Demokrat Zafer

‘PAÜ’de Yabancı Öğrenci Kayıt Skandal’nda ‘Son Söz” Yargının!

‘PAÜ’de Yabancı Öğrenci Kayıt Skandal’nda ‘Son Sözü’ Yargı Söyleyecek…

Şifre Haber tarafından geçtiğimiz yılın ekim ayında gündeme taşınan Pamukkale Üniversitesi’ndeki ‘Yabancı Öğrenci Kayıt Skandalı’ haberinden sonra, son olarak aynı konuyla ilgili 2 öğretim görevlisi, 1 şube müdürü ve 2 memurun açığa alındığı soruşturma dosyası hakkında, yargıya intikal eder etmez gizlilik kararı alındığı bildirildi.

Şifre Haber’in konuyla ilgili ilk haberinde, Türkiye genelinde yaşanan ve yabancı uyruklu öğrencilerin, bazı çetelerin üniversitedeki bağlantıları aracılığıyla dolandırılarak mağdur edildikleri yönündeki somut iddialar, ulusal basında bomba etkisi yaratmıştı.

Aynı sürecin Pamukkale Üniversitesi kayıt işlemleri sırasında da yaşandığını, bunun farkına varılır varılmaz kayıt iptali yoluna gidildiği ve YÖK tarafından soruşturma başlatıldığının duyurulmasından sonra ise 5 görevli açığa alınmıştı.

YABANCI OGRENCIBANNER 1

DOSYA YARGIYA İNTİKAL ETTİRİLDİ…

Tüm bu süreçten sonra, son gelen haberlere göre içlerinde açığa alınan 5 görevlinin de bulunduğu ‘PAÜ Kayıt Skandalı’ dosyasının idari soruşturma sürecinin tamamlanarak adli makamlara gönderildiği öğrenildi.

Haklarında suçlamalar bulunulan 5 görevliden bazılarının, suçun kendilerinde değil de kendilerine talimatlar veren veya kendi şifreleriyle işlem yapan yöneticilerde olduğunu iddia ederek avukatlarını devreye soktukları, davaya müdahil olmak isteyen avukatların ise ‘Dosya hakkında gizlilik kararı alındığı’ gerekçesiyle soruşturma aşaması boyunca işlem yapamayacağı öğrenildi.

GİZLİLİK GEREKÇESİ, ÇETE FAALİYETİ Mİ?

DR. VAHDET ÖZKOÇAK/ÖGEDER BAŞKANI

CMK’nın 153/2 maddesi gereğince ‘Müdafiin dosya içeriğini inceleme veya belgelerden örnek alma yetkisi, soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebilecek ise Cumhuriyet savcısının istemi üzerine hâkim kararıyla kısıtlanabilir. Bu karar ancak aşağıda sayılan suçlara ilişkin yürütülen soruşturmalarda verilebilir’ denilerek 8 maddelik TCK kapsamındaki suçlar sıralanıyor ve bu suçların 5. maddesinde yer alan ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma (madde 220)’ ye dayanılarak, böyle bir kararın alınmış olabileceği şeklinde yorumlandı.

ÖGESEN VE ÖGEDER BAŞKANI ÖZKOÇAK, ŞİFRE HABER’İ KAYNAK GÖSTERDİ…

Öte yandan,  Şifre Haber’in ve Pauburada’nın üniversite ile ilgili haberlerini yakından takip eden Öğretim Elemanları SENDİKASI (ÖGESEN) Öğretim Elemanları Derneği (ÖGEDER)  Genel Başkanı Dr. Vahdet Özkoçak ise Şifre Haber’in bu konuyla ilgili haberini sosyal medyasında paylaşarak ve ÖSYM Başkanı’nın, bundan böyle yabancı öğrenci alımını tek merkezden sınavla belirleyeceği müjdesini birlikte vererek şöyle dedi:

PAU FOTO 1

ÖSYM Başkanı duyurdu: 13 yıl aradan sonra bir ilk. Bu habere ve açıklamaya konu işlemin tesisinde hamdolsun az da olsa katkımız oldu. Bir Üniversitede açığa almalar olmuştu Yineliyorum. Devletimiz yarına bırakır ama kimsenin yanına bırakmaz.

İlgili haber: https://sifrehaber.com/paude-2-ogretim-gorevlisi-1-sube-muduru-ve-2-memur-aciga-alindi/

ÖĞRENCİ VELİLERİ VE ÖĞRENCİLER HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATIYOR…

Diğer taraftan kayıt skandalı nedeniyle, hak ettikleri halde kayıtları silinen onlarca öğrenci ve velileri, dünyanın değişik yerlerinden Şifre Haber’le temasa geçerek tepkilerini dile getirmeye devam ediyorlar.

Rusya’dan, Azerbaycan’dan, Kosova’dan arayan öğrenci velileri “bizim çocuklarımız okullarından dereceyle mezun olmasına ve ilk başvurularında PAÜ’ye kabul edilmelerine rağmen, yaşatılan kayıt skandalı nedeniyle iptal gündeme gelince mağdur oldular. Bu yetmemiş gibi, ardından açılan alımlarda ise hak etmedikleri halde tıp ve mühendislik gibi bölümlere onlarca torpilli öğrencinin kaydedildiğini duyuyoruz. Yaşatılan bu mağduriyetlere karşı her türlü hukuki süreci, bir araya gelerek başlatıyoruz”dediler.

———-

PAÜBURADA DİYOR Kİ…

Şifre Haber ve Paüburada olarak, konuyu ilk kez gündeme getirdiğimizde uyarılarımızı ciddiye almayanlar, alelacele sınavları iptal ettiler ve YÖK’ün devreye girmesiyle soruşturma açmak durumunda kaldılar.

5 görevli açığa alındı ama bu görevlilerin bir kısmının ise suçsuz olduğu iddia ediliyor. Hatta asıl suçluları saklamak ve korumak amacıyla, soruşturmanın yönünün saptırıldığı da ileri sürülüyor.

Şifre Haber ve pauburada olarak, gizlilik kararı alınan bu dosyanın yakın takipçisi olacağımızı, mağdur edilen öğrencilerin ve (eğer gerçekse) suçsuz olduğu ileri sürülen görevlilerin de sonuna kadar arkalarında olacağımızı buradan ilan ediyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ