Demokrat Zafer

25 YIL SONRA YENİDEN CYRANO İLE İZLEYİCİ KARŞISINA ÇIKAN BÜLENT EMİN YARAR, MİLLİYET SANAT’A KONUŞTU… “SÖZÜN BÜYÜSÜNÜ HATIRLATMAK GEREKİYOR”

DasDas prodüksiyonu “Cyrano” oyunuyla, 25 yıl sonra yeniden Cyrano de Bergerac rolüyle tiyatro izleyicisinin karşısına çıkan Bülent Emin Yarar, zamanında oyunu göremeyen kızı yaşındakilerin o samimiyeti, o duyguyu hissetmesini, Edmond Rostand’dan nemalanmasını istiyor. Ayın Söyleşisi için Milliyet Sanat’ın Mayıs 2023 sayısında Asu Maro’nun konuğu olan usta oyuncu “Sözün büyüsünü arada bir hatırlamak, hatırlatmak gerekiyor. O yüzden Shakespeare oynamak istiyorum,” diyor ve hem oyunculukta hem de hayatta samimiyetin önemini vurgulayarak ekliyor: “Samimi olduğunda her şey başkalaşıyor.”

Bülent Emin Yarar oynadığı her oyuna damgasını vuran, adı onunla birlikte anılmaya devam eden bir oyuncu. Yarar, 1999 yılında Işıl Kasapoğlu’nun sahneye koyduğu “Cyrano”nun ardından bu defa Ahmet Sami Özbudak rejisiyle, DasDas prodüksiyonu olarak sahnelenen oyunda yeniden Cyrano de Bergerac olarak tiyatroseverlerin karşısına çıkıyor. 25 yıl sonra, son derece hâkim olduğu bir oyuna hazırlanırken bile aynı heyecanı taşıyan usta oyuncu “Heyecan ve korku gene var, onlarsız gidemiyor hayat,” diyor.

“Gençlerle çalışmak iyi geliyor”

“Cyrano”yu geçtiğimiz yıllarda Işıl Kasapoğlu’yla yeniden sahneye koymayı düşündüklerini ancak gerçekleştiremediklerini anlatan Bülent Emin Yarar, Ahmet Sami Özbudak ile çalışmakla ilgili “Genç bir yönetmenle çalışmak da başka bir şey. Böyle deneyimlerim var, tiyatro dışında, sinemada daha çok. Bana iyi geliyor gençlerle çalışmak,” yorumunu yapıyor.

“O yaşa kadar hiç tiyatro metni okumamıştım”

Tiyatro bölümüne girmeden önce hem opera okuduğunu hem de stadyumda pide ayran sattığını anlatan usta oyuncu, tiyatro sınavına arkadaşlarının zorlamasıyla, 24 yaşında girdiğini söylüyor: “O yaşa kadar hiç tiyatro metni okumamıştım.”

“Dinlermiş gibi yaptığında hiçbir şey olmuyor”

Bir oyuncunun, sahnede partnerinin her cümlesini dinlemesi gerektiğini söyleyen Bülent Emin Yarar “Çünkü dinlemek çok önemli bir şey. Hayatta da. Dinlermiş gibi yaptığımızda zaten hiçbir şey olmuyor. Ne hayatta ne sahnede” diyor.

Bülent Emin Yarar ve Asu Maro’nun hem “Cyrano”yu hem de usta oyuncunun kariyeri boyunca geçtiği yolları konuştuğu röportajın tamamı Milliyet Sanat’ın Mayıs 2023 sayısında…

Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, shopier.com’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için:               milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ