Demokrat Zafer

Türkiye’de üretilen sandviç paneller, 5 kıtada kullanılıyor

TİMin, ihracat hacimlerine göre Türkiye’nin ilk 1.000 ihracatçı şirketini listelediği çalışması yayımlandı. 5 kıtada 102 ülkeye ihracat yapan sandviç panel ve EPS ürünleri üreticisi, listede kendi sektörünü temsil eden tek şirket oldu. 
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ihracatçıları ödüllendirmek ve onlara motivasyon sağlamak amacıyla hazırladığı Türkiye’nin İlk 1.000 İhracatçısı listesinin 2022 edisyonunu yayımladı. Türk bayrağını ürün ve hizmetleriyle dünyanın dört bir yanında dalgalandıran 1.000 şirketin ihracat büyüklüklerine göre sıralandığı raporda, 5 kıtada 102 ülkeye ihracat yapan sandviç panel ve EPS ürünleri üreticisi Teknopanel, kendi sektöründen listeye giren tek şirket oldu.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci, “Türkiye İhracatçılar Meclisimizin düzenli olarak yayımladığı Türkiye’nin İlk 1.000 İhracatçısı listesi, ülkemizin ekonomisine sağladığımız katma değeri ortaya koyarken, bizi yeni başarılar için cesaretlendiriyor. Bu önemli listede sektörünü temsil eden tek şirket olarak gururluyuz” dedi.

5 kıtada 102 ülkeye ihracat yapıyor

2005 yılından bu yana faaliyet gösteren, Avrupa, Asya, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika’daki 102 ülkeye ihracat yapan şirket, Türkiye’nin en büyük ihracatçılarının yer aldığı listede çelik kategorisinde 76., genel sıralamada ise 842. olarak yerini aldı. Her yıl ihracat rakamlarını artırdıklarına dikkat çeken Orhan Kahveci, “Kurulduğumuz günden bu yana dört duvarı aşan fikirlerimizle müşterilerimize dünya standartlarında hizmet vermek için çalışıyoruz. Yalıtımlı çatı ve cephe sandviç panellerimiz ve EPS ürünlerimizle yer aldığımız her bölgede ülkemizin bayrağını gururla taşıyoruz. Çok yakında ihracat pazarlarımızın arasına, 6. kıta olarak Avustralya’yı da ekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Beşinci fabrikasını Kuzey Makedonyada açıyor 

Yıllık 13,5 milyon metrekare sandviç panel, yıllık toplam 1,6 milyon metreküp EPS üretim kapasitesine sahip olduklarını vurgulayan Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci, “Sektörünün ilk ve tek Ar-Ge merkezine sahip sanayi şirketi olarak, İstanbul Sanayi Odası’nın İSO Birinci 500 Sanayi Kuruluşu sıralamasında da 8 yıldır üst üste sektör lideri olarak konumlanıyoruz. Avrupa’nın en modern tesisleri arasında yer alan, toplam 123 bin metrekare alana kurulu Mersin, Sakarya, İzmir ve İstanbul’daki tesislerimizde, 500’ü aşkın çalışanımızın emeğiyle ürettiğimiz sandviç panel EPS ve diğer ürünlerimizi, yurt içinde 150 yetkili hizmet noktası, yurt dışında 120’den fazla iş ortağı aracılığıyla müşterilerle buluşturuyoruz” diye konuştu.

2023 yılında, üretim tesislerinin sayısının beşe çıkacağını vurgulayan Orhan Kahveci, “Yeni fabrikamızı Kuzey Makedonya’da açacak, bu tesisle üretim kapasitemize sandviç panelde 3 milyon metrekare, EPS ürünlerinde 350 bin metreküp daha ekleyeceğiz. Kuzey Makedonya fabrikamız, Teknopanel markasının Avrupa pazarındaki bilinirliğini bir üst seviyeye çıkaracak” diye konuştu.

Lider şirketlerin ülkelerine ve dünyaya karşı sorumlulukları var”

Teknopanel, deprem bölgesindeki konteyner kent ihtiyacına da sessiz kalmamış; Ticaret Bakanlığı ve AFAD’ın koordinasyonunda yürütülen projeye tüm gücüyle katılıyor. Bölgede konteyner kent inşasının birinci etabı için ihtiyaç duyulan 2,8 milyon metrekarelik yalıtımlı sandviç çatı ve cephe paneli talebine yanıt vermek için üretim hatlarını %65’ini seferber ediyor.

Lider şirketlerin ülkelerine ve dünyaya karşı sorumlulukları olduğunu belirten Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Türkiye’nin ihracat devleri arasında yer alan, sektöründe 4 üretim hattıyla üretim liderliğini elinde bulunduran bir şirket olarak koşullar ne olursa olsun elimizden geleni yapmaya hazırız. Aynı sorumluluk bilinciyle enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konularında çevreye pozitif katkı sağlayacak yeni ürünler için Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına çok değer veriyor ve bu çalışmaları hassasiyetle takip ediyoruz. Gezegenimizin geleceğine katkıda bulunmak için üretim süreçlerimizde karbon ayak izimizi azaltıyor, yeşil dönüşüm projelerini önceliklendiriyoruz. Yapı dünyasındaki yalıtım sektörünün yükselen üreticisi Teknopanel olarak, her yıl başarılarımızı daha yukarı taşımak için çalışıyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ