Demokrat Zafer

Enfal Oyuncak, 20 milyon TL’lik yatırım için düğmeye bastı

30 yıllık oyuncak markası Enfal Oyuncak, 20 milyon TL’lik yatırımı hayata geçirmek üzere düğmeye bastı. Bu kapsamda ek bant ve kalıp yatırımlarını gerçekleştirecek olan marka, yatırım sonrasında üretim kapasitesini yüzde 90 arttırarak 2 milyon adete yükseltmeyi hedefliyor.

Türk oyuncak sektörünün 30 yıllık tecrübeye sahip markası Enfal Oyuncak, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Tamamen yerli ve milli üretimle oluşturduğu oyuncak markası ‘Let’s Be Child’ ve anne-bebek ürünleri markası ‘Numio’ ile tüm dünya çocuklarını kucaklamayı hedefleyen Enfal Oyuncak 20 milyon TL’lik yatırım için düğmeye bastı.

Bugüne kadar dünyaca ünlü çocuk markalarının Türkiye temsilciliğini yürüten Enfal Oyuncak, bundan böyle kendi üretimiyle dünya markası olma yolunda yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda 20 milyon TL’lik yatırımı hayata geçirmek üzere harekete geçen markanın hedefleri arasında pahalı ithal oyuncakları daha az maliyetle üretmek de bulunuyor.

Pahalı ithal oyuncaklara alternatif

Yeni yatırımla ilgili bilgi veren Enfal Oyuncak CEO’su Furkan Karaduman “Yeni yatırımımız; ek bant ve kalıp yatırımları şeklinde gerçekleşiyor. Bu şekilde ürün portföyünü ve üretim miktarını genişleteceğiz. Yatırım sonunda hali hazırda 80 olan ürün çeşidini 110’a çıkarmış olacağız. Bir yandan sektördeki ürün açığını dikkate alarak AR-GE departmanımızda farklı tasarımlar gerçekleştiriyoruz. Bunların yanı sıra pahalı ithal ürünlerin alternatiflerini de geliştiriyoruz” diye konuştu.

Toplam 1 milyon 500 bin adet oyuncak üretim kapasiteleri bulunduğunu ve bu kapasitenin şu anda yüzde 70’ini kullandıklarını ifade eden Furkan Karaduman “Yeni yatırımımız sonrasında üretim kapasitemizi de yüzde 90 arttırarak 2 milyon adete yükseltmeyi hedefliyoruz. Bunun yanı sıra markaya değer katma hedefiyle dünya standartlarına uygun kaliteli ve interaktif oyuncakların ithalatını da gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 50 adet ürünü portföyümüze katacağız” dedi.

Sağlıklı oyuncak ilkesi çerçevesinde yüksek kalitede, dayanıklı, maksimum güvenli oyuncaklar ürettiklerini anlatan Furkan Karaduman, ‘Let’s Be Child’ oyuncaklarının toksin, kurşun boyası, phthalates, pvc ve benzer zararlı dış kaplamaları içermediğini belirtti. Karaduman, markalarının Avrupa Birliği tarafından (EU) EN71 standartlarına uygunlukları akredite olmuş ve uluslararası test kuruluşları tarafından test edilip onaylanan oyuncaklardan oluştuğunu ifade etti.

www.enfaloyuncak.com.tr     www.letsbechild.com             0850 360 52 69

Enfal Oyuncak ve ‘Let’s Be Child’ hakkında:

Enfal Oyuncak, 1992 yılından bu yana oyuncak üretimi, satışı, ithalatı ve ihracatı ile oyuncak sektöründeki faaliyetlerine devam ediyor. 2018 yılında Bahaş Holding’in ortak olmasıyla beraber daha da güçlenen Enfal Oyuncak, yenilikçi vizyonuyla hızla büyümesini sürdürüyor. Enfal Oyuncak, ‘sağlıklı oyuncak ilkesi’ni benimsemiş ve bu kararlıkta ürünler üreten bir firma olarak çalışmalarını yürütüyor. Uluslararası test laboratuvarlarında test edilerek onaylanmış hammadde ve boyaların kullanıldığı üretim anlayışıyla sağlıklı ve güvenli ürünler üreten firma, bebek ürünleri markası ‘Numio’ ve oyuncak markası ‘Let’s Be Child’ı çocuklarla buluşturuyor. Yenidoğan hediyeleri, eğitici oyuncaklar, motor becerisi ve duyu gelişimine yardımcı gereçler ve scooter gibi kategorilerdeki ürünleriyle sektöre değer kazandırıyor. Yıllık 1 milyon 500 bin adet oyuncak üretim kapasitesi olan marka, üretiminin yüzde 10’unu Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine ihraç ediyor. Bugüne kadar önemli markaların temsilciliğini de yürüten Enfal Oyuncak, 2020 yılında dünya çocuklarını hedefleyerek yerli ve milli oyuncak markası ‘Let’s Be Child’ı sektöre kazandırdı. Ağırlıklı olarak 0-3 yaş grubuna yönelik olarak üretilen ‘Let’s Be Child’ oyuncakları, ‘Haydi çocuk olalım’ diyerek sadece Türkiye’de yaşayan çocukları değil tüm dünya çocuklarını kucaklamayı amaçlıyor. Sağlıklı oyuncak ilkesi çerçevesinde yüksek kalitede, dayanıklı, maksimum güvenli oyunları eğlenceli hale getiren ‘Let’s Be Child’ oyuncakları, toksin, kurşun boyası, phthalates, pvc ve benzer zararlı dış kaplamaları içermiyor. Avrupa Birliği tarafından (EU) EN71 standartlarına uygunlukları akredite olmuş, uluslararası test kuruluşları tarafından test edilip onaylanan ‘Let’s Be Child’ ürünleri, hali hazırda e-bebek, Toyzzshop, Armağan, Civil ve LC Waikiki gibi seçkin zincir mağazaların yanı sıra piyasadaki toptancı ve perakende noktalarına da ürün tedariğinde bulunuyor. Marka, ayrıca discount market zincirleri ve tüm online platformlarda satışa sunuluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ