Demokrat Zafer

Emekliye Kök Maaş Uygulaması Çin İşkencesine Dönüştü!

Emekli maaşlarına kademeli zam, refah payı artışı ve enflasyon farkı ile birlikte temmuz ayında üçlü zam yapılması planlanıyor ancak milyonlarca emekli en düşük emekli maaşı olarak belirlenen 7.500 lira aylığa mahkum kalabilir. Bu durumda kök maaşı 3.500- 4.500 lira düzeylerinde olan ve yasa ile Hazine tarafından 7.500 liraya tamamlanan milyonlarca emeklinin maaşlarına yapılacak zam oranı yüzde 100’e dayansa bile alacakları maaşın 7.500 lirada kalması söz konusu. EYT Federasyonu Onursal Başkanı Gönül Boran Özüpak, emekli maaşlarındaki esas sorunun ABO oranlarının düşürülmesi olduğunu belirterek, “Emekli kök maaş uygulaması değil, zıkkımın kökü maaş uygulamasıyla 7 bin 500 TL’ye mahkum edildi.” dedi.

EYT Federasyonu Onursal Başkanı Gönül Boran Özüpak, emekliye yüzde 25’lik zamma sert tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özüpak, şunları söyledi:

“2008 yılında ABO ile birlikte emekli aylığının adı oldu yaşlılık aylığı.

Amaç ’emekli aylığı asgari ücretin altında olamaz’ ibaresini hiç etmekti.

Ayrıca ABO ile kök maaş uygulamasıyla emeklinin yıllarca ‘insanca yaşamak istiyorum’ diye ödediği primlerinin karşılığı oldu sefalet maaşı.

Emekliye gelen yüzde 25 zam 4.000-6000TL arası kök maaşa uygulanması 7.500TL yi aşmadı.

Enflasyona ezdirmeyeceğim denilen asil emekli, kök maaş uygulaması değil ZIKKIMIN KÖKÜ maaş uygulamasıyla 7.500. TL ye mahkum edildi. Adaletin var mı AK Parti!”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ