Demokrat Zafer

14 MAYIS’TAN SONRA KÖYLÜYÜ BU MİLLETİN GERÇEK EFENDİSİ YAPALIM

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam etti. Beraberinde CHP Karacabey İlçe Başkanı Gönül Avil ve DEVA Partisi İlçe Başkanı Şaban Önen’le birlikte Karacabey’in Tophisar ve Sultaniye köylerini ziyaret eden Aydın, üreticinin, çitfçinin, köylünün sıkıntılarını dinleyerek, partisinin projelerini anlattı.

Ürünlerinin para etmediğinden ve çoğu köylünün üretimi bıraktığından Erkan Aydın’a dert yanan köylüler, devletten bir destek göremediklerini söylediler.

Yaşadıkları sıkıntıları bildiklerini ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Çiftçiyi, köylüyü bu milletin efendisi yapmak boynumun borcudur” sözlerini hatırlatan Erkan Aydın, 8 yıllık milletvekilliği döneminde Türkiye’de gezmediği yer kalmadığını ve nereye giderse aynı sorunlarla karşılaştığını kaydetti. Tarımda bir planlamanın ve programın olmadığına dikkat çeken Aydın, “Üretici hangi ürünü ekeceğini, kaç para kazanacağını bilmiyor. Tarımı planlamak bu kadar zor mu? Hiç zor değil ama göz göre göre çiftçiyi bitirdiler. Köylü son çare olarak tarlasını satmak, hayvanını kesmek zorunda kalıyor” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığında köylünün, üreticinin, çiftçinin hak ettiğini, alın terinin karşılığını alacağını dile getiren Aydın, şöyle devam etti:

“Sizden Sayın Kılıçdaroğlu’na desteğinizi istiyoruz. 14 Mayıs’tan sonra
çiftçi kazanacak, üretici kazanacak, her köyde öğretmen, veteriner olacak, hayvanlarınızın aşısı ücretsiz yapılacak. Hayvan varlığımızı her yıl yüzde 20 arttırarak hayvancılıkta büyük bir atılım gerçekleştireceğiz. Bizim sistemimizde çiftçi malını, mahsulünü verdiği an parasını alacak. Gelin 14 Mayıs’ta bir değişim yapalım ve köylüyü bu milletin gerçek efendisi yapalım.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ