Demokrat Zafer

BEN AİLEMİN BECERİKSİZ YÖNETİCİLER YÜZÜNDEN YIKINTI ALTINDA KALMASINI ve ÖLMESİNİ İSTEMİYORUM

Koşar adım Bursa’ya gelen depreme en büyük isyan BBP’li isimden geldi. Geçmiş dönem BBP Gemlik Belediye Başkan Adayı Hacı Ömer Yavuz; ” Tarih 17 ağustos 1999. Hayatımda ilk defa yerin sarsıldığını hissetmiş ve sabahında binlerce kişinin öldüğü haberini almıştım. Kasımda Isparta dağ komando okuluna gittiğim ilk günün gecesi ilk defa ranzada yattığım için sallantıdan dolayı iki defa koğuşta kaçtım.

Ülkemizin ve Gemlik ilçemizin birinci derece riskli deprem bölgesi olduğunu düşündüğümüzde acil kurtulma planlarını hükümet ve belediye yöneticilerimiz almıştır diye düşündüm. Onlarda benim gibi sadece düşünmüşler. Hemde yıllarca. Tam tamına 23 yıl düşünmüşler.
Sonucunda başarmışlar ama. Ortak bir karar almışlar ve bu karar sonucunda kocaman bir sıfır oldukları kanaatine varmışlar. On bir ilde yaşanan deprem bile onlara etki etmemiş. Belki biz zaten ilçeyi taşıyamadık, yerinde dönüştüremedik, elimizden geleni yaptık gibi düşüncelerle kendinizi avutuyor olabilirsiniz. Hatta! Seçim esnasında ve seçimden sonra halkı şucu bucu, oy verdi vermedi diye suçlamalarla zamanınızı da öldürüyor olabilirsiniz.
AMAAA!!
Şunu kesinlikle unutmayın. 99yılından buyana gelen, hükümet ve belediye yöneticilerinin tamamında bu vebal vardır. Bu memlekette önüne geçilebilicek bir afetten bir kişi dahi ölürse bunun hesabını veremezsiniz.
Belki kimi evini, kimi dükkanını vermiyor olabilir. Ancak hızlı bir kaçış planınız varsa hemen devreye sokmalısınız. Rezerv alanları ve dahi hazine arazilerini kullanarak prefabrik konutlarla canını düşünenleri taşıyabilirsiniz.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ