye çalışmalarını da yapmaya başladık bu kapsamda yüzlerce 500’ün üzerinde Yargıtay onaylı üye kazanımı sağladık. Yine beklemede olan da yüzlerce üyemiz bulunmakta. Şimdi kadrolarımızı oluştururken Yıldırım’da 71 mahalle var 71 mahallenin 30’una  yakın mahallede Mahalle başkanlığı  kurduk ,Orada teşkilatlarımız da var.Seçim sürecinde de millet ittifakında Deva Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti,İyi Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi ile çalıştık.Bunların içerisinde bizim adayımız vardı Kani Torun 2. bölge adayımızdı. Biz yani altılı masanın hamisi olduk diyebilirim.35 yıllık bir Yıldırımlı olmanın hasebiyle ve birçok sivil toplum kuruluşlarında tanışıklığımızdan dolayı farklı hemşeri derneklerinden iletişim sağladığımızdan dolayı yani açıkçası toplumda karşılığımızın olması hasebiyle Parti dışından da çok destek aldık. Bunu kesin bir şekilde söyleyebilirim. Benim 15 tane ilçe başkan yardımcım var 15 tane Sosyal Politikalar var bizde. Birçok ilçe başkan yardımcım farklı farklı bölgelerden Niğde’den, Samsun’dan ,Kars’tan tüm bölgelerden arkadaşlarımız yönetimdeler. Böyle bir kadro oluşturduk. Biz bu doğrultuda siyaset yapıyoruz bizce siyaset görecelidir, siyaset araçtır. Biz bunu Yıldırım’da yaşayan çocuklarımız için Yıldırım’da yaşayan her birey için Yıldırım’ın güzelleşmesi için gelişmesi için hani deriz ya Şeyh Edebali’nin bir sözü vardır “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” bu anlamda bizler de insanı yaşatmamız lazım insanların yaşamasını çok görmemeliyiz. İnsanların yaşadığı yeri yaşadığı kenti sosyal donatı alanlarıyla gençlik bilinci ile insan odaklı yaşam alanları oluşturarak onları yaşatırsanız devlet yaşarsa bayrak sancak her zaman dik durur.

****Başkanın birçok konuya kendiniz cevap verdiniz bu anlamda bizim sorularımızda boşa düşmüş oldu. Biz son bir soru sormak  istiyorum öyle durumlarda alıyoruz, Yıldırım belediye başkanlığına aday mısınız acaba başkanım ?

YEREL SEÇİMLERE GELECEK PARTİSİ OLARAK GİRERSEK EN İYİ ADAY BEN KENDİMİ GÖRÜYORUM..!!

—-Şimdi Yıldırım’da belediye başkan adayıyım demedim. Tabii ki normal olarak  siyasi partilerin ilçe başkanları potansiyel olarak belediye başkan adayıdır.Lakin Gelecek Partisi tek başına kendi amblemi ile logosuyla seçime giderse en iyi aday da ben kendimi görüyorum. Yıldırımı bilen biri , Yıldırım aşığıyım Yıldırım’ın sorunlarını iki yıldır siyaset yapıyoruz diye 2 yıldır gözlemleyen araştıran biri değilim. Ben Yıldırım’ın 71 Mahallesini  çok iyi bilen hangi mahallede hangi çıkmaz sokağın olduğunu bilen biriyim. Halkın içinden biriyim topluma sivil toplum kuruluşları ile yardımlaşmayı kaynaşmayı toplum bilincini toplumun ne ihtiyacı olduğunu bilen biriyim.

YILDIRIM’IN 71 MAHALLESİNİ ÇIKMAZ SOKAKLARINA KADAR BİLİYORUM..!!

Özellikle şunu da ifade etmek isterim ülkemizde veya ilçemizde ya da ilimizde genelde hep belediye başkanlarının hep inşaat mühendisi müteahhit olması yönünde bir ısrarcı anlayış var aslında ben bu anlayışı kınıyorum. Kınamamın sebebi de belediye başkanlığı yapan insanların mutlaka ticari bilgisinin olması lazım. Kendi yapmış olduğu ticaret hayatında başarılı olması lazım ama ne yazık ki bu Yıldırım’da uzun yıllardır hiç bu şekilde değil. Bu anlamda karış karış sokak sokak Yıldırım’ın 71 Mahallesi’ni bilen bir kişi olarak eğer Gelecek Partisi partimiz Belediye Başkanlığı seçimlerine kendi logosu ile amblemi ile  girerse en iyi aday olarak ben kendimi görüyorum.

Bu anlamda her şeyi Yıldırım’ın daha güzel daha yaşanılabilir bir ilçe olması için elimizden geleni yapacağız.Son olarak başta buradan Yıldırım’da yaşayan 750 bini aşkın insanımız olmak üzere Yurt genelinde yaşayan 85 milyon  insanımıza Bursa’dan ,Gelecek Partisi Yıldırım İlçe binasından sevgilerimi ,selamlarımı göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum.Diyerek sözlerini tamamladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ