Demokrat Zafer

Türk Sağlık Sen Bursa; Hakkımız Olan Odayı Vermeyerek Ne Yapmaya Çalışıyorsunuz!

Türk Sağlık Sen Bursa Şubesi’nden “Oda” isyanı! Türk Sağlık Sen 2 Nolu Şube üyeleri İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü önünde kendilerine tahsis edilmeyen odanın hesabını yaptıkları açıklamayla sordu. Açıklamaya Türkiye KamuSen İl Temsilcisi İbrahim Bulut, Türk Sağlık Sen Bursa Şube Başkanı Sabit Karabayır, Türk Haber Sen Bursa Şube Başkanı İdris Köseoğlu’da katıldı. Türk Sağlık Sen 2 Nolu Şube Başkanı Bilal Atik;

“Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde değerli çalışanların teveccühü ile yetki bu sene el değiştirmiş ve sendikamız Türk Sağlık-Sen’e geçmiştir.

Yetki el değiştirince Sağlık-Sen’in kullandığı yetkili sendika temsilcilik odasının sendikamıza tahsis edilmesi için il müdürlüğüne tarafımızca başvuruda bulunulmuştur. Hatta bu konuda sendikamız tarafından kurumumuz ve görev yapanlar düşünülerek mevcut odanın büyüklüğüne dikkat çekilmiş başka bir amaç için kullanılabileceği daha küçük bir odanın tahsis edilmesinde herhangi bir sorun olmayacağı da iletilmiştir.  Fakat her ne hikmetse Sağlık-Sen in yetkiyi aldığı her dönem yapılan oda tahsisi işlemi bizim başvurumuz sonrası oda yoktur denilerek reddedilmiştir.

30 Mayısta sağlık-sen’in kullandığı aktif olan yetkili sendika odası birgün sonra Türk sağlık Sen e verilmesin diye apar topar yok edilmiştir.

Bizim gösterdiğimiz nezakete ve kurumu düşünen yaklaşımımıza bize düşmanca tavır göstererek karşılık verenler iyi bilsin ki kamu kurumları kimsenin babasının tapulu malı değildir.

Anlaşılan o dur ki Sağlık-Sen’in yetkiyi kaybetmesini malum senciler kabullenmiş ama kraldan çok kralcılık yapan bazı bürokratların bu durum içine oturmuştur. Hiç merak etmesinler hazımsızlıklarına çare yoktur, bunu kabullenecekler ve hakkımız olan o odayı bize tahsis edeceklerdir.  Bunun aksi durumunda yapılan her işlem hukuksuz ve görevi kötüye kullanmadır. Adalet önünde hesap verirler.

Çalışanın tercihi ortada iken idarecinin keyfi hareket etmesi yok hükmündedir. Onun için buradan uyarımızı yapıyoruz. Herkes aklını başına alsın. Herkes yasa mevzuat ve hakkaniyet neyi gerektiyorsa onu yapsın.

Ayrıca sözlerimi bitirmeden önce bir konuya daha değinmek istiyorum. Geçtiğimiz sene 5 yıllık 12700 tl ye yapılan banka promosyon ihalesi artan enflasyon karşısında erimiş ve anlamsız bir rakam haline gelmiştir. Süreninde çok uzun olması çalışanın aleyhine olduğu malumunuzdur. Yapmış olduğumuz girişimler neticesi il müdürlüğü 2022 kasım ayında  ihaleyi fes etmek ve yeni teklifleri değerlendirmek için ihaleye çıkmış istenilen rakam elde edilemeyince 2023 yılı şubat ayında tekrar ihale yapılacağı tarafımıza iletilmiştir.

Fakat geldiğimiz noktada banka promosyonunun yenilenmesi ile alakalı bir türlü adım atmayan , verdiği sözü ve çalışanı hatırlamayan bazı bürokratlar konu çalışanların teveccüh gösterdiği sendikamız olunca başvurumuza gayet hızlı cevap vermiştir.

Burdan birkez daha tekrarlıyorum yetkili sendika odasının tahsisi , banka promosyonu , usüle aykırı yapılan geçiçi görevlendirmeler sendikamız tarafından büyük bir titizlikle takip edilecek ve keyfi uygulama yapanlara adelet önünde hesap sorulacaktır. ” 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ