Demokrat Zafer

“Fata Morgana” 5 Temmuz’da Decollage Art Space’te Açılıyor

Decollage Art Space, 5 Temmuz – 18 Ağustos 2023 tarihleri arasında on iki sanatçıyı bir araya getirdiği karma sergi “Fata Morgana”ya ev sahipliği yapıyor.

“Fata Morgana”, sıcaklık farkı sebebiyle ufuk çizgisinde bulunan cismi havada asılı görmemize neden olan optik bir illüzyondur. Aynı zamanda yansımanın ardındaki öteki dünya demektir. Yaz sıcaklığı kadar gerçek ve bir o kadar geçici sevinçleri temsil eden “Fata Morgana”; belirsiz, karmaşık ve tekinsiz olanın göstergesidir.

Yüzyıllardır özellikle denize yakın yaşayan toplumların bir parçası hâline gelen bu serabın ele alındığı seçkide, doğanın insan yerleşkeleri ve diğer yaşam bulgularıyla kesişme alanları keşfediliyor. Bağımsız serilerin bir araya gelmesiyle oluşturulan sergide, “Fata Morgana” serabının ruhuna uygun bir şekilde aykırı hayal güçlerine ve bu hayal güçlerinin etki alanlarına klasik ve modern yorumlar ekleniyor. Seçkide soyut, non-figüratif çalışmaların birlikteliği, alımlayıcıya “öteki dünya”nın kapılarını aralıyor.

Sergide yer alan sanatçılar: Elif Karaosman, Emine Yüksel, Güzin Tangör, Hande Karahanoğlu, Mehmet Şenol Şişli, Münire Özbey, Neriman Şairoğlu, Nezihe Gökçe, Pierrick Her, Pınar Akbaba, Remzi Karabulut ve Şehriyar Cem.

Açılış:

Sergi açılışı 5 Temmuz Çarşamba günü saat 17:00’de gerçekleşecektir.

Ziyaret Saatleri:

Her gün: 10:00 – 18:00

Adres:

Suadiye Mahallesi, Müzeyyen Sokak, No:4/1, 34740, Kadıköy/İstanbul

İletişim:

+90 (532) 363 09 89

info@decollageartspace.com

www.decollageartspace.com

https://www.instagram.com/decollageartspace/

Ulaşım:

Marmaray ulaşımı için Suadiye İstasyonu’nu, İETT ulaşımı için ise Tan Sokak Otobüs Durağı’nı kullanabilirsiniz. Araçla gelenler için Decollage Art Space önünde İSPARK park imkânı bulunmaktadır.

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ