Demokrat Zafer

SOFTWAREONE, AYRICALIKLI GÜVENLİK ÇÖZÜMÜ ONE IDENTITY’İ TANITTI

Müşterilerine yazılım varlıklarını yönetmeleri konusunda çözümler sunan SoftwareOne, önemli iş ortaklarından biri olan Quest’in kimlik yönetimini ön plana çıkardığı çözümü One Identity’i düzenlemiş olduğu etkinlikte tanıttı. Veri güvenliğini sağlamak için kimliği merkezde konumlandıran One Identity’i tüm detaylarıyla ele alan etkinlik, SoftwareOne müşterilerini bir araya getirdi.

Kurumların teknolojik ihtiyaçları için güvenilir iş ortağı SoftwareOne, güvenliği entegre ve benzersiz şekilde sağlayan One Identity’i tanıtmak için Türkiye’nin önde gelen kimlik yönetimi (IDM) yöneticileri ve müşterilerinin katıldığı bir etkinlik gerçekleştirdi. One Identity’nin tüm detaylarının konuşulduğu etkinlikte, dünyada veri güvenliğinin önemine ilişkin bilgiler de paylaşıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Quest Kurumsal Satış Müdürü Burcu Meriç, Quest’in çıkış yolculuğundan bahsederek, geliştirmiş oldukları One Identity’nin bütün çözümleriyle kendini ispatladığını vurguladı. Etkinlikte konuşan bir diğer isim SoftwareOne Kimlik ve Erişim Yöneticisi Talha Gökgün ise One Identity çözümünün teknik altyapısına değinerek ürünün özellikleri hakkında bilgi verdi. Pandemi döneminin ardından, hibrit çalışma sistemine geçiş ile güvenlik ihtiyaçlarının arttığından bahseden Gökgün, bireysel kullanıcıların sahip olduğu dataları güvenli bir hale getirmeleri gerektiğini vurguladı.

One Identity demosu canlı olarak gerçekleştirildi

Konuşmaların ardından iki aşamalı demo bölümüne geçildi. İlk demo SoftwareOne Kıdemli Çözüm Danışmanı Volkan Ceylan tarafından, ikinci demo ise SoftwareOne Çözüm Danışmanı Kerim Erarslan tarafından gerçekleştirildi. Sunulan demoda, One Identity’nin insan kaynakları tarafından işe alınma ve işten ayrılma süreçlerinde nasıl kullanıldığı gösterildi.

Demo sunumundan sonra söz alan ING Bank Kimlik ve Erişim Yönetimi Müdürü Erdem Orhan, IDM’nin özellikle işe başlama, bölüm değiştirme ve bankadan ayrılma olarak üç ana süreci entegre bir şekilde yönettiğinden söz etti. Kişisel hesapların yönetimi, ana bankacılık uygulamasında hesapların oluşturulması ve yetkilerin tanımlanması gibi IDM üzerinden birçok işlem yaptıklarını söyleyen Orhan, ‘’Biz şu an yaklaşık olarak 17 bin tane hesabı IDM üzerinden yönetir durumdayız. Bunun içinde internal, external ve outdoor kullanıcılar var. IDM üzerinden ING’nin stratejik olarak iş ortaklarının hesaplarını yönetebiliyoruz. Günlük 170 civarı IDM’de talep yapılıyor’’ ifadelerini kullanarak IDM’nin ING Bank’taki önemini vurguladı.

Etkinlik, Enerji Analisti ve Sürdürülebilirlik Danışmanı Ahmet Acar’ın konuşmasıyla son buldu. ‘’Kendi hayatımızda ve günlük yaşamımızda nasıl daha sürdürülebilir olurum?’’ konusuna dikkat çeken Acar, dünyadaki toplam enerji tüketiminin yüzde 30’unun bireysel tüketim alışkanlıklarına bağlı olduğundan söz etti. Alışkanlıkları değiştirmenin oldukça zor olduğunun da altını çizen Acar, öte yandan bunun başarıldığı taktirde enerjide sürdürülebilirliğin sağlanabileceğini belirtti.

SoftwareOne Hakkında

SoftwareONE, müşterilerine lisanslama optimizasyonu, etkin tedarik veya bulut tabanlı çözüm danışmanlığı gibi hizmetler sunarak yazılım varlıklarını yönetmeleri konusunda yardımcı olan küresel bir teknoloji ve servis sağlayıcısıdır. Yazılımlarını yerinde veya uzaktan; veri merkezinde veya çoklu bulut ortamında yönetmek için dünyanın her yerinden ve her büyüklükte müşterilerle çalışan SoftwareONE, Türkiye organizasyonunda ise tüm bunlara ek olarak yapay zekâ, DevOps, DevSecOps ve siber güvenlik alanlarında onlarca yıla dayanan tecrübesi ve nitelikli insan kaynağı ile müşterilerine en iyi ürün ve hizmeti sunmak için faaliyetlerini sürdürüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ