Demokrat Zafer

KİN, NEFRET, ÖFKE VE KİŞİSEL KIRGINLIKLARLA MİLLET İTTİFAKINA ZARAR VERMEK KENDİNİ VE GELECEĞİNİ İNKÂRDIR.

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday makalesinde;

Sevgili Dostlar, Yoldaşlar ve Canlar, siyaset çok zor ve özveri isteyen bir alandır.
Hele hele ideolojiyi önemseyen, toplumsal duyarlılıkları önceleyen partilerde mücadele etmek çok özveri ve fedakârlık ister.
CHP sosyal demokrat olması gereken ancak bu konuda çok başarılı olamayan bir kitle partisidir.
Ancak CHP, tüm aksaklıklarına, uygulamadaki hatalarına ve örgütlenmedeki yanlışlarına karşın hala ülkenin en önemli, en ihtiyaç duyulan ve bu seçim ortamında asla vazgeçilmemesi gereken bir partidir.
Çünkü CHP, ülkenin tüm renklerini temsil eden ve halkları koruyan ve “hak, Hukuk, Adalet” diyen ulu bir çınardır.
CHP’de siyaset yapmak; tüm eksiklerine, örgütteki verdiği kararlarla milletvekili seçim sürecinde yoldaşları üzmüş olmasına karşın çok önemli ve değerlidir.
Çünkü CHP en zor olanı yapmıştır:
Ülkenin kurtuluşu ve aydınlığa çıkıp Tek Adam Otokratik yapısına ve Siyasal İslam anlayışına son vermek için yeniden laik demokratik cumhuriyeti ve parlamenter sistemi kurmak için tarihsel bir görev üstlenmiştir.
Ülkemizde seçim süreci yerelde de genelde de çok zorlu geçiyor.
Devletin tüm olanakları Cumhur İttifakınca haksız yere ve suç olacak kadar pervasızca kullanılıyor.
Yüksek Seçim Kurulu AKP’nin arka bahçesi gibi kendini ve konumunu inkâr edercesine hukuksuz kararlara imza atıyor.
Tüm zorluklara karşın Halklar kararını verdi ve çığ oldu bu ceberut yapının üstüne düştü kendilerini yolcu ediyor.
Millet ittifakının İzmir’de yaptığı ve tüm liderlerin katıldığı hatta bir kısmının eşli katıldığı mükemmel ve tüm ülkeye olumlu yansıyan, güven ve umut veren rüzgârı görmemek ve mutlu olmamak mümkün değildir.
Yerelde yani kendi ilim Bursa’da henüz o havayı görmedim ve hissetmedim ama ummak ve mutlaka o rüzgâr burada da esip ilimizde de başarılsın istiyorum.
Ancak beni ve tabii ki ben gibi CHP ailesinin tüm bireylerini üzen bir konuyu yazma ve uyarma ihtiyacı duydum.
Senelerce CHP’li olmakla övünene bazı kişiler kendilerince haklı sebeplerle başka tercihler yapmış olabilirler.
Kızgın ve kırılmışta olabilirler!!!
Ancak ülkede laik demokratik rejimin tartışıldığı, cumhuriyet değerlerinin yok edildiği, soygun düzeninin meşrulaştığı ve ülke kaynaklarının kişisel çıkar guruplarına ve yabancılara peşkeş çekilip halklar açlığa mahkûm olduğu bu ortamda namuslu hiç kimse intikam tugayı gibi hareket edemez ve etmemelidir.
Yine CHP içinde milletvekilliğine bile aday olmuş, isim olmuş hatta önemli olmuş insanlar öyle veya böyle bir sebeple istifa etmiş veya buna zorlanmış olabilirler.
Bu konumda olup şimdi gece gündüz CHP’ye düşmanlık yapılması çok çirkin ve kabul edilemez.
İnsanların moralini bozmak ve ters algı yapmak için CHP birinci bölgede 2 İkinci bölgede 1 milletvekili çıkarır gibi akılla mantıkla, vicdanla, vefayla uymayan paylaşımlar yapmak yakışıksızdır.
Özellikle geçmişte dost dediklerine, “2 Bölgede 1 çıkacak” diyerek kendisine çok iyiliği dokunmuş olan Toprak Adam Orhan Sarıbal’ı başarısız gösterip, seçilemeyeceğini ima ederek düşmanlıkla hareket etmeleri çok üzücü ve can sıkıcı oluyor!!!!
Kimse boşuna uğraşmasın.
Toprak Adam Orhan Sarıbal tereddütsüz kendisi rahat rahat seçilecek hatta arkadan gelenleri seçtirecek kabiliyette ve güçtedir.
Ayrıca unutulmasın Toprak Adam Orhan Sarıbal Bursa’nın ve ülkenin gururudur.
Mağdurların sesi soluğu ve solun yürekli sesidir.
Sevgili Dostlar, Yoldaşlar ve Canlar, kimse bu ihtiraslı ve kompleksli insanların yaptığı algıya ve anlamsız karalamalarına itibar etmesin.
Hiç kimse listelerdeki kişileri yok etmek için CHP’ye yani kendi kimliğine ihanet etmesin ve geleceğini karartmasın.
Şu an için kimin vekil olup olmayacağından çok daha önemli olan konu:
Ülkede Otokratik anlayışın ve Siyasal İslam’ın şeriat özlemcileri ve Taliban kafalıları mı kazanacak; yoksa Laik Türkiye Cumhuriyetimi kazanacak buna bakmak zorundayız.
21 yılda ülkeyi soyan, bir avuç kan emiciye talan ettirip halkları açlığa mahkûm eden saray rejimimi kazanacak, yoksa “hak hukuk adalet” diyen tüm renklerle kucaklaşan, tüm inançlara ve görüşlere saygılı partiler ve bileşenleri mi kazanacak?
Bu ülkeyi gerçekten seven, eşit yurttaşlığa saygı duyan, “Barış” diyen, “Kardeşlik” diyen ve onurlu yurttaşlar olarak alın terinin hakkını alan ve insanca yaşamak isteyen insanlar mı kazanacak; yoksa çocuğu aç yatarken 1100 odalı saraylarda saltanat süren ve beş on yerden maaş alarak halkları sömüren anlayış mı kazanacak???
Sürekli CHP eleştirisi ile kendilerini daha solda veya daha Atatürkçü olarak tanımlayan ama her sözleri, tavırları ve açıklamaları ile 21 yıllık yıkımın sebebi AKP zihniyetinin ve yancısı fırdöndü Devlet (!) Bahçeli’nin kazanmasına katkı koyanları insafa davet ediyorum.
Ayıptır, haksızlıktır, vicdansızlıktır hatta günahtır.
Bu tür haksızlıkları ve çalışıyor gibi ortalarda görünüp dip oyanları ve gizli kapaklı düşmanlık yapanlara sesleniyorum:
“Böyle davranmaya devam ederseniz ilerde kendi çocuklarınızın yüzüne bakamazsınız!!!!”
Sevgili Dostlar, Yoldaşlar ve Canlar, uzun uzun yazmamın bu süreçte bir anlamı yok.
Bu ülkede içerde ve dış dünyada saygın olarak yaşamak istiyorsak, kadınlar olarak özgür, eşit ama kadın kimliğimizle saygın olmak istiyorsak Millet ittifakına yani Kemal Kıllıçdaroğlu’na oy vermek verdirmek ve başarılı olmasını sağlamak görevimizdir.
Unutulmasın: “OY NAMUSTUR…”
Siyasi Tavır: “AHLAK VE ERDEMDİR.
Vereceğimiz karar. “ÜLKEMİZİN VE ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİDİR.
Unutulmasın kızgınlıklar ve kırgınlıklar geçer.
Yanlış yapar, hırsla hareket edilirse ve Bu ucube sistem ve temsilcileri bir daha seçilirlerse yıllarca aynaya bakılamaz ve ülke karanlığa mahkûm olur.
Ben bu nedenle bugüne dek AKP’ye oy vermiş ama çalmayan, haram yemeyen, kul hakkından korkan tüm yurttaşlardan bu sefer Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verilmesini rica ediyorum.
Çünkü devleti bilen, kavga etmeyen, tüm halkları kucaklaştıran ve yaşatılan krizlere çare olabilecek Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermek çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için borcumuzdur.
Yine TBMM de güçlü ve etkili olup gerekli değişim ve dönüşümleri yapabilmeleri için yanlış yapma lüksümüz yoktur.
Bir oy her şeydir.
Artık dip dalgası Bursa’ya da geldi engellenemez.
Seçim gecesini ve yaşanacak coşkuyu mutluluğu ve heyecanı düşünün katkınız ve payınız olsun.
Sevgiyle, saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile özgür bir yaşam ve hakça paylaşılan bir düzende yaşayalım ve yaşatalım.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ