Demokrat Zafer

Gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, “Ben bir genel başkan olarak partimin sadece yakın geleceğini değil uzun hedefli yapısını da düşünüyorum. Gemiyi limana sağlam götürmek yine kaptanın görevidir. Gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin” dedi.

Kılıçdaroğlu: Gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları;

“Sözlerime önce birkaç acı haberle başlamak isterim. İki şehidimiz var. Şehitlerimizin bizim gönlümüzde ayrı bir yeri vardır. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama bu vatan için canını veren herkese 85 milyon minnet duyar. İki şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum.

MKE’de de 5 işçimiz hayatını kaybetti. Onlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Bu olayın takipçisi olacağız. Hangi gerekçeyle nasıl bir facia gerçekleşti bunu da takip edeceğiz. Sanatın ve kültürün değerini en iyi bizler biliriz. Önemli bir keman sanatçımız Suna Kan’ı kaybettik. Sanat dünyamızın başı sağ olsun.

Rize’de eski kadın kolları başkanımız hayatını kaybetti. Bir felaket sonucu diyelim… Pencere camını silerken 6. Kattan düşmesi ve hayatını kaybetmesi yüreğimizde derin bir yara açtı.

Bir seçim dönemini artısı ile eksisi ile geride bıraktık. Yolu doğru olanın yükü ağır olur. Yolumuz doğrudur, yükümüz ağırdır. 85 milyonun yükünü çeken bir partiyiz.

“BEKLEDİĞİMİZİ ALAMADIK”

Bir değişim yapacaktık, ülkemize demokrasiyi getirecektik. Beklediğimizi alamadık, kazanamadık Eleştirilerin tamamını saygıyla karşılıyorum ama kalemi eline alıp da önyargıyla hareket edenlerin gazeteciliğini sorgulamak da benim görevimdir. Kalemini satmayan, onurlu gazetecilik yapan, haklı eleştirilerini yazan bütün gazetecilere saygım vardır ama kendisini bir anda savcı yerine, yargıç yerine koyan gazeteciyi sorgulamak benim görevimdir.

Hiç kimseyi ötekileştirmeyecektik, yeni bir anlayışı bu ülkeye getirecektik, bu idealimizden asla vazgeçemeyiz, inançla, kararlılıkla, bu ülkeye demokrasiyi gerçek anlamda getirinceye kadar yolumuza devam edeceğiz.

İnsanlık tarihi bir demokrasi tarihidir bu ülkede o demokrasinin mihenk taşı da Cumhuriyet Halk Partisi’dir. CHP küllerinden yeniden doğacaktır. Bu Saraylıları elbette göndereceğiz, birlikte göndereceğiz.

Ben CHP’nin bir üyesi olması şerefini ömrüm boyunca taşıyacağım, bu şeref benden aileme kalacak olan en kıymetli mirastır. Ben bir genel başkan olarak partimin sadece yakın geleceğini değil uzun hedefli yapısını da düşünüyorum. Gemiyi limana sağlam götürmek yine kaptanın görevidir. Gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin.”

Değişimin parçası olmak isteyen bireysel beklentiden arınmalı.

Kurultay kararımızın gündeminde değişim var. Değişimin önünü açacağım. Hiçbir zaman değişimin önünü tıkayan bir kişi değilim, değişimin önünü tamamen açacağım.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ