Demokrat Zafer

Erbakan CNN’de konuştu! ‘Saadet Partisi sandıktan kaçıyor’

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dr. Erbakan programda Saadet Partisi’nin CHP listesinden seçime girmesini eleştirdi.

“Saadet’in CHP listesinde olmasının amacı sandıktan kaçmak. Çünkü Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Saadet Partisi hepsini toplarsanız neredeyse bir puan etmiyor.” diyen Dr. Erbakan, “En azından 5 sene daha oy oranımız ortaya çıkmasın. Boyumuzun ölçüsü ortaya çıkmasın diye CHP listesine gizlenerek seçimlere giriyorlar.” ifadelerini kullandı.

Parti tabanı ittifaktan rahatsız mı?

Yeniden Refah Partisi tabanının Cumhur İttifakı sebebiyle rahatsız olup olmadığını sorusunu cevaplayan Dr. Fatih Erbakan, “Burada Yeniden Refah Partisi’nin de yıpratılması noktasında bir algı operasyonu yürütüldü. İttifaka tepki olarak istifa olmaz. İlk birkaç gün içerisinde bunların olması gerekir. İttifak kararımızdan neredeyse bir ay sonra olan açıklamaları sanki ittifaka karşılarmış gibi göstermeye çalıştılar. 81 ilimiz, MYK üyelerimiz büyük birlik ve beraberlik içerisinde ittifak kararını da destekliyorlar. Parti disiplinine uygun bir şekilde tamamen birlik beraberlik içerisinde çalışmayı yürütüyoruz. Karşı bloğun ve sol görüşlü internet haber sitelerinin çarpıtmaları son derece yanlış.” dedi.

Saadet-CHP ittifakı!

Saadet Partisi-CHP ittifakının, merhum Necmettin Erbakan Hoca’nın geçmiş dönemdeki koalisyonuyla karşılaştırılmasının yanlış olduğunu vurgulayan Dr. Fatih Erbakan, şu ifadeleri kullandı:

Bir defa Erbakan Hoca’nın yaptığı koalisyonla bu ittifakı karşılaştırmak son derece yanlış. Erbakan hocamız CHP zihniyeti iktidar olmasın diye seçim gününe kadar mücadele etmiş. Profesyonel bir şekilde koalisyon yapılmış. Koalisyonda parti programlarını uygulamış. Buradaki durum tam tersine CHP zihniyetinin iktidara taşınmasına destek olmak.

Saadet Partisi Necmettin Erbakan’ın ismini kullanmaya devam ediyor. İçinde bulunduğunuz ittifakın söylemlerine bakın. İHA’lara SİHA’lara dokunacağız diyen 7’li masa.

‘Cinayetin cezası mutlaka idam olmalı’

Yeniden Refah Partisi’nin 6284 sayılı yasaya ilişkin ittifak şartının kamuoyuna çarpıtılarak yansıtıldığını belirten Dr. Erbakan, sözlerine şöyle devam etti:

6284 konusunu maksatlı olarak çarpıttılar. Yeniden Refah Partisi çıkıp kadına şiddeti savunacak, böyle bir şey söz konusu olabilir mi? Siyaseten bir kere bir siyasi parti böyle bir şey savunamaz. 30 milyon kadının oy kullanacağı bir seçime giriyoruz. Dışarıdan ithal edilmiş bir kanun. Orada dahil bir hanımın şikayeti üzerine eşini uzaklaştırma kararını hakim veriyor ama hanıma deniyor ki 1 hafta içinde şikayetini delillendir. Bu gibi şiddet konularında cezaların artırılması, cezaların indirilmesinin ortadan kaldırılması lazım. Cezalar daha ağır ve caydırıcı olmalı. Cinayetin cezası mutlaka idam olmalı.

Eğitimin çok büyük önemi var. Ahiret odaklı, Allah korkusu olan nesillerin yetiştirilmesi. Uyuşturucuyla ve alkolle mücadele edilmesi. Batı’dan ithal ediyorsunuz, delil sunma şartını kaldırıyorsunuz. Kadını korumak çok önemli, aileyi de koruyalım. Çocukları da babayı da kadını da koruyalım. Bu şiddet olaylarında iyi hal indirimlerin ortadan kaldırılması cinayet noktasında idam cezasının getirilmesi bizim her zaman söylediğimiz konular.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ